Dan Karaty wil nog lang bij RTL blijven

De Amerikaanse choreograaf Dan Karaty hoopt dat hij nog lang kan blijven jureren in programma’s van RTL. Dat vertelt hij in weekblad Weekend. Karaty wil op de Nederlandse televisie te zien blijven. “Ik hou van Holland en van Amsterdam en mijn tv-programma’s bij RTL worden ook steeds leuker om te maken. Ik krijg veel vrijheid en de kandidaten die meedoen aan bijvoorbeeld So You Think You Can Dance beginnen het spelletje beter door te krijgen.”

Daardoor wordt het programma volgens hem beter. “Er komt nu een generatie aan die met dit soort programma’s is opgegroeid, die meer vergelijkingsmateriaal heeft en beter weet wat te verwachten. Daardoor kan ik ook weer meer van ze eisen. Dansers zijn slimmer geworden. En ikzelf word steeds gelukkiger.”

Hij geniet van de Nederlandse manier van tv maken. “Jullie zeggen werkelijk alles wat in je opkomt. Gewoon, live op televisie. En het grappige is, het mag nog allemaal ook. Amerika is best conservatief, dus daar moest ik wel aan wennen. En nog steeds, al gaat het nu beter.”

Ik ben er nog niet helemaal maar het gaat de goede kant op. Was ik vroeger echt geschokt door wat Patricia Paay en Gordon allemaal uitkraamden, nu kan ik daar om lachen. Het maakt mijn werk extra leuk, want ik weet nooit wat er gaat gebeuren.”

Recent heeft Karaty een woning betrokken in Amsterdam.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen