Bas Muijs kan carrièresprong niet geloven

Bart Muijs kan niet geloven dat zijn carrière zijn toevlucht heeft genomen. Dat geeft hij aan in maandblad 100% NL. Muijs heeft het naar eigen zeggen vooral aan zijn fans te danken. “Mijn salaris wordt betaald door de mensen die naar mij kijken, daar heb ik respect voor. Ik zal nooit iemand wat weigeren. Zo zit ik niet in elkaar en dat vind ik ook niet leuk. Je begint als Stefano in GTST en twaalf jaar later sta je als stadionspreker in het stadion. Dat is natuurlijk raar, maar ook heel gaaf!

Inmiddels is Muijs ook presentator van gesponsorde programma’s als Het Snoer Om op SBS 6, waarin Mediamarkt technische installaties installeert bij mensen thuis. “Het werd mij gevraagd en het leek me een hele leuke uitdaging. Er wordt enthousiast op gereageerd en dan mag je ineens ook andere programma’s presenteren.

Muijs zegt niet zo maar overal ‘ja’ op. “Natuurlijk moet je dan wel keuzes gaan maken. Presenteren is leuk. Ik kan daar helemaal mezelf zijn. Het zijn vaak programma’s waar veel humor in zit.”

De acteur waarschuwt voor opkomende BN’ers die vooral bekend willen zijn. “Wat ik nu gevaarlijk vind is dat beroemd worden soms een hoger doel is. Het maakt niet uit waarmee. Maar als je echt iets wil moet dat een bijzaak zijn. In GTST zullen ook mensen hebben gezeten die vooral beroemd wilden worden. Maar ik vind dat geen goede insteek.

Overigens denkt hij wel dat er een goede jonge garde op komst is bij GTST. “Het is wel iets professioneler geworden en dat is een goede ontwikkeling. Er zijn veel jonge acteurs die beter zijn als zijn de serie komen dan ik destijds was.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen