Peter van der Vorst niet gratis in VARA-talkshows

Peter van der Vorst is niet van plan om gratis op te treden als royaltykenner in De Wereld Draait Door en Pauw & Witteman. Dat vertelt hij in VARAgids. Van der Vorst komt alleen als hij iets te promoten heeft en anders wil hij geld. “Ik word regelmatig gevraagd voor DWDD en Pauw & Witteman, maar kom alleen als het iets met mijn eigen programma te maken heeft. Ze verwachten dat ik als royaltydeskundige gratis kom opdraven, maar dat doe ik liever betaald bij Boulevard“, zegt hij. 

De RTL 4-presentator is de huidige talkshows sowieso meer dan zat. “Met Pauw & Witteman en Knevel & Van den Brink ben ik een beetje klaar. Het format van mensen aan een tafel is zo statisch en saai. Waarom zetten ze hun gasten niet eens een keertje op een bank? Barend & Van Dorp had vroeger altijd een optreden. Daardoor kreeg je een beetje die kroegsfeer.”

Je kan een talkshow veel beter aan Van der Vorst over laten. Althans, dat vindt hij zelf. “Ik zou zelf graag een late night talkshow met wat meer entertainment willen maken. Of een goede ontbijtshow op Amerikaanse wijze, bijvoorbeeld vanuit station Utrecht.”

Maar ook dit kan Van der Vorst alleen met veel geld doen. “Er moet wel budget zijn, want ik viel ooit in bij Goedemorgen Nederland van de KRO en daar was één cameraman die drie camera’s moest bedienen.”

Misschien moet ik even bellen met de NS voor sponsoring, ha ha“, giert hij.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen