‘RTL 5-serie Zon Zuipen Ziekenhuis sensatiebelust’

Geplaatst op Fri 31 Aug 2012 om 14:00

De RTL 5-show Zon Zuipen Ziekenhuis is sensatiebelust en zit vol foute voice over-teksten. Dat zegt tv-criticus Willem Pekelder in Trouw. Pekelder vraagt zich af of iemand ‘die rare RTL-reality’ kan verbieden. “RTL brengt het in beeld zoals alleen zíj dat kan. Een jongen ligt straalbezopen in z’n ondergoed op straat en de voice over tettert: ‘De horeca maakt zich op voor een nieuwe, drukke dag.’ Dat is nog het ergste aan die reality-shows, die vette, gevoelloze studio-stemmen.”

De tv-kenner ergert zich groen en geel aan dat soort voice overs. “Van die mannen die bij de gruwelijkste beelden zo’n heel fout-opgewekt toontje aanslaan. Enfin, u kent het wel van die scheidingsshow van Natasja Froger, ook zo’n fraai RTL-product.”

De realityshow draait om feestende jongeren in het buitenland, die medische hulp nodig hebben. “Om de sensatie nog te verhogen heeft RTL 5 zelf Nederlandse artsen ingevlogen. Dat praat namelijk wat makkelijker met al die coma-zuipende jongeren.”

Rico, een veelverbruiker uit Drenthe, meldt zich in kritieke toestand. Er zit bloed in zijn braaksel en hij heeft anderhalve dag niet geplast. Om zijn leven te redden moet hij meteen aan het infuus. En wat kraait de voice over? ‘Mallorca bereidt zich voor op een volgende, heftige stapavond’.”
21 Reacties op “‘RTL 5-serie Zon Zuipen Ziekenhuis sensatiebelust’”


 1. Thomas

  Waar maakt die man zich druk over zeg…

 2. Anonymous

  De voice-over bagatelliseert de gefilmde gebeurtenissen op een cynische toon. Ik vind dat juist de kracht van het programma omdat het toch wel (veel) voorkomt dat jongeren onverantwoordelijk met alcohol omgaan.

  Ik ben zelf 23 jaar en ik merk het zelf ook met uitgaan: mensen die geen maat kunnen houden met alcohol, wat toch erge gevolgen kan hebben. Vaak wordt er gelachen om het onverantwoord gebruik van alcohol en ik vind het zelf heel goed dat daar op ingespeeld wordt.

 3. Klaas

  Beetje flauw om de voice-overs als individuen te benoemen: die lezen de tekst van de redactie, op de wijze die de redactie wil.

 4. k:Alex

  MTV doet dat toch ook al jaren en daar heb ik ook nooit iemand om gehoord?

 5. Sub-Zero

  Anders gaat die sukkel zeiken om niks.

 6. Anonymous

  kijk je toch lekker niet, bent niks verplicht.

  ga toch koken!

 7. jaapie

  **Breaking News ** voor Willem Pekelder: water is nat! de paus is katholiek!

 8. bibi

  Dat maakt het juist leuk…

 9. FN

  Wat een zeikerd.
  Ik vond het echt een geniaal programma, erg vermakelijk.

 10. Den Draaiert Joost

  En ik vind dat Willem Pekelder het opstellen niveau nooit is ontstegen en gewoon geen televisie moet kijken als hij zich ergens aan irriteert.

  Ik keek dit programma met mijn zoon die 17 is en denk dat het heel goed is om te laten zien hoe het niet moet en hoort en dat de voice over er geen reet toe doet.

 11. Schemerlamp

  Willem Pekelder heeft natuurlijk volkomen gelijk. Dat soort “kwaliteits” programma’s horen nu eenmaal bij RTL zenders.

 12. Dré

  Kijk in de Vegte, flinke klap in je gezicht van de tv-kenner! Na het mislukken van de ochtendshow kan je dit ook al niet…

 13. Mike

  Willem Pekelder is een ZEIKERD.

 14. Er Thee Elle

  Best een interessant programma hoor.Die ouwe man moet niet zieken

 15. Er Thee Elle

  Het was trouwens Rieko en niet Rico, die dikke jongen uit Drenthe die een uitdroging had.

 16. Nick

  Wat een afgang. Die man heeft dus wél gekeken.

  Ik vind het een grappige spin-off van Oh Oh Cherso. Het blijft leuk, dat wilde gefeest van die gasten in die warme landen.

 17. D@@N

  Dat cynisme is juist leuk.

 18. Tessa

  @Den Draaiert Joost
  Fri 31 Aug 2012 om 16:06

  Je kunt je niet ergens aan irriteren. Allejezus, leer toch eens Nederlands, vent!

 19. Anonymous

  @ Tessa En dat voor een neerlandicus , of zit er een NEP Joost te reageren ?

 20. Gerrit Pzalm

  Onzin! Die Nederlandse artsen werken al jaren op Mallorca. Enne… Jeroen doet die voice-overs juist heel leuk. Je bent zelf een beetje bezopen als je niet door dat cynische toontje en de opzet van het programma heen kunt kijken ;-)

 21. Edwin

  Ik ben het volledig eens met deze man en wat moet je je als volwassen man want dat ben je toch boven de 18 toch schamen als je dit programma vult.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.