‘RTL 5-serie Zon Zuipen Ziekenhuis sensatiebelust’

De RTL 5-show Zon Zuipen Ziekenhuis is sensatiebelust en zit vol foute voice over-teksten. Dat zegt tv-criticus Willem Pekelder in Trouw. Pekelder vraagt zich af of iemand ‘die rare RTL-reality’ kan verbieden. “RTL brengt het in beeld zoals alleen zíj dat kan. Een jongen ligt straalbezopen in z’n ondergoed op straat en de voice over tettert: ‘De horeca maakt zich op voor een nieuwe, drukke dag.’ Dat is nog het ergste aan die reality-shows, die vette, gevoelloze studio-stemmen.”

De tv-kenner ergert zich groen en geel aan dat soort voice overs. “Van die mannen die bij de gruwelijkste beelden zo’n heel fout-opgewekt toontje aanslaan. Enfin, u kent het wel van die scheidingsshow van Natasja Froger, ook zo’n fraai RTL-product.”

De realityshow draait om feestende jongeren in het buitenland, die medische hulp nodig hebben. “Om de sensatie nog te verhogen heeft RTL 5 zelf Nederlandse artsen ingevlogen. Dat praat namelijk wat makkelijker met al die coma-zuipende jongeren.”

Rico, een veelverbruiker uit Drenthe, meldt zich in kritieke toestand. Er zit bloed in zijn braaksel en hij heeft anderhalve dag niet geplast. Om zijn leven te redden moet hij meteen aan het infuus. En wat kraait de voice over? ‘Mallorca bereidt zich voor op een volgende, heftige stapavond’.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen