Nieuw gezicht Klokhuis komt uit Scheepvaartmuseum

Nienke de la Rive Box (26), gids en docent in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam, gaat aan de slag als presentator van Het Klokhuis. Ze is op 4 september voor het eerst te zien in het kinderprogramma. Dat heeft omroep NTR woensdag gemeld. Box is lyrisch. “Voor Het Klokhuis kom ik elke dag op plekken waar ik anders nooit zou komen. Ik ontmoet mensen die ik anders niet zou spreken. Alsof ik iedere dag even in iemands leven naar binnen mag kijken. Geweldig!

Voor de eerste aflevering reisde ze af naar Makkum. De Friese klei die daar al honderden jaren onder de grond ligt, blijkt een uitstekende grondstof voor aardewerk. Ze beklimt de kleiberg en legt uit wat die klei nou zo goed maakt.

Naast haar werk in het Scheepvaartmuseum, staat Box ook wel eens in het theater en is ze vrijwilliger bij de Nationale Jeugdraad waar ze debattrainingen geeft aan jongeren in jeugdgevangenissen.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat SBS 6 ook na de zomer een dagelijkse talkshow met de VI-mannen moet uitzenden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen