Beau van Erven Dorens blijft marktaandeel verliezen

Foto: SBSDe dagelijkse spelshow De Gemene Deler van Beau van Erven Dorens heeft maandag het laagste marktaandeel tot nu toe behaald. Er stemden vanaf acht uur slechts 284.000 kijkers af op de SBS 6-show, goed voor een marktaandeel van 5,1 procent. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Sinds de start op vorige week maandag heeft De Gemene Deler dag na dag marktaandeel verloren. Maandag lag deze ruim 40 procent onder het avondgemiddelde van SBS 6. 

Ook in absolute cijfers blijft Van Erven Dorens teleurstellen. De vijf afleveringen van vorige week scoorden gemiddeld 292.000 kijkers, met 313.000 kijkers op het hoogtepunt (maandag) en 268.000 kijkers op het dieptepunt (vrijdag).

De tweede uitzendweek van De Gemene Deler werd maandag onder dat gemiddelde geopend. Zelfs Merel Westrik, onlangs verslagen door SpongeBob op Nickelodeon, zit Van Erven Dorens nu op de hielen.

Recht tegenover De Gemene Deler scoorde Westriks talkshow Half 8 Live met 207.000 kijkers bovengemiddeld.

In totaal moest Van Erven Dorens maandag vier concurrenten voor laten gaan, waaronder het Achtuurjournaal op Nederland 1, een herhaling van Goede Tijden Slechte Tijden op RTL 4, Destroyed in Seconds op RTL 7 en Junior MasterChef op Net5.

Volgende week krijgt De Gemene Deler het moeilijker. Dan keren De Wereld Draait Door en Goede Tijden Slechte Tijden terug van weggeweest.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen