Antje Monteiro wil imago zigeuners oppoetsen

Antje Monteiro hoopt van harte dat zij het onbegrip dat Nederlanders hebben over zigeuners kan wegnemen met haar nieuwe RTL 4-show Gypsy Girls. Dat vertelt ze donderdag in een persbericht. Monteiro produceert de show samen met productiehuis Endemol. “Vaak reageren mensen vol verbazing als ze horen dat ik uit een generatie van woonwagenbewoners kom. Tijdens mijn jeugd heb ik vaak tegen de vooroordelen moeten vechten en nog steeds“, motiveert de artieste. 

Dat moet veranderen, vindt ze. “Ik merk dat er zoveel onwetendheid en daarmee ook onbegrip is ten aanzien van mijn volk, dat ik de behoefte voelde om een tegengeluid te geven. Met Gypsy Girls laat ik de passie van de woonwagenbewoners zien in alle facetten.

Zes weken lang zal in de tv-reeks te zien zijn hoe openhartige woonwagenbewoners aan heel Nederland zien op welke manier zij nu echt leven binnen hun hechte gemeenschap.

De eerste aflevering is op donderdag 6 september, om 21.30 uur op RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen