Dennis Weening houdt zich in bij Expeditie Robinson

De productie van Expeditie Robinson vond de nieuwe presentator Dennis Weening aanvankelijk iets te lollig. Dat vertelt hij zelf in dagblad Spits. Weening moest zich voor de tv-show, die donderdag terugkeert op RTL 5, een somberdere presentatiestijl aanmeten. “Toen ik de eerste keer in de camera een tekst moest zeggen, greep de regisseur in. Hij zei: ’Dennis, dit is geen dansprogramma’. Ik besefte mij toen dat dit serious business is en geen show. Het zijn twee uitersten.” 

Hij kan de presentatietekstjes niet op dezelfde manier als in So You Think You Can Dance opdreunen. “Die drukke, vrolijke Dennis past gewoon niet bij de spannende eilandraden en ik ben als presentator ook echt ondergeschikt aan de kandidaten. Deze expeditie draait niet om mij.

De presentatie was vorig jaar nog in handen van Eddy Zoëy. “RTL 5 heeft mij gevraagd omdat ze er onder meer op financieel vlak met Eddy niet uitkwamen. Wat er verder gebeurd is, weet ik niet, maar tussen ons zit alles snor.

Twee jaar geleden stopte Weening nog vroegtijdig als kandidaat. “Ik heb het programma toen niet afgemaakt zoals ik gewild had, dus ik heb niet gelijk ja geroepen. Want tja, als mij dat dwars zit, dan wellicht de kijker ook.”

Maar weet je, je moet dit los van elkaar zien. En geloof me, presenteren gaat mij een stuk beter af.”

Expeditie Robinson is om 20.30 uur te zien op RTL 5.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen