Albert Verlinde gniffelt om kijkcijfers Shownieuws

Foto: Nick van OrmondtAlbert Verlinde vindt het aantal kijkers dat Shownieuws maandagavond behaalde met het exclusieve interview met Estelle Cruijff behoorlijk tegenvallen. Dat liet hij dinsdag blijken op Q-music. Verlinde gniffelde erom. “Ik denk dat ze daar zelf van dachten: dat gaat me een knaller van een interview worden en daar gáán we kijkcijfers mee halen. Dat is niet gelukt. Dat is rond de 450.000 kijkers blijven steken. Ik heb het ook niet volgehouden“, bekent de showkenner van RTL 4.

De RTL Boulevard-presentator vond dat Shownieuws ernstig tekort schoot. “Ik heb drie minuten gekeken en echt mijn best gedaan om het te kunnen verstaan, het geluid was erbarmelijk. En we hadden vlak daarvoor bij Boulevard dat politiedossier geopenbaard. Dan zie je hoe ze tegengesproken wordt.”

Cruijff heeft het interview bovendien verkeerd aangepakt, oordeelt Verlinde. “Als je dan al een tv-interview geeft, pak dan uit op het feit dat je het zo verschrikkelijk vindt voor het slachtoffer. Het heeft niet gewerkt en ik denk dat het soort boemerang is die op haar terugkomt, ook omdat ze begint te schijten op haar oude huwelijk. Waarom trek je nu die beerput open?

Later op de avond beleefden de nieuwe SBS 6-shows Villa Morero en Wie Trouwt Mijn Zoon een matige première. “Het is echt niet gelukt. Ze hebben natuurlijk flink uitgepakt bij SBS met een vernieuwde maandagavond en die werkt niet. Vorige week had de Sherlock Holmes-film meer kijkers. Dat had RTL 4-baas Erland Galjaard al gezegd, dat mensen gewend zijn aan de films.”

RTL Boulevard deed het volgens Verlinde wel heel goed. “Ik heb de kijkcijfers zitten kijken en dan zie je toch weer dat er een miljoen mensen hebben gekeken naar RTL Boulevard.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat SBS 6 ook na de zomer een dagelijkse talkshow met de VI-mannen moet uitzenden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen