Willy Dobbe van de buis door Linda de Mol

Geplaatst op di 31 jul 2012 om 11:59

Willy Dobbe deed in de jaren 70 en 80 vele grote shows voor de TROS, totdat ze plotseling uit het beeld verscheen. Zonder afscheid en zelfs zonder enig persbericht. Nu onthult Dobbe wat de reden van haar vertrek was. “Ik sloot elk jaar met Cees den Daas een contract af voor elf maanden. Dat was in die tijd gebruikelijk. In 1988 kwam een nieuwe ster de TROS versterken, Linda de Mol. Jong, blond en spontaan. Ik dacht: die gaat het maken, nu hebben ze mij niet meer nodig.” 

Dobbe wilde haar werkgever voor zijn, vertelt ze in Weekend. “Ik had geen zin om opmerkingen te krijgen als: ‘Wanneer stopt u ermee?’ Ik wilde op mijn hoogtepunt stoppen, en dan liever een jaar te vroeg dan een dag te laat. Toen ik dat najaar weer bij Cees aan de onderhandelingstafel zat voor het nieuwe seizoen zei ik heel simpel: ‘Cees, laat maar zitten. Ik stop ermee.’ En dat was dat.”

Een dapper besluit. “Van die beslissing heb ik nooit spijt gehad, want als ik er op terugkijk, is het een fantastische tijd geweest en ik heb ontzettend veel mooie dinge mogen meemaken.

Hoogtepunten uit haar carrière zijn onder meer de presentatie van het Eurovisie Songfestival en een interview met koningin Beatrix over het Prinses Beatrix Fonds. “De koningin eiste dat ik van tevoren naar Afrika zou gaan om daar in die tehuizen te kijken, zodat ik wist waar ik over sprak. Ik heb maar door de zure appel heen gebeten en achteraf is een heel leuke uitzending geworden.

Inmiddels is Dobbe 68. “Ik ben 68, goed gezond en vermaak me prima. Ik golf, werk graag in de tuin en sinds kort ga ik regelmatig op bezoek bij drie schattige kleintjes, die ik een beetje zie als mijn kleinkinderen.”
25 Reacties op “Willy Dobbe van de buis door Linda de Mol”


 1. j-k

  heel goed, nuchtere houding en kijk op de tv wereld. en zelf kennis. maken je leven het heel wat gemakkelijker. zeker in de tv wereld.

 2. Noud

  Ik dacht dat ze uit beeld verdwenen was i.p.v. veschenen.

 3. John

  Er is nog een plantsoen naar haar vernoemt in de VPRO-serie Op zoek naar Jolanda: het Willy Dobbe-plantsoen. Hilarisch. Willy Dobbe was een leuke verschijning op de tv. Het is inderdaad ‘uit het beeld verdwijnen’ en ‘op beeld verschijnen’.

 4. jeez

  Heet nieuws!!! Dit is echt iets wat Nederland al jaren bezighield, en nu weten we eeeeindelijk hoe het zit!

 5. !#Michael#!

  Dus Linda kreeg de kansen die ze kreeg bij de TROS omdat zij eerder stopte? Hoe was het gegaan als ze gewoon door was gegaan?

 6. Observator

  Toen: Linda de Mol, jong, blond en spontaan.
  Nu: Linda de Mol, oud, blonde spoeling, dik, gemaakt gegiechel, uit botox opgetrokken.

 7. Anoniem

  @12.28

  haha je bent me net een slag voor er is idd weinig meer over van dat jonge
  blonde spontane meisje.

 8. Anoniem

  Als Llinda over 5 jaar 65 is heeft RTL haar ook niet meer nodig

 9. flapdrol

  Dobbe?? ehh is zij van de kroketten?

 10. Mark

  Geen persbericht… -_- Bestonden die toen al? :lol:

 11. Anoniem

  Hm wel een klein beetje apart natuurlijk. Niks mis om op het hoogtepunt te stoppen, maar je moet toch ook een béétje overtuigd zijn van je eigen kwaliteiten. Je kunt toch niet je leven omgooien omdat je bang bent voor concurrentie?

 12. rob

  Willy Dobbe, nou die heb ik in de jaren 80 echtnie op tv gezien. Wel Ted Oster bijvoorbeeld of Fred de Braak maar Dobbe, ik dacht jaren 60 ofzo..

 13. Ma

  @Rob, Ik weet natuurlijk van welk geboortejaar u bent, maar Willy Dobbe was toch echt een behoorlijk grote bekendheid en best populair. Maar die heisa van tegenwoordig in de media was toen helemaal niet.

  Verder noemt u de namen Ted Oster en Fred de Braak. Meent u dit nou echt serieus!!!. Zonder nu vervelend te zijn en corrigerend over te komen zijn die namen niet juist.
  Het is Fred Oster en Ted de Braak.

  Ik ben dus toch wel “bang” dat dit alles heeft afgespeeld voor uw geboorte of u bent niet goed geinformeerd of u neemt ons bewust in de maling.

 14. Que

  Willy Dobbe was EN is een representatieve vrouw. Zulke chique dames zie je tegenwoordig niet meer op de televisie.

  Tevens beschikte Willy Dobbe over een magnifieke goede en prettige stem en sprak ze ook nog eens beschaafd Nederlands. Ook dat kan van de huidige generatie presentatoren (M/V) niet gezegd worden.

  Eh ja, ik weet dat taal iets dynamisch is en daardoor aan veranderingen onderhevig is, maar dit is niet altijd ten goede.

  En voor de mensen die haar niet kennen: jammer, dat je Willy Dobbe nooit hebt meegemaakt (geen verwijt).

 15. M@rk-Bred@.

  Ik kan me helemaal aansluiten met de mening van Observator over Linda de Mol. Toen Linda overstapte naar Talpa en later naar RTL toen was dat leuke spontane er ook meteen af. Erg jammer. Ik keek graag naar de programma’s die ze presenteerde voor de TROS en het Duitse RTL, maar nu is ze zo overdreven en ordinair geworden, maar ja, dat past weer helemaal bij een kermiszender als RTL!

 16. Ome Frans

  Sluit me aan bij @ Que. Dobbe was een topper.

 17. Henk

  En ik sluit me daar ook maar bij aan.

 18. Hola

  Op t hoogtepunt stoppen? Ik ga voor t zingen de kerk uit! Altijd veilig en kan doorgaan tot mijn einde!!

 19. CO

  @Que
  Tue 31 Jul 2012 om 14:58

  Eens.

 20. Jip

  Willie Bobbel is de uitvinder van de Dobbe Kroket!

 21. kidminnesota

  Vond het altijd heel bijzonder dat Willy Dobbe uit Heerlen komt. Eén van de weinige BN-ers uit Limburg, zeker in die tijd!

 22. Anoniem

  Voor mij is Willy Dobbe èèn van de laatste tv persoonlijkheden die een show of gala tot in de puntjes kon presenteren , een vakvrouw zoals je ze neit meer ziet
  er is ook niemand uit het vak anno 2012 die maar in haar buurt kan komen
  zelfs linda de Mol niet .

 23. Ma

  EENS met @Que.

 24. Mediaprak

  ‘Dobbe anekdote’: Willy deed voornamelijk zgn televisie shows met playbackende artiesten en playbackend Metropole orkest erachter (hylarisch). NOS facilitair Bedrijf (voorloper van NOB) had net de zgn. ‘speld/decolleté’ zend microfoontjes aangeschaft. Vanwege de strakke avondjapon van Willy Dobbe hadden de geluidstechnici de toen nog vrij grote batterypack bevestigd aan de binnenzijde van haar bovenbeen en wel zo hoog mogelijk….

  En Willy wijs gemaakt dat vanwege de korte levensduur de batterijen met grote regelmaat vernieuwd moesten worden. Dus na elke aankondiging ging Willy naar achter en hup de avondjurk omhoog en de NOS technici stonden in de rij om de batterijen te vervangen.

  En inderdaad, ver voor de Mies Bouman Boulevard, de Joost den Draaijer Rontonde en Willem Duys Vijver had Wim T Schippers al het Willy Dobbe Plansoen bedacht. Als de Tros/Avro gaan verhuizen naar het pand van de voormalige Wereldomroep is het misschien een mooi moment om het plansoen voor dit gebouw om te dopen tot Willy Dobbe Plansoen.

 25. molly de rat

  ik zie diep verdriet in haar ogen.. om dat door te projecteren op linda?! wat een kul. een verslagen vrouw: met of zonder linda.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.