Willy Dobbe van de buis door Linda de Mol

Willy Dobbe deed in de jaren 70 en 80 vele grote shows voor de TROS, totdat ze plotseling uit het beeld verscheen. Zonder afscheid en zelfs zonder enig persbericht. Nu onthult Dobbe wat de reden van haar vertrek was. “Ik sloot elk jaar met Cees den Daas een contract af voor elf maanden. Dat was in die tijd gebruikelijk. In 1988 kwam een nieuwe ster de TROS versterken, Linda de Mol. Jong, blond en spontaan. Ik dacht: die gaat het maken, nu hebben ze mij niet meer nodig.” 

Dobbe wilde haar werkgever voor zijn, vertelt ze in Weekend. “Ik had geen zin om opmerkingen te krijgen als: ‘Wanneer stopt u ermee?’ Ik wilde op mijn hoogtepunt stoppen, en dan liever een jaar te vroeg dan een dag te laat. Toen ik dat najaar weer bij Cees aan de onderhandelingstafel zat voor het nieuwe seizoen zei ik heel simpel: ‘Cees, laat maar zitten. Ik stop ermee.’ En dat was dat.”

Een dapper besluit. “Van die beslissing heb ik nooit spijt gehad, want als ik er op terugkijk, is het een fantastische tijd geweest en ik heb ontzettend veel mooie dinge mogen meemaken.

Hoogtepunten uit haar carrière zijn onder meer de presentatie van het Eurovisie Songfestival en een interview met koningin Beatrix over het Prinses Beatrix Fonds. “De koningin eiste dat ik van tevoren naar Afrika zou gaan om daar in die tehuizen te kijken, zodat ik wist waar ik over sprak. Ik heb maar door de zure appel heen gebeten en achteraf is een heel leuke uitzending geworden.

Inmiddels is Dobbe 68. “Ik ben 68, goed gezond en vermaak me prima. Ik golf, werk graag in de tuin en sinds kort ga ik regelmatig op bezoek bij drie schattige kleintjes, die ik een beetje zie als mijn kleinkinderen.”

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen