Publieke Omroep haalt Half 8 Live niet van de buis

De Publieke Omroep haalt het met zeer dramatische kijkcijfers kampende Half 8 Live niet van de buis. Dat heeft een woordvoerder van de NPO laten weten aan Volkskrant.nl. Half 8 Live blijft, zoals gepland, tot 31 augustus op het scherm. “Het is na vijf uitzendingen nog te vroeg om inhoudelijk te oordelen over Half 8 Live!. Een programma heeft tijd nodig om te groeien. Bij de Publieke Omroep krijgt een programma die tijd. De kijkcijfers zijn niet het belangrijkst“, zo reageert de persvoorlichter.

De NPO ging al niet uit van hoge kijkcijfers. “We weten vooraf dat zo’n programma in de zomer niet de hoogste cijfers scoort, maar toch vinden we het belangrijk om een betekenisvol programma te bieden voor mensen die wél tv willen kijken als het warm weer is, of voor mensen die bijvoorbeeld minder geïnteresseerd zijn in de Olympische Spelen.”

Half 8 Live trok maandag nog geen 100.000 kijkers. Zowel het programma als presentatrice Merel Westrik zijn veelvuldig bekritiseerd.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen