Publieke Omroep haalt Half 8 Live niet van de buis

Geplaatst op di 31 jul 2012 om 11:19

De Publieke Omroep haalt het met zeer dramatische kijkcijfers kampende Half 8 Live niet van de buis. Dat heeft een woordvoerder van de NPO laten weten aan Volkskrant.nl. Half 8 Live blijft, zoals gepland, tot 31 augustus op het scherm. “Het is na vijf uitzendingen nog te vroeg om inhoudelijk te oordelen over Half 8 Live!. Een programma heeft tijd nodig om te groeien. Bij de Publieke Omroep krijgt een programma die tijd. De kijkcijfers zijn niet het belangrijkst“, zo reageert de persvoorlichter.

De NPO ging al niet uit van hoge kijkcijfers. “We weten vooraf dat zo’n programma in de zomer niet de hoogste cijfers scoort, maar toch vinden we het belangrijk om een betekenisvol programma te bieden voor mensen die wél tv willen kijken als het warm weer is, of voor mensen die bijvoorbeeld minder geïnteresseerd zijn in de Olympische Spelen.”

Half 8 Live trok maandag nog geen 100.000 kijkers. Zowel het programma als presentatrice Merel Westrik zijn veelvuldig bekritiseerd.
12 Reacties op “Publieke Omroep haalt Half 8 Live niet van de buis”


 1. Sub-Zero

  Verspilling van belastingsgeld.

 2. witte de with

  sub-zero: jou leren spellen was een grotere verspilling van ‘belastingsgeld’

 3. Anoniem

  Gelukkig dat de NPO niet zwicht voor kijkcijfers, en het een kans geeft
  er zijn wel meer programma`s die laag scoren, moeten die dan allemaal verdwijnen?

 4. Anoniem

  Oud nieuws. Stond vorige week al in het AD.

 5. Jan

  Ik heb het gisteren zitten kijken en het was tenenkrommend. wat een bar slecht gesprek met roemer en die carlo. het leek wel een oefenrondje op school.

 6. lisa

  Dit staat los van kijkcijfers. Is gewoon slecht. Maar het gaat zachtkes voorbij. TMG kan geen tv maken. Kranten kunnen ze maken. Of je Telegraaf goed of slecht vind. Nog steeds grootste oplage. Hoewel dramatisch lager dan in mijn tijd. :)

 7. Ome Frans

  Verlos het arme kind uit haar lijden. Deze ramp verdient ze niet

 8. RobB

  Ik heb het vanochtend gezien, en ik moet eerlijk zeggen dat datgene wat juist zoveel -zo niet alle- WNL-programma’s missen, óók datgene is wat dit programma mist: warmte!

  Ik krijg elke keer een ijskoude rilling als ik naar programma’s van WNL kijk. Het mist warmte in vrijwel elk aspect: de studio oogt koud & kil (en zelfs na tig keer veranderen oogt het nóg net niet warm en welkom), en zelfs als de gasten wat sfeer en levendigheid kunnen brengen dan staat daar een presentatrice tegenover die ze linea recta richting de Noordpool (of Zuidpool, zo U wilt) stuurt met haar ijskoude blikken, complete desinteresse, ongemanierdheid en soms zelfs partijdigheid (je kunt een heleboel zeggen, maar een Pauw & Witteman pakken een Hero Brinkman nét zo hard aan als een Jolande Sap, en Martijn van Dam is genadeloos afgemaakt in DWDD terwijl Jort Kelder zijn VVD-ideeën mag spuien; en zo zie ik het graag, onpartijdigheid!), in tegenstelling tot Merel Westrik en (vooral) Eva Jinek).

  Maar eerlijk is eerlijk: ik gun Merel Westrik wel het beste, en volgens mij heeft zij veel in haar mars! Maar eerlijkheid gebiedt mij óók te zeggen dat ik vermoed dat WNL liefst Jinek hadden gestrikt voor dit programma, en dat Westrik 2de (en in WNL-omroepland dus laatste) keus was. Dus dit ligt níet aan Westrik, maar puur aan WNL, en hun onkunde om een bepaald programma te koppelen aan een bepaalde presentatrice!

  Mijn advies: laat Westrik eens een warm doch kritisch programma maken! Zij zou zich daar, neem ik aan, als een vis in het water voelen. Laat het rechtse en koudbloedige hakken aan Jinek over (de mensen die dat plezant vinden kijken daar toch wel naar; Charlize Theron als boze koningin in Snow White and the Huntsman of Eva Jinek als ijskoningin in Eva Jinek op Zondag; it’s all the same), maar laat Westrik eens een programma doen die het hart raakt in goede intenties én in kritische blik (eigenlijk datgene waar WNL zich in eerste instantie mee profileerde, trouwens!)! Laat het decor zich daarop aanpassen, en mensen weten het programma heus wel te vinden!

 9. Henk

  Sorry hoor, maar DWDD en P&W zijn een slecht voorbeeld. Niet onpartijdig maar vooral een spreekbuis van rechtse mensen zoals Kelder, Jack en vele anderen (vaak ook nog van de KRO, U weet wel onderdaning aan God en het Kapitaal). Jeroen laat vaak een PVV geluid horen. Dan heb ik nog meer vertrouwen in andere omroepen. Genuanceerd en evenwichtig zijn de genoemde programma`s van de Vara zeker niet.

 10. henk

  Tja jim fokke en bert van de veer…….zijn jullie nu echt trots op deze zooi?

 11. Anja

  Niet van de buis ben ik het ( voor nu ) mee eens, maar nog een keer Dries Roeldingus met een zon item en ik trek persoonlijk de stekker eruit..

 12. Tanja

  Wat een onzin RobB. P&W lijkt soms wel Partij Van de Vara door Jeroen Pauw en DWDD zou zo door de KRO uitgezonden worden met al die tafelheren en dames van de KRO en vele gasten van het CDA.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.