‘Wie bevrijdt ons van Maarten van Rossem?’

Maarten van Rossem is te veel op tv. Nu hij jurylid is in de quiz De Slimste Mens is er sprake van overkill. Dat is de mening van tv-recensent Willem Pekelder. Pekelder is het zat met de knorrige tv-persoonlijkheid. “Wie bevrijdt ons van die eeuwige Maarten van Rossem? Je kunt geen zender aanzetten of je ziet hem. Atheïst, maar wel op pad voor de EO, sporthater, maar graag aan tafel bij Genee. Overal voor in. Terwijl hij toch weinig mediagenieks heeft“, schrijft hij in dagblad Trouw. 

Nu is Van Rossem dus dagelijks te zien in De Slimste Mens. “Een opgewarmde prak die eerst door Talpa en RTL 4 op het vuur is gezet en nu wordt opgediend door de NCRV. Het is een quiz met een ‘knipoog’, een woord dat meestal een totaal gebrek aan creativiteit moet maskeren.”

Waar zou die knipoog zitten bij ‘De slimste mens’? In de presentatie van Philip Freriks? Dat hij vraagt: “Wat is een synoniem voor vagina?” Dat Annemarie Jung dan antwoordt: “Poes.” Waarop Freriks jubelt: “Poes is goed!””

Zou dat de knipoog zijn van dit NCRV-product? Nou ja, waar die ook zit, in elk geval niet bij Van Rossem, want die bromt alleen maar voor zich uit.”

Meer in NCRV

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen