SBS 6 zoekt volkszanger in nieuwe talentenjacht

Geplaatst op ma 30 jul 2012 om 11:50SBS 6 gaat op zoek naar de nieuwe Dries RoelvinkFrans Bauer of Wolter Kroes. In een nieuwe tv-zoektocht moet dé nieuwe volkszanger van Nederland gevonden worden. Dat bevestigt de zender aan Novum Nieuws. Vermoedelijk begint de volkszender in het nieuwe jaar aan het programma. “We voeren vergevorderde gesprekken met Talpa over het nieuwe programma. Maar het verkeert nog in een hele premature staat, dus we kunnen er nog niet veel over zeggen.” 

De vorige talentenjacht die Talpa voor SBS 6 maakte, werd een grote flop. The Winner Is, hier met Beau van Erven Dorens aan het roer, was ook in Duitsland geen succes met Linda de Mol als presentatrice.


33 Reacties op “SBS 6 zoekt volkszanger in nieuwe talentenjacht”


 1. Anoniem

  Leuk een talentenjacht. Dat hadden we nog niet op de buis.

 2. Mark

  Dit kan iedere simpele ziel toch bedenken. Dus dadelijk hebben we een zender met schoonspringen met sterren en een zoektocht naar Dré. Hell yeah!!

 3. Martini

  Toen talentenjachten nog nieuw en erg populair waren, scoorde de TROS-variant – ook op zoek naar een volkszanger – 1000 sterren stralen (volgens mij) wel erg teleurstellende kijkcijfers. Denk niet dat dit na zoveel jaar, dat alleen The Voice nog wat doet qua cijfers, dus uberhaupt kans heeft om te lukken. 400 a 500.000 kijkers? Hooguit?

 4. Bep

  Superleuk, vooral omdat we zo’n behoefte hebben aan een nieuwe Dries Roelvink die we natuurlijk vooral kennen van zijn nummer 1 hit … help me even….

 5. Ome Frans

  SBS had toch bekend gemaakt dat ze gaan vernieuwen …?

 6. uk

  YESSSS! SBS6 gaat nu nog verder wegzakken!!! YESSSS

 7. wauter

  Ik dacht de SBS 6 van het imago campingzender afwilde? Gaan ze een nieuwe volkszanger zoeken. Ze leren het ook nooit. Wil je volkszangers? TV oranje en Sterren.nl voorzien in die behoefte.

 8. k:Alex

  Aahh, is er echt niemand bij SBS bij gekomen in die “vernieuwingsronde” met wel wat hersenen?

 9. wilmer

  mensen die zo stom reageren op sbs6, zijn zelf stom. Dat staat los van het programma, als de tros inderdaad al eerder op zoek is gegaan naar een volkszanger is dat niet echt origineel. Maar zeg nou zelf, met idols, x-factor, so you wannabe a popstar, popstars, the voice en the winner is… ben je eigenlijk ook op zoek naar het zelfde, een zanger die bekent kan worden.

 10. Daan

  Laat ik om te beginnen SBS complimenteren met de grote hoeveelheid nieuwe titales die er dit najaar te wachten staat. De zender probeert duidelijk de kijker terug te winnen met veel nieuw nederlands product.
  Als kritiek moet ik echter zeggen dat er helaas niet veel vernieuwends tussen zit. Weer een talentenjacht, weer programma’s met bn’ers, oude spelletjes, series obv onderwerpen die er al zijn en veel afkijken van bestaande concepten bij andere zenders. Er is tot opheden nog niets vernieuwends gemeld.

 11. SBS fan

  YES beste lezers van mc ik ben weer terug. En ik ga zeker kijken naar de nieuwe talentenjacht alleen ik hoop dat het volks imago van SBS wordt afgeslagen want het past hellemaal niet bij SBS, rtl is trouwens een volks zender. Gr aankomende presentator ( Bjorn)

 12. it is me

  tja men blijft in de oude pot met de formats roeren, dan kun je dit verwachten. ipv opzoek te gaan naar nieuwe formats,m gaan we gewoon met de oude garde verder. En dus blijven de nieuwe creatieve ideeën op de plank liggen

 13. 36283

  Was het niet zo dat Talpa, na Beat The Best, zou stoppen met het ontwikkelen van talentenjachten?

 14. uk

  Frans Bauer heeft ook een oude kop gekregen

 15. Anoniem

  RTL heeft niet het alleenrecht van talentenjachten hoor!
  LAAT RTL DAN MAAR EENS STOPPEN, maar dan doen ze ook niet
  we leven in een vrij land , en de RTL FANBOYS moeten geen dictators spelen
  dan gaan ze maar naar Cuba , kunnen daar beslissen wat wel of niet mag

 16. De Dokter.

  Ooo, aub… GÉÉN ROELVINK…een Roelvink is al teveel.

 17. Mark

  Is toch een leuk idee? Tókkie muziek is helemaal in en het gaat zeker veel TROS kijkers trekken.

 18. LD

  “So you want to be Holland’s next Volkszanger”…? Wat een kneus-TV

 19. Renso Heutink

  Ik zou van de mensen die commentaar hebben op SBS 6 wel eens willen weten wat voor soort programma’s zij graag op Sbs 6 zouden willen zien.
  Ik snap ook wel dat dit niet orgineel is.
  Maar wat is wel orgineel?
  Want alles is zowat al een keer uitgezonden.
  Daarbij komt kijken dat SBS 6 dit najaar best een aantal goede programma’s gaat uitzenden.
  En nogmaals: rtl 4 gaat dit najaar het programma Verbouwen of verkopen uitzenden.
  Een regelrechte kopie van het door SBS 6 uitgezonden Stay or Go.
  Dus hou eens op met dat geklaag over SBS 6.
  En hou rekening met de mensen die er wel naar kijken.
  En kom vooral met tips van wat SBS 6 wel zou moeten uitzenden.
  Groetjes Renso

 20. Ronald

  Talentenjacht op TV. Volkszangers.
  Uniek in Nederland mensen! Nog nooit vertoond…
  -Zucht-
  Lekker origineel weer van SBS 6.
  Wat denken ze, nog geen volkszangertjes genoeg?

 21. Ronald

  En wie wil er in godsnaam de nieuwe Dries Roelvink zijn. Die man probeert nog steeds door te breken…

 22. TV gek

  Gaat het ‘HEB JE EVEN VOOR MIJ’ heten?

 23. Apestaartje Komma

  Volkszanger… alleen voor die naam al zou je niet mee moeten doen! Allemaal vijfderangs ‘wannabe’s’ voor het que muzikaal gevoel helaas het meest hersenloze deel van de bevolking. Over smaak valt niet te twisten, maar over wansmaak wel degelijk.

 24. Apestaartje Komma

  Sorry: que moet zijn qua

 25. Owen

  Trash TV

 26. wilmer

  @Renso Heutink
  je hebt gelijk, mensen kunnen over hun lijk schreeuwen wat ze wel of niet origineel vinden van sbs6 en maar zelf met nieuwe ideeën komen, ho maar!
  Bij rtl zijn ze ook niet origineel, weer een talentenjacht (beat the best), het spijt me keert terug, allemaal geëmotioneerde televisie, bij rtl5 allemaal datingshows, heel veel dansprogramma’s op zondagavond, the voice dat wordt uitgemolken. Dus niet klagen!

 27. Marc

  Ik ben helemaal klaar met *talentenjachten*.
  SBS 6 vernieuwd helemaal niks, maar gaat verder met rommel en troep op de buis brengen.

 28. Ronald

  Het weldenkende deel van Nederland is klaar met ‘talentenjachten’, Marc
  Nu wel gebleken dat het niet werkt. De ene flop na de andere.
  Nummer 1 afgelopen The Voice? Wie?
  de tweede? de derde? Iemand?
  Met uitzondering van de show van Giel Beelen. Die mensen zullen we nog tegen komen.

 29. Johnny M.

  SBS probeert van alles, helaas is dit bij hun enkel mogelijk met ouwe troep en zo kunnen ze nog wel ’n tijdje door gaan en proberen ze omhoog te krabbelen uit de SHIT. Kom eens met iets origineels waar wij als kijkers echt iets aan hebben.

 30. Eva

  Wat een ongelooflijke armoe…….

  A) er zouden toch alleen nog maar originele programma’s uitgezonden gaan worden?
  B) Dit format ‘Alle Sterren Stralen’ is volledig geflopt bij de TROS en de winnaar zou willen dat hij nooit had meegedaan.
  C) Nederland is talentjachten moe!

  Gaan er ook weer programma’s uitgezonden worden waar geen ABC artiesten de avond moeten vullen. Hiermee wordt bewezen dat er teveel zendtijd opgevuld moet worden door te veel zenders.
  En dat de creativiteit in Nederland zo dusdanig slecht is dat we dus blijkbaar alleen maar kopie van kopie kunnen fabriceren….

 31. Anoniem

  @ MARC makkelelijk he vanuit je luie stoel alles bekritiseren,
  zijn elke de zelfde figuren die lopen te zeuren
  hebbeb jullie geen werk of , kom eens met een alternatief als je elke dag naar SBS kijkt ,en alles even slecht vind .Zij die elke dag zo negatief reageren
  op SBS , zijn zelf geen knip voor de ogen waard

 32. Anoniem

  Even voor de standaard SBS afzeikers… vergeet niet dat jullie grote god in bange dagen, John de Mol, de man die jullie in zijn RTL tijd alle hulde gaven voor zijn briljante en onuitputtelijke jatwerk zonder ooit in zijn gehele carriere met ook maar 1 origineel idee gekomen te zijn, ver boven alle TV makers verheven noemden, de ultieme grote TV producent werd ie genoemd. Jawel De Mol, de man achter SBS én achter Talpa, en waar komt ie mee? Talentenjacht 4.814. HET bewijs dat de man absoluut geen enkel talent bezit op gebied van TV maken. Met twee eerdere geflopte TV zendertjes weet hij ook van SBS niets te maken maar zodra hij of z´n zusje bij RTL binnenhuppelt zijn het ineens megasterren. Raar dat Linda ook alleen bij RTL publiek weet te scoren en in Duitsland giga flopt, dat bewijst wel dat ze niet de vakvrouw is die zij beweert te zijn, dan zou ze ook bij andere zenders goed zijn, toch? En dat geldt ook voor John de Mol zelf, als het dan zo’n perfecte TV producent is, waarom lukt het dan voor geen meter bij SBS?

 33. Anoniem

  @Marc en RTL vernieuwd wel wou je zeggen? Natte Neuzen Show nog gezien? 10 jaar geleden al afgeschafd door de TROS. Als er 1 omroep met oude meuk komt is het RTL wel.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.