Nieuwe leerling in SpangaS: wel of geen hoofddoekje?

Geplaatst op ma 30 jul 2012 om 11:37

De NCRV introduceert dit najaar twee nieuwe personages in haar succesvolle jeugdsoap SpangaS. Eén daarvan is Meral, die worstelt met de vraag of ze nou wel of geen hoofddoekje wil dragen. Dat heeft de omroep maandag laten weten. Met Meral brengen de makers een nieuw moslimpersonage in de serie. “Meral heeft een sterke persoonlijkheid en is moslim. Ze draagt geen hoofddoek want daar is ze nog niet klaar voor en misschien wel nooit“, omschrijft een woordvoerster. 

De andere nieuwe leerling is Raphael, een ‘knappe, uitdagende en brutale jongen’. “De meisjes zijn best wel onder de indruk van de prachtige eigenzinnige jongen. Maar dat gaat er snel af als hij (aanvankelijk) niet geïnteresseerd lijkt in meisjes. Ook niet in jongens.

SpangaS keert op 10 september terug op de buis.
21 Reacties op “Nieuwe leerling in SpangaS: wel of geen hoofddoekje?”


 1. Anoniem

  Als je als jeugdserie een goede invloed wil hebben, zet je dan juist af tegen de islam en hooddoekjes.

  Leer kinderen dat mensen gelijk zijn en dat het dus niet normaal is om een geloof aan te hangen dat zegt dat andere mensen minderwaardig zijn.

  Kinderen die hun gezicht moeten afdekken van hun ouders is eigenlijk een vorm van mishandeling.

 2. Apestaartje Komma

  Waarom moeten er altijd weer hoofddoekjes aan te pas komen? De gemiddelde christen laat – uitzonderingen daargelaten- in het openbaar ook niet zien of hij gelovig is of niet. Word je er beter van als je ‘gelovige’ kleding draagt? Vaak is dat “om er bij te horen, want de cultuur eist dat.” Onzin, iemand zonder die kleding kan vaak nog een veel betere gelovige zijn dan iemand met. Alleen laat hij of zij dat dan niet blijken. Beetje neurotisch gedoe, dat geloof. In de naam van de schepper worden al eeuwen de grofste misdaden en moorden gepleegd.

 3. Anoniem

  Allemaal politiek correct geleuter om de hoofddoek in een positief daglicht te plaatsen bij de blanke kijkertjes. Benieuwd of ze ook een moslim homo aan de verhaallijn toevoegen om zo een discussie te starten bij de moslimgemaanschap waar dit onderwerp nog steeds een groot taboe is.

 4. GTST

  @ anonymous 12:06
  In GTST loopt nu een leuke verhaallijn waarin een streng gelovige moslim een homo in de kast blijkt te zijn!

  Een goede actie van RTL. Kan de PO nog een voorbeeld aan nemen. Op islamitische websites zoals marocco.nl zijn ze woest over deze verhaallijn lol :D

 5. Anoniem

  De eerste reactie: O…M(…G)!

  Laat ieder voor zich beslissen wat hij of zij aantrekt. Bemoei je er niet mee.

 6. Ma

  Hallo NCRV, gaan we GTST na apen???

 7. uk

  @ Ma

  In SpangaS zitten al hele lange tijd meisjes met hoofddoekjes hoorr, langer dan GTST.

 8. Daan

  Wordt een beetje moe van de NCRV met hun liefde voor de islam. Tijd dat de c eens vervangen gaat worden door een i. In spangas lopen al 3 moslims rond, waarom daar nog weer een bij? Dat brengt het totaal op bijna de helft moslims van de hoofdrolspelers.
  Ze moeten een voorbeeld nemen aan de populaire amerikaanse series van nickelodeon en disney. Daar komt nooit een moslim in voor. Je moet de nederlandse kinderen nog helemaal niet lastig vallen met al die vreemde gewoontes die deze mensen met zich brengen.

 9. k:Alex

  Waarom bestaat deze verschrikkelijk slechte kindersoap nog?
  Zoop, Huis Anubis waren goede kinderserie’s die tenminste niet de kijkers problemen aanpraatte die de doelgroep helemaal niet heeft (zoals nu).

  Een kind van 8 jaar zit zich bij Spongebob toch ook niet af te vragen hoe ze een stand in de zee kunnen hebben?

 10. Anoniem

  Moslims leren hun kinderen de westerse maatschappij te haten.
  De linkse kerk leert kinderen dat er niks mis is met de islam.
  En dat het heel gewoon is om een fundamentalistische hooddoek te dragen.

 11. Ma

  @Uk dat blijkt niet uit dit artikel (eerste zin) en daar reageer ik op.

 12. gtstfites

  Die Raphel wat een kneus. Hoe kan je op geen van 1 de 2 geslachten vallen?

 13. Mike2

  @Ma

  Hallo GTST, gaan we Eastenders naapen???

 14. Dilara Horuz

  Dilara Horuz, die deze rol gaat spelen, is een mooi meisje van Turkse afkomst. Ze deed mee aan het Junior Songfestival en was te zien in The Winner Is. Jammer dat deze leuke en moderne meid de rol gaat spelen van een fundamentalist. Turkse vrouwen die een hoofddoek dragen verpesten alles dat Mustafa Kemal Ataturk probeerde te bereiken.

 15. Anoniem

  NCRV gaat dus lekker makkelijk op de ‘hoofddoekjes zijn lief, leuk en gezellig’ tour. Belangrijke onderwerpen zoals homo haat onder moslims komen natuurlijk niet aan bod want kritiek op de islam mag niet. Slaap lekker verder NCRV.

 16. LD

  Waarom geen meisje dat een hoofddoek draagt en zich daarvan ontdoet, dat scenario zie je minder vaak.

 17. Mark

  Allahdamned…

 18. Anoniem

  @ LD
  Dat was ook te zien in Spangas, helemaal aan het begin van de serie.

 19. Twan

  Hebben ze niet ooit al zo verhaal lijn gehad ? met een hoofddoekje wel of niet. volgens mij met Ermak ofzo iets.

 20. Erik

  klopt @ anonymous dat was toen bij irmak. verder vind ik spangas nog steeds erg goed. deze jeugdsoap kan nog lang mee als ze zo door gaan als nu

 21. Mina

  Ben i kde enige die dat moslim gezeur een beetje vervelend vind in die series? O_O Ik wil gewoon mensen en hun relaties er in zien..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.