Rick Nieman kansloos tegenover Mart Smeets

Geplaatst op di 31 jul 2012 om 15:01

Foto: Nick van OrmondtRick Nieman maakt met zijn dagelijkse late night-programma De Spelen op RTL 4 geen schijn van kans tegenover het programma London Late Night van NOS-coryfee Mart Smeets. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Zowel Nieman als Smeets begonnen afgelopen donderdag met hun late night-talkshow, maar Smeets is met kop en schouders de winnaar. Zo keken er maandag 1,4 miljoen mensen naar Smeets, terwijl er slechts 394.000 mensen inschakelden op Nieman.

Smeets bleek ook al onverslaanbaar voor Wilfred Genee. Hij was met zijn Tour de France-talkshow Tour du Jour te niet sterk genoeg voor Smeets’ De Avondetappe.

Genee wist dan weer wel te winnen van Jack van Gelder tijdens het EK Voetbal. VI Oranje was geliefder dan Studio Sportzomer.
41 Reacties op “Rick Nieman kansloos tegenover Mart Smeets”


 1. AnZo

  Je zou denken dat met zulke berichtgeving programma’s geen bestaandsrecht zouden mogen hebben. Het is toch juist fijn dat kijkers een keuze hebben? Smeets jaagt juist ook weer kijkers weg door zijn bepalende sfeer van het sportprogramma. Ik ben blij dat Rick Nieman een kans krijgt en dat RTL4 het verder gaat uitbouwen naar een echte late night talkshow.

 2. Brian

  RTL 4 heeft de wat minder interessante gasten, en deze keer is de sfeer niet heel anders dan op NL1

 3. Reporter

  Het venijn zit weer in de staart. Wilfred Genee wist EEN PAAR KEER te winnen van Jack van Gelder, dus VI Oranje was EEN PAAR KEER geliefder dan Studio Sportzomer.

 4. Anoniem

  @ reporter. Helemaal gelijk, met die laatste zinnen probeert men hier het enorme debacle van RTL goed te praten. Feitelijk is RTL gewoon kansloos verslagen met een dikke miljoen kijkers minder dus slepen in dit artikel de incidentele succesjes van VIOranje er maar weer bij.

 5. Daan

  Mart heeft de gasten die die dag voor Nederland zijn uitgekomen en volgt direct op goedbekeken olympische sport. Logisch dat hij ruim wint. RTL moet het opnieuw van sfeer hebben, echter lukt dat een stuk minder als je vaste gasten als Dennis vd Geest hebt. Deze jongen hoort zichzelf te graag, terwijl hij nauwelijks iets te melden heeft. Ik ben gister mede hierom weggezapt.

 6. Reporter

  Ja, Anonymous 15:27, en het aantal kijkers méér van het huidige Studio Sportzomer gaat met miljoenen tegelijk!!

 7. Anoniem

  Ze weten van gekkigheid bij MC niet hoe ze er toch een positieve draai aan moeten geven!… hahaha heerlijk dat spartelen….

 8. Jennifer

  Ik vind met name het slechte geluid van rtl4 echt een misser

 9. Jolien

  Er kan volgens mij maar één conclusie zijn. Zonder Johan Derksen is het gewoon niks.

  Genee kan het niet zonder hem, zie Tour de Jour. De Spelen zakt helemaal door het ijs.

 10. De Dokter.

  Wat een misselijk makende boven titel alweer.

  Rick Nieman doet zijn best, waarom moet hij dan weer de grond in getrapt worden.

  Stelletje zielepoten hier.!!!!1

 11. JimmyJames

  Daan – Jennifer –> idd. Ruimtelijke geluid maakt alles zo onrustig. Verder zie je dat would-be DJ Dennis v/d Geest de boel overschreeuwt to be only in the picture: ggrrruwelijk.
  Maar vanavond kunnen we wel gaan lachen of Dennis op z’n bek gaat: hij gaat namelijk verhaal halen bij die kut-columniste van de Daily Mail – Jan Moir – die Marianne Vos als “some bitch of Holland” beschreef.
  Die V/d Geest denkt dat ie alles kan maken met zijn gestalte en volgevreten pens…

 12. CO

  Genee wist niet te winnen van Jack van Gelder tijdens het EK Voetbal. “Studio Sportzomer” had veel meer kijkers dan VI Oranje.

 13. Bert

  @ De Dokter.

  Dus omdat iemand zijn/haar best doet mag er geen (terechte, stevige) kritiek geleverd worden op zijn/haar functioneren? Wat een onzin.

 14. MaZZacane

  @ Reporter,

  Complete onzin. In het begin wist Sportzomer te winnen, maar al vrij snel wist VI Oranje het over te nemen. Dus wat je zegt is bla bla bla

 15. Anoniem

  Logies dat Mart wint .! Die schreewers die bij RTL zitten zit men niet op te wachten .

 16. Jaap

  RTL faalt bij de Olympische spelen wel heel erg.. slechte gasten en het meest storende is nog wel de slechte plek waar ze zitten, wat resulteerd in een tafel met 5 gasten die allemaal een microfoon vasthouden, wat het geluid niet ten goede komt.
  VI Oranje was leuk en succesvol, nu slaan ze door met de Tour de France en Olympische Spelen.

 17. Cas

  Beter 400.000 kijkers op de late avond dan 200.000 kijkers naar een herhaling van Herman in het Hotel of Derk Vogelwie? Ik kijk liever naar de Spelen van RTL dan naar die dikke volgevreten zakkevullende arrogante Mart Smeets! Het is toch hoe je het ook wendt of keert een Mart Smeets show en de gasten zijn opvulling aan de tafel… ik ben blij als hij aftaait na de OS… Ik had veel liever Dionne de Graaf gezien op die plek!

 18. Observator

  @MaZZacane 17:12 Fout. Er zijn 28 afleveringen geweest. 15x meer kijkers voor VI Oranje, 13x meer kijkers voor Jack van Gelder, maar het totaal aantal kijkers voor Jack was 1 miljoen groter. Iedere aflevering kan als wedstrijd gezien worden, niet het totaal van wedstrijden. Dus heeft VI Oranje maar 2 wedstrijden méér gewonnen. Maar het maakt nu geen ruk meer uit, totaalstand op heden: 43-16 !!

 19. Reporter

  @Cas 17:47 Zakkenvullende Mart Smeets???? Weet je wel wat Johan Derksen, René v.d. Gijp en Wilfred Genee tijdens VI Oranje extra hebben geïncasseerd via eigen commerciële activiteiten ten laste van de boodschappende Nederlanders? Maar slaap rustig verder, knul.

 20. Ronald

  Reporter.
  Ja en dan had je die EK-CD nog die ze zonodig op moesten nemen. Genee en Derksen wat helemaal geen zangers zijn…
  Johan Derksen die elke commerciele uitbuiting verafschuwt maar er zelf even hard aan meedoet…

 21. !#Michael#!

  @ reporter

  VI ORANJE was alleen op de speel dagen van Oranje de mindere van Studio Sportzomer…

  Verder hebben ze die arrogante Jack van Gelder met de vloer gelijk gemaakt. De week naar het EK toe versloegen ze hem al. Zolang Oranje nog in het toernooi zat was het wisselend… Toen oranje er uit lag won VI Oranje ook dik op speeldagen, op niet speel dagen scoorde Genee soms meer dan het dubbele van, van Gelder

  Alleen Mart Smeets weet dik te winnen van Tour de Jour en de Spelen… Maar goed Tour de Jour is zowiezo een minder populaire titel tov VI en de Spelen moet zich nog helaas bewijzen, en mist ook Wilfred Genee, een voordeel wat VI ORANJE en Tour de Jour wel hadden.

  Wel bijde feiten blijven hè ;)

 22. Observator

  Feit is en blijft dat VI Oranje maar 2 keer de meerdere was van Studio Sportzomer. Google het maar na. Deze discussie is hierbij gesloten.

 23. Mediaprak

  Verzoek aan HHH bezoekers in Londen. Smokkel eens een Bavaria babe of Grolsch flesjes naar binnen en ga dit uitgebreid in beeld showen. LACHE!!!

 24. Cas

  Reporter, volgens mij heeft Rene van der Gijp zijn kamer zelf betaald, lees Mediacourant eens goed… verder hebben Derksen en Genee geen ene cent verdiend aan die CD dat was namelijk voor een goed doel, namelijk spieren voor spieren en Lidl was betrokken bij de verkoop ook kostenloos en niet meer dan logisch dat het in een goed bekeken programma gepromoot wordt, alles voor het goed doel! Dus ga jij je huiswerk eens goed doen voordat je zomaar wat in het luchtledige wat roept, LOSER!

 25. Stan

  @Cas: Van der Gijp heeft zn eigen kamer betaald omdat hij de bescheiden kamer die RTL hem bood te min vond, en per sé de suite wilde. Kannie makkelijk betalen met zn commerciële megasalaris.

 26. dj

  Vi oranje was onderscheidend tov Studio Sport. Met dit programma zijn ze kansloos omdat er weinig verschil is en de atleten altijd voor Mart keizen.

 27. dj

  @observator: Zouden ze jou nieteens na moeten kijken of alles wel in orde is?

 28. Rick

  deze man is niet te verstaan

 29. Jop

  Ik word er ziek van , het draait alleen maar om de kijkcijfers.
  Is toch niet mogelijk om allemaal naar het zelfde programma te kijken want smaken verschillen nu eenmaal toch.

 30. Ma

  @Cas 31/7 om 17:47, Je zult teleurgesteld zijn/worden wat “ik ben blij als hij aftaait na de OS” betreft:

  http://www.nu.nl/media/2848233/mart-smeets-denkt-voorlopig-niet-stoppen-.html

 31. Cas

  @Ma, lees ff wat meer bericht op Mediacourant… Mart gaat weg bij de NOS en staat open voor een lager salaris bij een andere omroep! Ik zeg lees ff wat voordat je zomaar wat roept!

 32. Michael

  Moet altijd aan deze persiflage denken als ik deze man zie op tv:

  http://www.youtube.com/watch?v=3upsmoGCsJc

 33. Ma

  @Cas, Ik snap dat u teleurgesteld bent, dat een “fan” van Mart u FF tegenspreekt, maar ik kan het FF niet helpen.

  De toekomst zal het uitwijzen.

 34. Cas

  @ Ma , lees dit artikel is… http://www.mediacourant.nl/?p=131152
  Lees eerst is voordat je zomaar wat roept! Loser!

 35. de waarheid

  wat is Mart Smeets aan het zeuren over de schoenen doos waar hij het verslag van de tijdrit in moet doen. Niet passend bij zijn stand waarschijnlijk.

 36. Yarp

  … alsof kijkcijfers iets over kwaliteit zeggen. Eer der het tegendeel.

 37. dagelijks wachten

  Hé Smeets, rоt eens op met je kưtprogramma dat elke dag uitloopt. Ik zit op het NOS Journaal te wachten, gоdverdоmme!

 38. Arjen

  Heb gisteravond op de belg naar damesvolley USA-China zitten kijken tijdens Smeets & Nieman en dat was mooi. Zou liever op de tijden dat het grote geklets op NOS en RTL is begonnen meer goede sport zien op de NL zenders, ook als het geen Nederlandse teams zijn. Maar ok, ook ik zap langs de OS- kletsprogramma’s

  Vind Nieman het goed doen qua presentatie en vragen. Maar met zijn vaste en wisselende tafelgenoten loopt het niet, slechte keuzes.

  Overigens, Robin van Galen rond 20u op NOS vind ik een openbaring, GEWELDIG. Die man is echt liefhebber van sport (fan), maar heeft ook veel relevante kennis en verdiept zich zwaar in andere sport dan zijn waterpolo en heeft iedere dag een goed en leuk en interessant verhaal en analyse. Spreekt me erg aan.

 39. Dennis V

  Keek net even de uitzending terug van De Zomer van 4: de spelen.
  Klopt het dat er een storing was, en dat er vervolgens niets meer is uitgezonden.
  Dit was rond de huldiging van Marianne Vos.

 40. Jeffrey

  Ik denk ook dat het komt dat de Spelen op Ned. 1 zijn. Dan blijf je hangen.
  Ook denk ik dat het misschien komt omdat ze geen sportman als presentator hebben? De side-kicks maken denk ik, net als bij Tour du Jour, het programma.

 41. Jos

  Kan Mart -dr Phil- Smeets onmiddellijk vervangen worden door om het even wie.
  Ja? ja toch?. Het programma heeft interessante gasten, maar door de tenenkrommende vragen van Smeets die alleen maar op zoek is naar bevestiging van zijn eigen analyse, ja ja toch, kan ik het niet meer aanhoren.
  Dan is Henry Schut eerder op de avond een verademing.
  De formule op RTL-4 is ondertussen zo uitgemolken dat het niet verbazend mag zijn dat het een keer ophoudt. Zeker gezien de side kicks. Rick Nieman valt, volgens mij, niets te verwijten.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.