Gerard Joling: ‘Gedoe met SBS liet me niet koud’

Geplaatst op di 31 jul 2012 om 15:30

Foto: Nick van OrmondtGerard Joling heeft zich erg naar gevoeld over zijn ruzie met SBS 6. Dat vertelt de presentator aan weekblad Weekend. Joling is blij dat een en ander is bijgelegd. “Al het gedoe met SBS heb ik me erg aangetrokken. Het is niet niks als je na diverse successen ineens leest dat men vindt dat je een deel van je salaris moet terugbetalen omdat je te weinig gedaan zou hebben, terwijl er gewoon geen programma aangeboden werd en ik aan het lijntje gehouden werd“, klaagt hij.

SBS maakte deze maand bekend dat de samenwerking met Joling is verlengd, maar of het om een vast contract gaat, wilde de zender niet zeggen. Zelf maakt de entertainer er geen geheim van graag op projectbasis te werken. “Dan ben je voor iedereen beschikbaar en heb je niet het gezeur dat de zender niet wil dat je iets voor de concurrent doet.”

RTL 4-baas Erland Galjaard heeft meerdere malen met Joling geflirt. “Erland Galjaard heeft een paar keer gezegd dat ik van harte welkom ben bij RTL. Dat is natuurlijk erg fijn om te horen. En ik vind het een goede zender met een leuke ploeg mensen. Als ik even niks bij SBS doe, waarom zou ik dan niet bij RTL aan de slag gaan?

Naar verluidt verdient Joling momenteel – zijn contract loopt in september af – anderhalf miljoen euro per jaar. “Het was een fantastisch contract met een gigantisch salaris. Dat doen ze vast niet nog een keer. Nou, dan ga ik liever op losse basis werken, afhankelijk van het project.
22 Reacties op “Gerard Joling: ‘Gedoe met SBS liet me niet koud’”


 1. Bart V. kijkt tV

  Misschien voortaan een manager inhuren.

 2. De Dokter.

  Er gebeuren wel meer rare dingen bij SBS6.
  Ik vind het nog steeds jammer dat de 2 beste nieuwslezeressen hun ontslag gekregen hebben.

  Die wisselende tijden van Hart van Nederland is ook erg irritant, als er 1 film uit gezonden word ,..hup, dan HVN. maar `n uur later…
  Het geluid bij SBS6 staat ook veel te zacht, ook vervelend.

  Dus als ik alles bij elkaar zet is SBS6 niks meer, en er klagen steeds meer mensen over in mijn omgeving.
  Dus of ze het nog zullen gaan redden is voor mij een groot…????…

 3. The Best

  En dan vooruit, een special tijdens oud en nieuw, nog 1 keer
  JOLING EN GORDON OVER DE VLOER, EEN 2 UUR DURENDE AFLEVERING MET NOG 1 KEER LACHEN GIEREN BRULLEN, en daarop volgens misschien nog een keer seizoen 4 van over de vloer, dat wel met wat aanpassinkies zodat meneer Joling het ook nog een beetje leuk vind :D:D:D:D:D
  weer lekker ouderwets lachen, heerlijk

 4. gerrit81

  voor de nieuwsgierige, het programmaschema van sbs6 voor september:
  http://www.adverterenbijsbs.nl/wp-content/uploads/2011/01/SBS6_September.pdf

 5. Jan

  Logisch dat SBS hem geen programma aanbiedt: hij is een en al ellende en moet per direct van de buis. Totaal geen charisma, een en al ordinairheid komt eruit, heeft totaal geen inhoud en voegt helemaal niks toe. En als je hem niet bij sbs ziet, zie je zn kop wel op andere zenders. Alles lijkt om hem te draaien. En sowieso kan ik een kerel in een glitterpak en veren in de kont niet serieus nemen. Weg dr mee, net zoals dat banale maatje van hem op rtl 4

 6. Anoniem

  @ De Dokter
  De wisselende tijden van Hart van Nederland is al jaren zo, het geluid is volgens mij altijd al zachter geweest bij SBS en bij elke omroep worden wel eens mensen ontslagen. Dus snap ik niet dat deze punten aanleiding zijn voor jou om te twijfelen of SBS6 het wel gaat redden.

 7. Anoniem

  @gerrit81:

  Die layout riekt naar een nieuwe zendervormgeving. Wat overigens ook écht tijd is. Wat mij betreft liever blauw, maar goed, dan moet de programmering ook vernieuwend zijn.

 8. Frank

  @Anonymous:

  De headers van de schema’s van Net 5 en Veronica hebben ook deze stijl, weliswaar in respectievelijk paars en blauw. Het is dus waarschijnlijk niet de nieuwe vormgeving van SBS 6, of Net 5 en Veronica moeten tegelijkertijd een soortgelijke vormgeving krijgen.

 9. Anoniem

  Na al dat strontgooien van Joling richting SBS hadden ze deze ordinaire relschopper er al veel eerder uit moeten kiepen. Met relnicht Gerard Joling komt deze zender er echt niet bovenop. Gemiste kans als je als zender je imago wilt verbeteren. Door types als Joling blijft SBS nog steeds het imago van de tokkiezender van Nederland houden. John de Mol is overduidelijk in paniek anders had hij wel ingezet in stijlvol fris jong talent.

 10. Anoniem

  gordon en joling over de vloer zal niks meer worden.
  Simpel omdat Gordon onder contract staat bij RTL en Joling bij SBS

 11. The Best

  @Anonymous

  maar als Geer alleen voor projecten gaat werken, dat hij na september dus niet verder gaat met een vast contract, dan kan het wel…. en dat is wat geer wilt… geen vast contract, zodat hij alles kan pakken waar dan ook…..

 12. Marc E. Putto

  Anderhalf miljoen euro per jaar is zeer netjes.
  Meer dan een ton per maand.
  Welke lul hierboven krijgt dat nu..

 13. Ben

  Off topic: Gordon gaat ‘De Zwakste Schakel’ presenteren!

 14. Super Grover

  @Ben
  Komt dat weer terug dan?
  Lijkt me niet logisch, want Gordon wilde zo graag alleen nog maar positiviteit uitstralen. De Zwakste Schakel is een afzeikprogramma.

 15. Bernie

  Ben: Bron?

 16. tja

  Juf Joling doet alles om maar enigszins in de publiciteit te komen. Hij laat een scheet en iedereen moet het weten.
  Man zorg eens dat je goed presenteert en niets minder of meer…dat moet je kwaliteit zijn.
  Je kunt je überhaupt eens afvragen of deze man nog werken moet met die gevulde bankrekening.
  Ik zou zo zeggen ga eens lekker genieten dan hoef je ook niet van die rare fratsen uit te halen met bijvoorbeeld dat haar.

 17. Rutger S

  Wat een heerlijk suggestieve woordkeuze weer MC:

  …klaagt hij.

  Joling vertelt dat het hem niet onberoerd laat, dat is niet klagen.

 18. Feiten

  Wat een gezeur weer van iedereen, lekker laten gaan, die bladen schrijven alleen maar over ouwe muk en totaal onbelangrijke zaken. Natuurlijk is het niet leuk als je onenigheid hebt op je werk, SBS is een goed voorbeeld voor hoe het niet hoord. Dan bedoel ik, hoe ga je met je mensen om die voor je werken. Allemaal sinds die overname, wel weg niet weg, ok dan toch maar weg, kun je niet maken.
  Gerard doet het goed hoefd het niet te doen maar wil niet stilzitten en is altijd positief. Je kunt niet iedereen leuk vinden dus ook goed, maar dan hoef je hem of iemand anders nog niet af te zeiken, er zit en knop op je afstandsbediening en dan zet je hem gewoon op een andere zender.

 19. Lies

  OT: laatste seizoen voor Pauw & Witteman.

 20. Ma

  @Lies, en dat schrijft de Telegraaf. !!!!!

 21. tja

  Als iedereen zo vaak als Joling op de buis verschijnt heeft een knop op een afstandsbediening ook geen zin meer.
  En als hij niet kan stil zitten ga dat iets doen wat niet met ego verheerlijking te maken heeft…maar O’, nee, dan hoeft het niet.
  Compensatie gedrag zou ik zo zeggen.

 22. Mark

  Hebben ze Bart Slim er ook al uitgegooid bij SBS 6? Gisteren voor het laatst bij Shownieuws (hij is de voice-over).

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.