Gerard Joling: ‘Gedoe met SBS liet me niet koud’

Foto: Nick van OrmondtGerard Joling heeft zich erg naar gevoeld over zijn ruzie met SBS 6. Dat vertelt de presentator aan weekblad Weekend. Joling is blij dat een en ander is bijgelegd. “Al het gedoe met SBS heb ik me erg aangetrokken. Het is niet niks als je na diverse successen ineens leest dat men vindt dat je een deel van je salaris moet terugbetalen omdat je te weinig gedaan zou hebben, terwijl er gewoon geen programma aangeboden werd en ik aan het lijntje gehouden werd“, klaagt hij.

SBS maakte deze maand bekend dat de samenwerking met Joling is verlengd, maar of het om een vast contract gaat, wilde de zender niet zeggen. Zelf maakt de entertainer er geen geheim van graag op projectbasis te werken. “Dan ben je voor iedereen beschikbaar en heb je niet het gezeur dat de zender niet wil dat je iets voor de concurrent doet.”

RTL 4-baas Erland Galjaard heeft meerdere malen met Joling geflirt. “Erland Galjaard heeft een paar keer gezegd dat ik van harte welkom ben bij RTL. Dat is natuurlijk erg fijn om te horen. En ik vind het een goede zender met een leuke ploeg mensen. Als ik even niks bij SBS doe, waarom zou ik dan niet bij RTL aan de slag gaan?

Naar verluidt verdient Joling momenteel – zijn contract loopt in september af – anderhalf miljoen euro per jaar. “Het was een fantastisch contract met een gigantisch salaris. Dat doen ze vast niet nog een keer. Nou, dan ga ik liever op losse basis werken, afhankelijk van het project.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen