Leon de Winter vindt boekenshow VPRO doodsaai

Schrijver Leon de Winter kan zijn ogen nauwelijks openhouden bij het kijken naar Boeken, het boekenprogramma dat de VPRO op zondagmorgen uitzendt. Dat vertelt hij aan VARAgids. De Winter is geen fan. “Ik zat laatst Boeken te kijken op zondagmorgen. Dat was om meteen weer bij in slaap te vallen. Een boekenprogramma moet vonken. Wim Brands is een snob, hij is niet geïnteresseerd in zijn gasten en dus gaat het niet leven. En er moét publiek bij, als bij Adriaan van Dis.” 

De schrijver wacht nog op een goed boekenprogramma. Hij heeft alvast een tip voor de presentatie. “Energie, dát maakt je op televisie. Kijk maar naar Eva Jinek en Matthijs van Nieuwkerk.”

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen