Leon de Winter vindt boekenshow VPRO doodsaai

Geplaatst op di 31 jul 2012 om 14:25Schrijver Leon de Winter kan zijn ogen nauwelijks openhouden bij het kijken naar Boeken, het boekenprogramma dat de VPRO op zondagmorgen uitzendt. Dat vertelt hij aan VARAgids. De Winter is geen fan. “Ik zat laatst Boeken te kijken op zondagmorgen. Dat was om meteen weer bij in slaap te vallen. Een boekenprogramma moet vonken. Wim Brands is een snob, hij is niet geïnteresseerd in zijn gasten en dus gaat het niet leven. En er moét publiek bij, als bij Adriaan van Dis.” 

De schrijver wacht nog op een goed boekenprogramma. Hij heeft alvast een tip voor de presentatie. “Energie, dát maakt je op televisie. Kijk maar naar Eva Jinek en Matthijs van Nieuwkerk.”


8 Reacties op “Leon de Winter vindt boekenshow VPRO doodsaai”


 1. Noud

  Als ik naar Wim Brandts kijk denk ik altijd dat ie elk moment in huilen uit kan barsten.

 2. MichaelDH

  Ik vind de boeken van Leon de Winter doodsaai….

 3. Ome Adolf

  Leon de Winter… Waar hebben we het over? :?

 4. Ome Frans

  De man heeft een punt …

 5. Jan

  Leon is een zuurpruim, maar hij heeft groot gelijk. Victor kan niet goed interviewen, is dodelijk saai en nodigt slechte gasten uit. Afgelopen zondag ging het weer over de oorlog. Niet interessant wat mij betreft. Victor vindt zichzelf fantastisch. Nou, Victor, ik niet!

 6. lisa

  Boeken van Leon de Winter zijn juist niet saai. Maar ja, dan moet je ze wel lezen. Man heeft gelijk trouwens. Super saai prog. Ik doe meestal m’n zondag ochtend slaapje dan, na te korte nacht en heel lekker ontbijt.
  Wat is deze info? Ja idd saai. :)

 7. Henk

  @Jan,
  Welke Victor?
  Wim Brands is overigens een held.

 8. http://stevenbrownsblog.wordpress.com/

  Nee RTL-Boulevard is pas een goed programma om je boek te bespreken:

  De nieuwe Leon de Winter is een zware teleurstelling, behalve voor Riool-nicht Albert Verlinde, Mr. Bramela en Leon de Winter zelf.
  Posted on June 26, 2012
  Amsterdam-Noir.
  De oude De Winter was al jarenlang bij ons een zware teleurstelling en het voorbeeld van een grote grachten, oeps rioolgordel hete Luchtballon.

  “Mijnheer Leon De Winter een maffiamaatje?”
  Vol met eigendunk en z.g. intellectuele prietpraat. Eindelijk kreeg deze opgeblazen Grachtengordel Hete Luchtballon erkenning en wel van Mister Riool Roddel himself Albert Verlinde bij zijn pulp-sensatie media programma RTL Boulevard. Alberto werd samen met Leon de Winter en zijn uitgever helemaal lyrisch van het z.g. boek zonder het overigens te hebben gelezen. Het was een onvervalst staaltje van riool sluik reclame van de bovenste plank. Het z.g. boek was nog beter dan Weekend of Story vond Mister Riool Roddel Alberto Verlinde. Kan het erger voor een serieuze schrijver dat Albert Verlinde je boek goed vindt?
  Meer lezen: http://stevenbrownsblog.wordpress.com/2012/06/26/de-nieuwe-leon-de-winter-is-een-zware-teleurstelling-behalve-voor-riool-nicht-albert-verlinde-mr-bramela-en-leon-de-winter-zelf/

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.