De Slimste Mens schiet de lucht in

Geplaatst op di 31 jul 2012 om 11:07

De dagelijkse quiz De Slimste Mens op Nederland 2 heeft flinke kijkerswinst geboekt. De tweede uitzendweek werd maandag geopend met ruim 1,3 miljoen kijkers. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het is de meest bekeken aflevering ooit voor de Nederlandse versie van het spelprogramma. Tijdens de seizoenen die bij Tien en RTL 4 te zien waren, kwam de spelshow nooit over de één miljoen kijkers heen. Nu lijkt De Slimste Mens zich te ontpoppen tot een zomerhit. 

De Slimste Mens bereikte vorige week al de hoogste regionen van de dagelijkse kijkcijfer top 25 met gemiddeld tussen de 600.000 en 700.000 kijkers.

Het programma is dagelijks om 20.25 uur te zien op Nederland 2.
23 Reacties op “De Slimste Mens schiet de lucht in”


 1. Gert

  Die van RTL heb ik nooit gezien maar die van Talpa wel. Het lijkt nu meer op de Vlaamse versie. En goed geprogrammeerd tegenover de OS.

 2. 38-1/2

  Wij kijken het ook met het hele gezin hier.
  Mooi tijdstip en een mooi alternatief.

 3. boris

  Leuk dat deze meesterlijke quiz eindelijk aanslaat. Vind het nivo vragen in deze serie wel dramatisch trouwens, die Belgen hadden vaak veel leukere en betere vragen (en antwoorden).

 4. lisa

  Maar ja. Dat zijn ook belgen. Meestal ff slimmer. Leuk presentatie duo. Grumpy old men. En Jan Rot speelt echt voor het eggie. Je ziet hem zwoegen. Is mijn held!

 5. 38-1/2

  Jan Rot heeft toch eerder meegedaan (in de Belgische versie?)

 6. Jolien

  Volgende zomer op Nederland 1!

 7. Sanne

  @Boris
  Als je nivo zo schrijft vraag ik me af of de vragen juist niet te hoog gegrepen voor je zijn…

 8. Super Grover

  Het is een briljant format, maar het valt of staat wel met de uitvoering ervan. Veelal te moeilijke vragen om thuis mee te kunnen doen, een Philip Freriks die constant grappig probeert te zijn en het presenteert alsof hij Wedden dat? staat te hosten en Maarten van Rossem die zelden een echt leuke bijdrage levert.

 9. Pol

  Hoe dan ook een briljante zet van de PO om dit te programmeren. RTL4 heeft het zwaar deze zomer.

 10. Milan

  Geweldig programma, leuk om naar te kijken i.p.v. alleen maar herhalingen uit tezenden in de zomer!

 11. Kees-Jan

  MC is weer zo positief, onder het kopje kijkcijfers wordt het direct zo gepresenteerd alsof het een eenmalige uitschieter is. We gaan het zien. Ik vind het een verademing ten opzichte van al die herhalingen of Amerikaanse films. Helemaal eens met Milan

 12. Sieneke

  Briljant programma

 13. Ronald

  Leuk programma, gevarieerd qua vragen. Je moet over alles wat weten, zelfs synoniemen voor ‘vagina’. Ze durven het tenminste te vragen. Vond alleen die Annemarie Jung op een gegeven moment erg uit de hoogte. Ook niks tegen Freriks, beter dan bijv een Caroline Tensen ofzo. En Maarten van Rossem, geweldig figuur.

 14. Jan

  Heeeerlijk programma!

 15. Luuck

  Wanneer gaan ze eindelijk na het spelen van een vraag de resterende antwoorden laten zien? Dat doen ze vaak niet en dat is vooral in de finale erg vervelend.
  Philip Freriks overschreewt zichzelf zo, o.a. in de promo’s. “KOMT DAT ZIEN KOMT DAT ZIEN!!!”. Doe normaal, denk ik dan. Het is een toffe quiz, maar Ph.F. mag iets dimmen.

 16. Dennis V

  Ik hoop dat Jan Rot snel wordt uitgeschakeld.
  Waarom iemand laten meedoen die vorige editie in Nederland ook al een poging heeft gewaagd.

 17. Dennis V

  @ Luuck

  Ze laten toch juist wel de foute antwoorden zien. Zeker in de finale.

 18. Laus

  Een super leuke aflevering vandaag! Ben benieuwd of het verder groeit naar de 1,5 miljoen kijkers (GTST)?

 19. kritische kijker

  Vandaag weer gekeken. Hartstikke leuke productie. Prima vragen voor een groot publiek, spannende opbouw, grappige tussendoortjes van de jury en een passende presentator. Hier uit blijkt dat Nederland smacht naar dit soort programma’s. Dit is meer dan een zomerhit. Kan zo om half acht worden geprogrammeerd. Wat geweldig als dit programma wordt ingeruild voor het bedroevende format IHVH.

 20. RobB

  Ik mis de snelheid waar dit programma toch om draait. Freriks is soms té houterig voor het geheel, waardoor het niet vloeiend kan stromen (de kandidaten hebben meer in hun mars, maar wijsgeer Freriks lijkt hen niet tegemoet te kunnen komen, omdat hij niet zo’n losse, bovenal amusante, spelprogramma gewoon is). In tegenstelling tot menig ander vind ik Maarten van Rossem dan juist weer GE-WEL-DIG om te horen!

  Het spijt me voor Freriks, maar dit programma past gewoon níet bij hem. Hij zal gerust humor hebben, maar dit programma bied hem niet het juiste platform om dat ten tonele te stellen.

  Des te meer buigingen voor de kandidaten, met als hoogtepunt Soundos El Ahmadi!! Zo ontwapenend, zo vrolijk, zo sportief… geen wonder dat zelfs Freriks haar graag een knuffel gaf! Zij blijft voor mij (vooralsnog) de meest briljante gaste! Ik hoop haar, net als Fidan Ekiz trouwens (o.a.b. uit DWDD), GRAAG nog veel vaker op de Nederlandse tv te zien! :D

 21. lisa

  Jan Rot weer winnaar en oi wat speelt de blonde dame slim. Was leuk en spannend. Kijk uit naar vanavond. Jan Rot is m’n held!

 22. Mark

  De Slimste weer heel hoog, maar beste mensen, zou dat dan mss kunnen komen omdat 8 uur Journaal ervoor zit (wat vorige weken nog niet het geval was)?

 23. Anoniem

  @Mark; dat weet ik wel zeker

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.