Kwart minder kijkers voor Zomergasten

Geplaatst op ma 30 jul 2012 om 11:27

Het tv-programma Zomergasten heeft zondag een kwart van het aantal kijkers van haar seizoensopener verloren. Er bleven nog 457.000 kijkers over voor de tweede aflevering op Nederland 2. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Zomergasten opende vorige week met Henny Vrienten als gast en noteerde toen 603.000 kijkers. In de tweede aflevering zat Mischa Wertheim aan tafel. Wertheim moest echter concurreren met de veel bekeken Olympische Spelen.

Het interviewprogramma was zondag het vijfde meest bekeken programma op primetime, net als vorige week. Nederland 2 was de vierde zender van de avond.

Volgende week zit socioloog Jolande Withuis in Zomergasten. Zij is sinds 1999 verbonden aan het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie.

 
16 Reacties op “Kwart minder kijkers voor Zomergasten”


 1. ramon

  Gek he, met sport op het andere net!

 2. CO

  Waar zouden die kijkers toch zijn gebleven MC??.

 3. Anoniem

  Was allemaal ook erg slaapverwekkend.
  Ze hebben dit jaar ook gewoon geen interessante gasten.

 4. Anoniem

  Duurde lang voordat het leuk werd.

 5. Stan

  prima score voor een 3 uur lang durende uitzending slow tv. Mooie uitzending gister trouwens!

 6. caesar

  Het duurde erg lang voordat het, volgens mij, een beetje boeiend werd. Het leek wel of de beide heren van twee verschillende planeten afkomstig waren: de ietwat verward pratende Werheim tegenover de semi intellectuele vragensteller die diepgang zocht in opmerkingen van Werrtheim, die vaak niet aanwezig was en zo volkomen de plank missloeg.

 7. J.Wolters

  Ook ik heb geprobeerd deze uitzending te bekijken .
  Is mij NIET gelukt; wat een WARHOOFD en ONGELEID PROJECTIEL is die Wertheim!!
  Ik ben uitgeweken naar de BBC, en heb mijn avond beter besteed, door te kijken naar 2 documantaire’s over Kennnth Williams
  (In Nederland bekend van de carry on serie) ,verolgens een aflevering van spooks, en een aflevering van Inspetor Lynley.
  Uitstekende televisie, die totaal niet afstompt zoals Wertheim in het begin beweerde!!!!

 8. Den Draaiert Joost

  Wertheim was ook geen gast waarvoor je zou schakelen naar zomergasten. Zo zonder enige inhoud die man

 9. Marc E. Putto

  ONGEHOORD SAAIE EN NIETSZEGGENDE UITZENDING!

  Zowel gast en presentator waren ABOMINABEL Peter van Ingen.

 10. JimmyJames

  Ja idd: Peter van Ingen – hoofdredacteur – is de hoofdschuldige in de aanwijzing van de presentator en de “uitverkoren” zomergasten 2012! Van Ingen heeft altijd het aureool behouden van de quasi-intellectuele vproooo’r zonder authentieke humor. En dat is tot nu toe ook de weerslag van Zomergasten….

 11. Abuis

  Verdorie, wat komt die Wertheim beroerd uit zijn woorden voor een cabaretier. Oh nee, wacht, zo mag je hem niet noemen. Geen wonder, deze voormalige kippenplukker presteerde het om in 3 uur tijd geen een grap te maken, GEEN EEN! Ik begrijp wel dat de heer Wertheim niet lastig gevallen wil worden met vragen naar grappen als je toevallig naast hem in het vliegtuig zit, maar een paar grappen in een monsterinterview, dat is toch niet teveel gevraagd?! Tineke Schouten zou ik ook niet snel als Zomergast willen maar zelfs die zou wel een paar keer geestig uit de hoek zijn gekomen. Hoe zouteloos, richtingloos, leeg en zinloos moet je leven wel niet zijn, als je bereid bent om naar een van Wertheims shows te gaan kijken.

 12. Mark

  Amsterdam, 26 juli 2012

  Beste planners,

  Zaterdag 4 augustus komt de prime time film ‘Shrek’ te vervallen. Hiervoor in de plaats komt de film ‘Shrek 2’. Op zaterdag 11 augustus wordt de film ‘Shrek 3’ uitgezonden en op zaterdag 18 augustus ‘Shrek Forever After’.

  Maandag 13 augustus komt de prime time film ‘Entrapment’ te vervallen. Hiervoor in de plaats komt de film

  ‘Die Hard With a Vengeance’. Op maandag 20 augustus wordt de film ‘Sherlock Holmes’ uitgezonden.

  Woensdag 15 augustus zenden we vanaf 17.20 uur de voetbalwedstrijd ‘Jong Oranje – Jong Italië’ uit.

  Hierdoor komt ‘Huizenjacht’ te vervallen en begint de vroege editie van ‘Hart van Nederland’ om 19.20 uur.

  Vanaf maandag 20 augustus komt ‘Een Dag In De Dierentuin’ te vervallen. Hiervoor in de plaats komt ‘De Gemene Deler’.

  Vrijdag 24 augustus komt de prime time film ‘Swordfish’ te vervallen. Hiervoor in de plaats komt de film ‘Fast & Furious’. Op vrijdag 31 augustus komt de film ‘The Rock’ te vervallen. Hiervoor in de plaats komt de film ‘Yes Man’.

  Zaterdag 25 augustus komt de prime time film ‘Bee Movie’ te vervallen. Hiervoor in de plaats komt ‘Sterren Springen Op Zaterdag’.

  komt ‘Red Mijn Verbouwing’ te vervallen. Hiervoor in de plaats komt ‘De Grote Verhuizing’.

  Vanaf maandag 27 augustuszenden we om 18.20 uur ‘The Price Is Right’ uit. Hierdoor schuift ‘Huizenjacht’ naar voren.

  Maandag 27 augustus komt de prime time film ‘Sherlock Holmes’ te vervallen. Hiervoor in de plaats komt om 20.30 uur ‘Villa Morero’ en om 21.30 uur ‘Wie Trouwt Mijn Zoon?’.

  Vanaf woensdag 29 augustus komt ‘De 25…’ te vervallen. Hiervoor in de plaats komt om 20.30 uur ‘Dokter Tinus’ en om 21.30 uur ‘De Lijf Show’.

  Met vriendelijke groet,

  SBS

 13. Luuck

  Ik vond het sinds lange tijd weer eens een echt interessante aflevering van Zomergasten. Inhoud en diepgang. Deze jongen heeft intellect en dat is een verademing in het huidige tv-landschap. Zijn opmerking over de BBC vs. de Nederlandse tv was overigens geheel juist. Hij bewees goddank eventjes het tegendeel.

 14. Kaaskijker

  Micha Wetheim is als cabaretier leuk in zijn ironie maar had als persoonlijkheid weinig te melden. Hij heeft zoals hij zelf zei weinig op met cabaretiers die wel geëngageerd zijn. Een boodschap brengen vind hij saai, te afgekaderd. Dat kan wel zijn, maar Wertheim kan daar zelf weinig tegenover zetten. Uit al zijn fragmenten bleek juist naar wie hij tegenop keek en zelf nog veel te leren had. Het leverde regelmatig een stroef verlopend gesprek op waarin beiden niet wisten wat wijsheid was door het opzeggen van grenzen.
  De fragmenten bevestigden en soms ontkrachtten Wertheims eigen stelling dat geëngageerd zijn saai zou zijn. Laten we het er maar op houden dat cabaret heeft net als sport meerdere disciplines kent waarin men kan excelleren. Juist daarom is 3 uur zomergasten zo’n goed format; werkelijk niemand kan 3 uur lang zijn pretenties volhouden. Langzaam pelt de presentator de gast af.

  Jan Leyers krijgt mij een dikke voldoende krijgen. Ik las op twitter hoe Theodor Holman tekeer ging tegen Leyers, dat leek me meer nijd naar de erebaan van Leyers. 3 uur lang scherp interviewen en interrumperen lijkt mij vermoeiend voor gast, presentator en kijker.

 15. Kaaskijker

  Hmm, een woordje te veel en verderop een woordje te weinig in mijn zinnen. Excuus, kan het niet meer veranderen.

 16. Henk

  Fijne uitzending, vooral dankzij Wertheim.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.