Na Generatie 2010 nu Opvoeden Doen Zij Zo

Geplaatst op zo 29 jul 2012 om 13:16

Foto: NTRHoewel de NCRV de stekker uit haar programma Generatie 2010 heeft getrokken, hoeven liefhebbers van het genre niets te missen. Omroep NTR komt namelijk met Opvoeden Doen Zij Zo. Dat heeft ze deze week bekendgemaakt. In Generatie 2010 werden gezinnen met kinderen uit 2010 gevolgd. Als vervanging presenteert Nederland 1 in september Opvoeden Doen Zij Zo, ‘waarin gedurende langere tijd drie gezinnen met opgroeiende kinderen van nabij worden gevolgd’. 

Opvoeden Doen Zij Zo volgt acht afleveringen lang drie gezinnen. “De drie gezinnen zijn verschillend qua samenstelling en achtergrond“, legt de omroep uit.

De eerste aflevering is op 13 september, om 19.30 uur op Nederland 1.
11 Reacties op “Na Generatie 2010 nu Opvoeden Doen Zij Zo”


 1. Enrico

  Deze twee series hebben los van het opvoeden natuurlijk niets met elkaar te maken!

  Bij Generatie 2010 was het de bedoeling dat de gezinnen 18 jaar lang gevolgd zouden worden. Op die manier zou je een duidelijke inkijk krijgen in het leven van de kinderen (en hun ouders), welke gevolgen bepaalde keuzes zouden hebben in de loop der tijd en hoe het de kinderen zou vormen op weg naar de 18 jaar. Maar helaas vond de NCRV het na 3 seizoenen wel weer welletjes….

 2. simone

  Echt jammer dat Generatie 2010 is gestopt. Ik vond het heel leuk om te zien, en had inderdaad graag gezien wat voor effect die verschillende opvoedstijlen op de kinderen gingen hebben.

 3. Rianne

  Hebben ze de stekker er uitgetrokken? Ik vond het juist ontzettend leuk om naar te kijken. Ik had niet verwacht dat ze het 18 jaar zouden volhouden. Maar om na 2 jaar de stekker er al uit te trekken is wel héél snel. Erg jammer

 4. Jimmy

  Dit is typisch een programma waar o.a. de Staatsgekken; Kritische kijker, Observator, Bas en Jeck naar zouden moeten kijken!!!!!!!
  Misschien is het dan toch nog niet te laat, hahaha

 5. Paula

  Wat zonde dat ze ermee stoppen! Vond het een topprogramma!

 6. leonie

  ik vind het stom dat g2010 ermee stopt. eindelijk was er eens een leuk programma op de tv. en de bedoeling was dat ze 18 jaar lang zouden worden gevolgd de kindjes zijn nu 2 en dan stopt het al!!!!

 7. monique

  Wat raar dat het programma ermee stopt. Juist in deze tijd is een simpel format als dit een geweldig idee. Helaas worden er weer verkeerde keuzes gemaakt door hogerhand. Schrap het songfestival of een dergelijk programma wat veel minder waarde heeft. Echt vreemd om juist dit programma te laten stoppen!

 8. Suzanne

  Vreemd dat ze in plaats van generatie 2010 nu al met een nieuw programma komen. Ik dacht dat door te kort aan geld generatie 2010 niet door kon gaan. En er blijkt nu wel genoeg geld te zijn voor een heel nieuw programma? Vreemd.
  Generatie 2010 vond ik erg interessant en leuk om te kijken. Helemaal het idee om kindjes te volgend tot hun 18de. Eindelijk een leuk concept op televisie. En dan nu na 2 jaar al weer mee stoppen. Erg jammer.

 9. marjolein

  En nu denken ze dat wij dit in plaats van… gaan kijken…
  Ik niet dus.

 10. RB

  G2010 MOET BLIJVEN!!!

 11. Rianne

  Wat jammer! Als pedagogiek student vond ik zeker het heel erg leuk om te zien!
  Waar is de vijfde aflevering? Komt deze nog op tv of online?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.