MAX-baas Jan Slager: ‘Kritiek op Dokter Deen onterecht’

Foto: MAXOmroep MAX-baas Jan Slagter vindt de kritiek die op zijn serie Dokter Deen werd geuit zwaar onterecht. Dat heeft hij laten weten op Radio 1. Tv-recensent Marcel Peereboom Voller van De Telegraaf noemde de serie van Monique van de Ven bijvoorbeeld ‘amateurtoneel’. “Ik ben ontzettend trots op een dramaserie als Dokter Deen, waar 2,3 miljoen mensen naar hebben gekeken. Daar vielen dan mensen overheen die het weer niks vonden, maar dan zeg ik: ‘De kijker heeft altijd gelijk.’” 

Alle kritiek op de inhoud is volgens Slagter sowieso onterecht. “Als er naar de tien afleveringen gemiddeld 2,3 miljoen mensen hebben gekeken, dan kun je zeggen dat die serie succesvol is.”

De omroepbaas gaat zelfs voor prijzen. “We gaan hem ook voordragen voor AVRO’s Televizier Ring, want ik vind dat die serie dat echt heeft verdiend. Daar ben ik echt trots op.”

Dokter Deen is de serie die Slagter altijd al wilde maken. “Ik heb altijd geroepen: ‘Als wij een dramaserie doen, moet het een streekroman zijn.’ Er waren zo veel dramaseries al de revue gepasseerd en toen kwam deze en ik dacht: dit is hem.”

Het succes is er, er komt een tweede serie“, besluit hij.

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen