MAX-baas Jan Slager: ‘Kritiek op Dokter Deen onterecht’

Geplaatst op zo 29 jul 2012 om 14:05

Foto: MAXOmroep MAX-baas Jan Slagter vindt de kritiek die op zijn serie Dokter Deen werd geuit zwaar onterecht. Dat heeft hij laten weten op Radio 1. Tv-recensent Marcel Peereboom Voller van De Telegraaf noemde de serie van Monique van de Ven bijvoorbeeld ‘amateurtoneel’. “Ik ben ontzettend trots op een dramaserie als Dokter Deen, waar 2,3 miljoen mensen naar hebben gekeken. Daar vielen dan mensen overheen die het weer niks vonden, maar dan zeg ik: ‘De kijker heeft altijd gelijk.’” 

Alle kritiek op de inhoud is volgens Slagter sowieso onterecht. “Als er naar de tien afleveringen gemiddeld 2,3 miljoen mensen hebben gekeken, dan kun je zeggen dat die serie succesvol is.”

De omroepbaas gaat zelfs voor prijzen. “We gaan hem ook voordragen voor AVRO’s Televizier Ring, want ik vind dat die serie dat echt heeft verdiend. Daar ben ik echt trots op.”

Dokter Deen is de serie die Slagter altijd al wilde maken. “Ik heb altijd geroepen: ‘Als wij een dramaserie doen, moet het een streekroman zijn.’ Er waren zo veel dramaseries al de revue gepasseerd en toen kwam deze en ik dacht: dit is hem.”

Het succes is er, er komt een tweede serie“, besluit hij.
31 Reacties op “MAX-baas Jan Slager: ‘Kritiek op Dokter Deen onterecht’”


 1. Jaap

  Dit zijn 2 verschillende dingen; Kijkcijfers zeggen niets van de kwaliteit. Kijkcijfers zeggen iets van het succes.

 2. Anoniem

  Dokter Deen was inderdaad erg leuk en de critici waren azijnpissers. Jammer dat het bijna 2 jaar moet duren voor het vervolg op tv komt, dat moet toch sneller kunnen!

  In de Vara gids stond er na de eerste aflevering een belachelijke recensentie waarin werd beweerd dat figuranten lachend een kerk uitliepen om een vermist jongetje te gaan zoeken. Als de Vara-recensent beter had opgelet dan wist hij dat ze lachend de kerk uitlipen om te gaan jutten, er was hout aangespoeld.

 3. Anoniem

  Een leuke serie met leuke verhalen en leuke karakters.

  Maar mijn aandacht ging vooral naar Markoesa Hamer en Lisa Smit.
  Twee prachtige meiden!

 4. kees

  top serie!

 5. Achtendertig

  @Jaap; Kijkcijfers geven toch wel aan dat er iets goed gedaan is.

  Laten we het even op de doelgroep houden. Misschien minder flitsend en orgineel dan andere series in deze tijd maar is dit niet wat het Max publiek wil? Dus daarin zijn ze geslaagd.
  Bij GTST merk je ook wanneer de verhaallijnen sterker worden. In mindere tijden qua verhaallijnen zakken ook de cijfers.

  Als je voor de massa gaat dan vervallen de scherpste randjes. Maar verlies je daardoor kwaliteit?

 6. Jan

  Die tv-recensent lult keihard uit zn nek: mooie serie! hij moet niet proberen te scoren

 7. Anoniem

  Ben het helemaal met Jaap eens,
  voorbeeldje ,…Linda de Mol`s IHVH is populair , heeft succes bij de kijkers , maar of we dit als kwaliteit`s tv moeten noemen
  zo ook met GTST- THE BOLD- GOJ , en meer van dat soort programma`s

 8. Arie

  Ach ja de programma’s die over het algemeen door resensiten gewaardeerd worden trekken over het algemeen 2 a 300 duizend kijkers.
  Een beetje interessant en lekker elitair doen daar gaat het toch om bij die gasten en de lezers van die zogenaamde kwaliteitskranten.
  Ik schijt op dat soort lui.

 9. Anoniem

  Gelukkig maar Arie, dat er voor jou RTL is , kan je heerlijk genieten van alle
  onzinnige en domme programma`s , ja wat zou je anders moeten?
  je moet toch kunnen meepraten , met de simpele zielen op je werk !

 10. elske

  Mijn familie woont op het eiland en , deze oma heeft zich doodgeergerd aan het vaak niet kloppende verhaal, en niet alleen het verhaal, allerlei dingen klopten niet . daar is al genoeg over geschreven , dat weet iedereen al, ik weet wel dat de meeste eilanders er verschrikkelijk hard om gelachen hebben. En er eigenlijk nog veel plezier om hebben om zo veel stunteligheid.

 11. Adam

  @ Elske

  wat een onzin. Het is toch een dramaserie, geen docu over vlieland.

  Wat kan iemand uit Haarlem nou schelen of iets niet klopt… als er maar met plezier naar gekeken wordr.

 12. Anoniem

  @Elske, wel eens naar GTST gekeken, ook niet erg geloofwaardig

 13. Jaap

  @Achtendertig; Ik wil met mijn bericht niet beweren dat Dokter Deen geen kwaliteit heeft, maar puur dat er een verschil is tussen kwaliteit en kijkcijfers.

 14. Koen

  Dokter Deen behoort tot de slechtere series op TV, maar helaas door de hoge kijkcijfers logisch dat er een vervolg komt op het eerste seizoen.

 15. Jan

  We moeten toch eerlijk zijn en vaststellen dat het acteerwerk niet zo best was. Wel goed trouwens dat er zo’n serie gemaakt wordt. Monique van de Ven heeft altijd een opleestoontje. Ik denk niet dat we haar nog naakt willen zien op tv. Haar breedbekkikkergezicht dat stijf staat van de botox valt bijna uiteen in stukjes. Beste Monique, stop met dat gesleutel aan je gezicht. Je wordt er eng en alien-achtig van. Brrr.

 16. M@rk-Bred@

  Ik ben erg benieuwd wat er met de kijkcijfers gaat gebeuren als het NIET op de sowieso erg goed bekeken maandagavond van Nederland 1 wordt uitgezonden met successen als TROS Radar en KRO Spoorloos…?

 17. Robin

  Laat Jantje maar schuiven. Weet donders goed dat slecht drama beter bekeken wordt dan kwaliteitsdrama.

 18. Anoniem

  @ROBIN , Ja een stuk van Brecht of Heijermans ,zal minder kijkers opleveren dan Gek op JACK .

 19. Anoniem

  EYEWORKS

 20. Marc

  Tsja, het is niet echt verkeerd als je niet te kritisch bent.
  Ben wel beetje geschrokken van die strak getrokken botoxkop van Monique…

 21. Ome Frans

  Ik Hou Van Vlieland.

 22. BRAAK

  Jan klasse geschreven over een mevrouw die net als Jan Slagter hun tijd hebben gehad. Slagter kleedt zich als het prototype van een bedenkelijke autoverkoper. Dan hebben we het nog maar niet over zijn megelomane neigingen om bejaarden over de bol te aaien in landen waar ze wel een groot leger op de been brengen maar niet aan ouderenzorg doen. Gelukkig is daar God Slagter, brrrrrrrrr. Van der Ven, we hebben van je genoten in vroeger tijden en je zal het geld wel hard nodig hebben maar je acteertalent heeft geleden onder de botoxinjecties.

 23. David

  Het was gewoon hééél erg slecht geacteerd. De mensen die hier spreken van een prachtige serie en kwaliteitsdrama nodig ik een om Oud Geld maar eens (opnieuw) te bekijken; dan weet je pas waar men het over heeft.

 24. Johnny M.

  Het verbaast me steeds weer dat er ontelbare schrijffouten worden gemaakt. Ook nu weer met het kopstuk JAN SLAGER i.p.v. Jan Slagter.

 25. Ramon

  @David Dit geef ik toe. Oud Geld is beter maar ook met meer geld gemaakt dus.

 26. René

  In het begin moest ik erg wennen aan het trage tempo. Daarna heb ik alleen maar genoten van de serie. Ik zie toch heel wat series voorbij komen maar het is mij niet opgevallen dat er zo slecht in werd geacteerd. Ik vond overigens Leopold Witte als de vriend van Monique vd. Ven het beste.

 27. j-k

  sorry maar ff serieus! een kennis van mij heeft senario schrijven geleerd op de scriptschool. maar die kon goed merken dat de schrijver totaal geen opleiding heeft. want heel veel dialogen sloegen volledig de plank mis. kunnen jullie die laatste scenes nog herrinneren, dat de verloren vader terug kwam en hoe raar dat iedereen er op reageerde, een man die zijn gezin in de steek heeft gelaten voor maarliefst 16 jaar wordt niet met open armen ontvangen, en al helemaal het eindslot, waar hij op eens een nieuwe liefde heeft. klopte geen snars van.

  echter waren er ook dingen goed natuurlijk. zoals de personages Isa, robbert, wendy en oscar. dat vond ik aardig die verhaal lijntjes.
  de setting van vlieland werd mooi in beeld gebracht. en er werd best goed geacteerd. ik begrijp wel dat iedereen het een leuke serie vind. het kijkt aardig weg natuurlijk.
  maar mijn voorkeur gaat toch uit naar series als Levenslied, Bloedverwanten, overspel en penoza

 28. edje

  Trage, slecht geschreven serie. Met veel niet kloppende details. Maar bejaarden malen daar niet om, of hebben daar geen weet meer van.
  Als het een succes is, moeten ze de serie gewoon blijven maken.
  Ik kijk liever naar Overspel en Bloedverwanten.

 29. Jimmy

  @Jaap;
  Jij bent de enige die het stukje goed gelezen heeft!

  @Ome Frans;
  Ik Hou Van Spanje

 30. Kai

  Kan niet in de schaduw staan van Penoza en Bloedverwanten als het op acteren en scenario aankomt (idd, die laatste aflevering was ongelooflijk idioot!), maar door de leuke plaatjes en het lage tempo kijkt het wel lekker weg. En dat is ook een kwaliteit..

 31. albert

  ach, als erica terpstra in het heelal wordt geschoten, zullen wel 5 miljoen lieden kijken bij omroep max!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.