Merel Westrik voelde zich overreden door trein

Merel Westrik voelde zich vorige week maandag na de eerste aflevering van haar programma Half 8 Live ‘als door een trein overreden’. Dat bekent de presentatrice dinsdag in De Volkskrant. Half 8 Live wordt al sinds de première afgeslacht op internet. “Ik heb ’s avonds de gifbeker helemaal leeggedronken. Ik had natuurlijk nooit op Twitter en andere websites moeten kijken. Ik deed het omdat ik dacht… ja, waarom deed ik het eigenlijk? ‘Ik wilde het gewoon weten“, legt ze uit. 

Hoewel veel tv-collega’s waarschuwen voor sociale media als Twitter, kon Westrik haar nieuwsgierigheid niet bedwingen. “Je doet dit vak toch uit nieuwsgierigheid, dus dan wil je ook weten wat kijkers over jouw programma zeggen. Nou, je knapt er niet van op. De strekking was: het programma is echt heel, heel, heel slecht.

Half 8 Live wekte de nieuwsgierigheid door Geert Wilders als eerste gast te hebben. “Ik voelde veel druk, omdat we hadden aangekondigd dat hij zou komen. Je wil toch dat mensen kijken, maar tegelijkertijd was ik bang neergesabeld te worden.”

Het interview was een drama, vonden velen. “Het programma zat nog niet goed in elkaar. Daarbij hoorden we pas zondagavond dat Geert Wilders zou komen. Hij is een gedroomde gast, maar voor een eerste uitzending van een programma dat nog niet staat, met een nieuw team en onduidelijke richting, is het wel veel.”

Als de politicus stelt dat de euro mislukt is en Westrik ongelovig uitroept: ‘ééécht?!’, wordt ze op Twitter finaal uitgelachen. “Ik ben geen econoom en kan in een ochtend geen econoom worden”, zegt ze nu.

Westrik heeft het gevoel dat Half 8 Live sinds vorige week woensdag beter in elkaar zit.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen