Vader volgt kijkcijfers Albert Verlinde op de voet

Vader Bert Verlinde (80) volgt de kijkcijfers die zijn zoon Albert scoort op de voet. Hij bediscussieert die met zijn vrouw Henny (78). Dat was dinsdag te zien in De Ouders Van. Verlinde vindt het lief. “Het feit dat je achter een computer gaat zitten en bijhoudt hoe je zoon het doet, is natuurlijk zo ongelooflijk lief en betrokken. Twee of drie jaar geleden zei hij: ‘Ze worden wat minder, hè?’ Dan weet ik dat ik niet alleen voor het programma, maar ook voor mijn vader wat harder moet lopen.” 

Voor Bert is de website van Stichting KijkOnderzoek vast onderdeel van zijn dagelijkse ritme. “Elke morgen kijk ik naar de kijkcijfers. Alleen de computer heeft langzaam aan dezelfde leeftijd als ik heb, dus hij is wat traag.”

In De Ouders Van was te zien hoe hij de kijkcijfers van RTL Boulevard opzocht. “Henny, 1,2 miljoen bijna“, riep hij naar zijn vrouw. Henny: “Zo, dat is goed. Ze blijven wel goed op hetzelfde zitten, hè.”

Bert en Henny zijn buitengewoon trots op Albert. Wel vinden ze dat hij soms te ver gaat, bijvoorbeeld in de kwestie Mariska Hulscher, die hij uitschold voor hoer. “We discussiëren wel eens over bepaalde punten. Hij heeft iemand een publieke vrouw genoemd. Ik vind bepaalde opmerkingen en naamgevingen, dat het niet per se hoeft“, aldus Bert.

Albert: “Ik denk dat me wel eens kritiek geven, maar ze doen het zo voorzichtig, dat ik het niet zo ervaar. Ik denk wel dat ze kritisch op me zijn, maar niet van: dit moet je anders doen.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen