Mart Smeets dekt zich in tegen lagere kijkcijfers

Foto: Sander StoepkerMart Smeets zei al dat hij niet bang is voor de concurrentie tussen zijn Tour de France-talkshow De Avondetappe op Nederland 1 en Wilfred Genee’s Tour du Jour op RTL 4, maar dekt zich nu toch in voor eventueel lagere kijkcijfers. Dat was dinsdag te zien op RTL 4. Smeets stelt dat Genee op een veel gunstiger tijdstip zit, namelijk om half elf. Hij zit om elf uur. “Ik denk dat Tour du Jour als voordeel heeft dat ze veel eerder op de avond zitten. Ze kunnen een veel breder publiek trekken.” 

De NOS-coryfee lijkt te hebben geleerd van de fout die Jack van Gelder heeft gemaakt. Hij riep dat VI Oranje ‘kansloos’ zou zijn, maar wordt nu ingemaakt door Genee. “Je maakt een programma zo goed mogelijk en de kijker kiest waar ze naar willen kijken, dus ik ga niet in een concurrentiestrijd“, aldus Smeets.

Hoofdredacteur sport Maarten Nooter van NOS wil wel kwijt dat de verhouding tussen De Avondetappe en Tour du Jour ongeveer dezelfde is als tussen Studio Sportzomer en VI Oranje. “Wij maken een programma dat journalistiek inhoudelijk is. Tour du Jour gaat uit van lang leve de lol.”

In de eerste aflevering van Tour du Jour zitten maandag Erik Hulzebosch en Danielle Oerlemans. Bij de NOS komen dit jaar onder meer Bram Moskzowicz en Eva Jinek langs.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen