RTL 4 opnieuw met Premiersdebat en Carrédebat

Geplaatst op do 28 jun 2012 om 15:16

Foto: Nick van OrmondtRTL 4 komt in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 12 september, net als in 2010, met Het Premiersdebat en Het Carrédebat. De debatten komen op respectievelijk zondag 26 augustus en dinsdag 4 september op tv. Dat heeft het station laten weten. Het Premiersdebat is het eerste tv-debat tussen de mogelijke nieuwe premiers van Nederland. “Frits Wester leidt het debat met de lijsttrekkers van de grootste partijen: over leiderschap, en de aanpak van de crisis”, aldus een woordvoerder.

Rick Nieman presenteert het Carrédebat, waarin de leiders van de acht grootste partijen in een volgepakt theater Carré met elkaar discussiëren over de economische crisis en wat Nederland nodig heeft om er weer bovenop te komen.

In 2010 was Het Premiersdebat ook op een zondag te zien en keken er ruim 1,3 miljoen mensen. Het Carrédebat trok de week daarna op een doordeweekse avond 1,5 miljoen kijkers.
21 Reacties op “RTL 4 opnieuw met Premiersdebat en Carrédebat”


 1. Anoniem

  een late talkshow over de verkiezingen zou goed zijn voor RTL4

 2. Anoniem

  Direct na ”de spelen” door op dat tijdstip met talkshow over verkiezingen met Wilfred Genee en Rick Nieman…
  Op maandag tm donderdag zou dat perfect kunnen in de huidige programmering voor augustus/ september

  alleen vrijdag wordt lastig ivm TVOH

 3. Anoniem

  ik denk dat ze bij RTL stilletjes achter de schermen ook wel werken aan een late night show.

  Ik denk zelf dat vanaf maandag 13 augustus tot aan donderdag 13 september weer “Wat kiest NL” te zien is met Frits Wester en Rick Nieman.. en dat vanaf maandag 17 september een nieuwe late night show op tv komt, waaraan nu gewerkt word achter de schermen..

  Waarvoor heeft Erland anders VI Oranje en Tour du Jour op 4 gezet; en ontwikkelen ze de nieuwe Olympische Spelen show… met dit in het vooruitzicht zodat het publiek nu gewend is aan een late night show op 4 door de weeks. met VI Oranje is het gelukt en denk dat Tour du Jour ook wel gaat slagen… zitten in een positieve flow hiermee!

 4. k:Alex

  Zet ‘Wat Kiest NL’ ook terug in de avond.
  Frits en Rick, perfect alternatief voor de PO, net zoals nu met de Sportzomer.

  En we kennen het resultaat.

 5. harteloze henk

  Rick is vervelend, geef Roelof Hemmen eens een kans.

 6. Andre

  De zomer van 4 is natuurlijk een meesterlijke zet. Zo kent men 22:30; RTL4. Ook in het najaar, wanneer er een nieuwe show komt.

 7. Martijnjdd

  Wordt het premiersdebat er één met Rutte vs Roemer of zal er nog een derde kandidaat bij komen. Ben benieuwd!

 8. Tim20 MJ

  @martijn
  Ga er maar vanuit dat meerdere lijsttrekkers aanwezig zijn: Pechtold, Sap, Wilders, etc. Naast natuurlijk Rutte en Roemer.

 9. PRO

  Daar is RTL helemaal nier voor , politieke programma`s moet je aan de PO overlaten De grootste doelgroep van die zender wil lachen , mooie shows en goede series , of gaan ze er een politiek lachspel van maken met Linda ?
  Nou dan zijn de kijkcijfers zeker boven het 2 miljoen
  SUCCES VERZEKERD!

 10. Martijn

  Martijnjdd: Het premiersdebat gaat tussen de politiek leiders van de 4 grootste partijen. In dit geval: Rutte,Roemer,Wilders en Samson.

 11. mike

  Goed dat RTL dit doet. Zij hebben toch een andere invalshoek dan de NOS.

 12. Henk & Ingrid

  @ Mike
  Invalshoek van de VVD, tijdens het debat twee jaar geleden zat in elk reclameblok meerdere VVD reclames.

 13. voodoochile

  Het enige doel van RTL is mensen te verleiden naar reclameblokken te turen om de giga-salarissen van hun medewerkers te betalen en die beruchte familie Bertelsmann van torenhoge dividenden te voorzien.

 14. mike

  @ Henk & Ingrid

  RTL Nieuws laat zich echt niet kopen, daar hebben ze een veel te goede reputatie door. Vind het niet gek dat een partij zendtijd koopt rondom een politiek programma en het is normaal dat als je reclame inkoopt afspreekt dat een ‘concurent’ niet in hetzelfde blok mag. Je ziet C1000 en Albert Heijn ook nooit in hetzelfde reclameblok.

 15. @je

  @Tim20 MJ en @Martijn, tuurlijk zullen de grootste partijen hieraan deelnemen, maar Wilders weet ik (nog) niet. Wat deze betreft, eerst zien dan geloven.

 16. k:Alex

  @Henk & Ingrid
  Beter dan dat je alleen maar PvdA/Groenlinks/D66 propaganda om je heen krijgt gesmeten.

 17. k:Alex

  @PRO
  RTL doet al jaren lang met de verkiezingen mee, dat is echt niet sinds vorige verkiezingen ineens gekomen.

 18. Martijnjdd

  In het verleden is er ook een premiersdebat geweest tussen alleen Bos vs Balkenende. In het Carredebat komen veel meer lijsttrekkers. Sap wordt echt niet uitgenodigd voor het premiersdebat. Vorig jaar waren het 4 lijsttrekkers: Wilders, Balkenende, Cohen, Rutte.

 19. Ik

  Premiersdebat is tussen mensen die kans hebben om premier te worden: ik denk dat dat dit jaar alleen Rutte & Roemer zijn, vorig jaar was er veel kritiek dat Wilders uitgenodigd was omdat hij geen premier zou kunnen worden.

 20. Paul

  Je doet het heel goed hoor Mark,,,je geeft al onze belasting centen weg aan de Maffia Banken Spanje Griekenland,Nederland was al aan de beurt.En de rest van het Piramidespel zal wel volgen.Hartelijk bedankt,namens elk hard werkend mens in Holland.Ik zal binnenkort even de PS bellen of ze nog een plaatsje voor jou vrij hebben.

 21. Paul

  Nou lekker elkander weer proberen te overtroeven met oeverloos Dom gelul,en straks na de verkiezingen zijn ze weer vriendjes om een Coalitie te gaan vormen.En gaan ze weer in de Tweede kamer lekker zitten telefoontje spelen.Woord puzzeltjes invullen uit verveling.Want die mensen vervelen zich elke dag in de Tweede Kamer.Het enige waar ze op wachten is of hun maandloon van onze belasting centen is overgemaakt.Het verkapte Maffia belastingkantoor Europarlement doet het veel beter,s morgens stempelen Brussel in gaan en lekker eten van onze belasting centen en s avonds weer afstempelen.Weg met die ROTZOOI,,wacht maar tot ik Minister-President van Nederland ben.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.