Arie Boomsma wil niet in de aandacht staan

Arie Boomsma, die regelmatig zonder shirt poseert, een tijdschrift probeerde op te zetten en tafelheer is in DWDD, wil absoluut niet in de aandacht staan. Dat beweert hij in Avrobode. Boomsma vindt het maar niets, die aandacht. “Ik geneer me bij lofuitingen in het openbaar. Ik vind het moeilijk complimenten te incasseren in een groep. Het klinkt enigszins tegenstrijdig gezien het werk dat ik doe, maar ik vind het helemaal niet zo fijn om in gezelschap het middelpunt van de aandacht te zijn.

Bovendien kan hij zich snel ergeren aan mensen. “Vooral aan clichés, zoals de vraag ‘Alles goed?’. Zou er een mens op aarde rondlopen waarbij alles in het leven goed is? Wat moet je op zo’n vraag antwoorden? Vraag dan gewoon ‘ Gaat het goed met je?’

In de categorie antwoorden moeten we waken voor ‘Druk’. Let maar eens op hoeveel mensen dat als standaardantwoord zijn gaan gebruiken. Wees origineel!

Verder vindt Boomsma dat er op tv te veel ge-je’t en ge-jij’t wordt. “Er moet meer u gezegd worden. Ik vind dat mooi. De Vlamingen doen het, ongeacht de leeftijd van degene met wie we in gesprek zijn. Ik doe het zelf veel te weinig, maar het heeft iets moois.”

U’end en gij’end de straten door, ja dat lijkt me een mooi streven.”

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen