‘Erfenisprogramma Prem Radhakishun slaapverwekkend’

Tv-recensent Willem Pekelder vindt het nieuwe tv-programma Je Kunt Het Niet Meenemen van Prem Radhakishun slaapverwekkend. Dat schrijft hij in het dagblad Trouw. Het tempo van het matig bekeken Nederland 1-programma ligt volgens Pekelder veel en veel te laag. “Veertig minuten erfrechtkwesties, en het tempo ligt zo laag dat je met een kleine parafrasering op Marsman verzucht: denkend aan Prem zie ik brede geldstromen traag door oneindig tv-beeld gaan“, zegt hij.

In de tv-serie helpt Radhakishun mensen met het regelen van de erfenis. “Telkens die palingvisser Theo die z’n zaak maar niet kwijt kan en iedere keer weer de conclusie: er moet toch een opvolger komen. En als er nou nog een beetje stampei in zat, maar nee. Theo overlegt met zijn familie rationeel en bedachtzaam als een notaris. Daar komen ze uiteindelijk ook terecht, en ‘alle opties’ komen keurig ter tafel.”

Weinig boeiend, vindt Pekelder het. “Het is me al vaak opgevallen dat vervelende programma’s ook nog eens ontzettend lang duren. Van dit NTR-programma ga je werkelijk geeuwen. Behalve dan misschien de kijker die zelf met een erfenis in zijn maag zit. Toch meer iets voor een themakanaal Geld & Goed.”

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen