‘Erfenisprogramma Prem Radhakishun slaapverwekkend’

Geplaatst op za 30 jun 2012 om 12:12

Tv-recensent Willem Pekelder vindt het nieuwe tv-programma Je Kunt Het Niet Meenemen van Prem Radhakishun slaapverwekkend. Dat schrijft hij in het dagblad Trouw. Het tempo van het matig bekeken Nederland 1-programma ligt volgens Pekelder veel en veel te laag. “Veertig minuten erfrechtkwesties, en het tempo ligt zo laag dat je met een kleine parafrasering op Marsman verzucht: denkend aan Prem zie ik brede geldstromen traag door oneindig tv-beeld gaan“, zegt hij.

In de tv-serie helpt Radhakishun mensen met het regelen van de erfenis. “Telkens die palingvisser Theo die z’n zaak maar niet kwijt kan en iedere keer weer de conclusie: er moet toch een opvolger komen. En als er nou nog een beetje stampei in zat, maar nee. Theo overlegt met zijn familie rationeel en bedachtzaam als een notaris. Daar komen ze uiteindelijk ook terecht, en ‘alle opties’ komen keurig ter tafel.”

Weinig boeiend, vindt Pekelder het. “Het is me al vaak opgevallen dat vervelende programma’s ook nog eens ontzettend lang duren. Van dit NTR-programma ga je werkelijk geeuwen. Behalve dan misschien de kijker die zelf met een erfenis in zijn maag zit. Toch meer iets voor een themakanaal Geld & Goed.”
28 Reacties op “‘Erfenisprogramma Prem Radhakishun slaapverwekkend’”


 1. kritische kijker

  Dat slaapverwekkende en tergende trage tempo geldt natuurlijk voor het gros van de Ned1 programma’s. Past overigens prima bij de werking van de hersencellen van de doorsnee Ned1 kijker. ;)

 2. voodoochile

  Volgens mij is met de klimaatverandering de tse-tse vlieg hier neergestreken met de beruchte slaapziekte. Eerst NOS SLAAP-Zomer, nu Prem weer SLAAPverwekkend. Of ligt het aan de hedendaagse oppervlakkige commerciële Turbo-maatschappij ?

 3. Ome Frans

  Voor het eerst dat ik bij een Prem-programma in slaap val. Meestal wordt ik gek van zijn geschreeuw!

 4. Arie

  Past precies bij de Nederland 1 doelgroep met 1 been in het graf.
  Eerst omroep Max met we zijn er bijna, lekker met alle ouwetjes op vakantie en in de bus.
  Dan de erfenis verdelen van de bijna doden en dan nog even studio slaapzomer met 4 bejaarde mannen die wat over voetbal murmelen.
  Het wachten is op de grote rollator en kunstgebitten show.

 5. Michael

  Vond het juist een heel interessant programma. Doet je wel nadenken over hoe het gaat. Je zag bij die mensen ook al dat ze heel onwetend waren over hun nalatenschap. De zaak werd niet overgenomen door de kinderen enz. Toch interessant en blij dat er iets gemaakt word hierover

 6. Flippo

  Past dus helemaal bij Nederland 1, niets meer aan doen.

 7. Mark

  Alles van Prem is slaapverwekkend en scoort niet. Hoort op Ned. 2 thuis en gewoon weer Over De Streep naar Ned. 1.

 8. Piet

  @ kritische kijker
  Bij sbs6 moet je natuurlijk wel heel goed nadenken bij hun programma’s.

 9. Irina

  slaapverwekkend en weinig interessant in beeld gebracht, dit krijg je wanneer een uitgebluste schreeuwlelijk aan zelfoverschatting lijdt en niet gecorrigeerd wordt door zijn omgeving! Hij moet kennelijk zijn contract nog uitdienen.

 10. Que

  Tijd dat die excuusnegert met zijn te grote b*k terug gaat naar de klapperboom.

  Wat een sujet. Dat die gast ooit zendtijd heeft gekregen is mij nog steeds een raadsel.

 11. videomannetje

  @Que dit is toch een redelijk forum, kun je ook eens nadenken over welke taal jij uitkraamt hier? Walgelijk gewoon!

 12. flappie

  @que
  Dit is echt te gek voor woorden. Dit is al de zoveelste keer dat je dit soort zwaar labiele opmerkingen hier plaatst. Lijkt me verstandig als je hier gewoon vanaf nu wegblijft.

 13. Anoniem

  Heb je die racistische lul van ’n Que weer. Leer eerst maar eens spellen, ouwe.

 14. Rody

  de blaaskaak , wat een afschuwelijke man is dat zeg begrijp echt niet dat men die gevaarlijke linkse man een platform geeft .
  laat die man echt werk gaan zoeken , en niet meer op de radio en tv weg er mee .

 15. lisa

  Soms lijkt qua taalgebruik het hier meer op geenstijl podium dan een mediaforum. Lees het soms met plaatsvervangende schaamte.
  Uiteraard de inhoudelijk en beschaafde uitingen daargelaten.
  Grtz

 16. PRO

  @lisa Het zijn ook vooral RTL kijkers die op deze site regageren
  opleidings nivo tussen de lompschool en voortgezet lager onderwijs
  en in de meeste gevallen werkloos.i

 17. PRO+

  Zo te lezen heb jij helemaal geen opleiding genoten, wat een niveau zeg.

 18. André Kuipers

  @PRO
  Ik zou mij als ik jou was een beetje indammen met je beledigende opmerking.
  Jij bent zeker beter dan de rest?, nou echt niet.
  Jij bent nog lager dan laag, schrijven kun je al helemaal niet.
  Jij hebt zeker kleuterschool gehad en daarna niets meer

 19. PRO

  Ja deze reacties had ik wel verwacht.Meestal voelen ze zich aardig
  aangesproken, anders ga je niet meteen reageren
  Wat een losers en stumpers zijn jullie toch.

 20. ROb

  Goedemorgen,

  Ik snap echt niet waarom jullie allemaal zo klagen?

  Het is eindelijk een programma met inhoud. Onderwerpen waar iedereen in NL wellicht niet goed over na gedacht heeft.

  Geef zo’n programma de tijd!

  Toevallig ook de UK serie gekeken en Prem doet het echt PRIMA!

  Ben benieuwd naar aflevering 2!

 21. Mieke

  Tsja, als je niks na te laten hebt, is dit natuurlijk geen interessant programma, voor mensen die dat wel hebben waarschijnlijk wel, de meeste mensen weten heel weinig van deze materie.

  Prem is verder een prima presentator.

 22. Fred

  Haal deze man a.u.b. van het scherm hij is een stoorzender en ook de Surinaamse gemeenschap is hem al lang beu..

 23. PRO

  @Fred , hallo jongeheer, dit is pas goede televisie, maar dat spreekt u natuurlijk niet aan, waarschijnlijk te moeilijk

 24. fred

  Goede TV spreekt mij zeker aan maa meneer spreekt mij en veel Surinamers die ik spreek niet aan. Vinden het zeker geen voorbeeld.

 25. Que

  @Videomannetje, @Flappie en @Anonymous: Ik neem enkel het niveau van die SCHREEUWLELIJKERD aan. Wel gek dat zijn ongenuanceerde en beledigende opmerkingen door jullie worden geslikt, maar dat iemand met een andere mening meteen als racistisch wordt gezet. SCHREEUWLELIJKERD Prem is er zelf ook niet vies van.

  Tja, wie kaatst…… Maar goed, we zijn het gewend van de po-tunnelvisionisten om politiek correct te zijn en daarmee elke vorm van open discussie de mond snoeren. Met andere woorden: andersdenkenden maar meteen als racist te bestempelen.

  Oh Anonymous, met mijn spelling is niets aan de hand. Ben cum laude geslaagd voor Nederlands (woord EN geschrift).

 26. flappie

  @Que
  Ach gut, de gebeten hond spelen. Zelf hier constant bezig andere hun mond te snoeren en te kleineren. Als je gewoon op een fatsoenlijke manier hier je kritiek had geplaatst was er misschien een leuke discussie geweest. Dat heb je nu volledig verziekt. Zoals je dat zo vaak doet.
  Daarnaast, jij denkt dat, om niet politiek correct te zijn, het het noodzakelijk is om mensen verrot te schelden? Op basis van huidskeur en/of afkomst terwijl dat geen enkel raakvlak heeft met het onderwerp? En ter verdediging van dit gedrag poch je hier met het dat je cum laude afgestudeerd bent? Getuigt beide niet echt van een groot intellectueel inzicht. Dus ik denk niet dat je het niveau van een schreeuwlelijk aanneemt, ik denk dat je gewoon niets meer dan een schreeuwlelijk bent. Wat een vreselijk persoon moet jij zijn. Niet omdat je blank, rechts of CO kijkt maar om je gedrag.

 27. Que

  @Flappie: “Ik pas me aan het niveau aan”, zoals ik al schreef. Waarvan akte.

  En ik heb nooit beweerd dat ik intelligent was. Dat doe jij. En als een gekleurde medemens discriminerende opmerkingen plaatst, dan kan hij dat terug verwachten.

  Ik laat me in ieder geval niet de mond snoeren door mensen die bij het minste of geringste “DISCRIMINATIE” of “RACIST” roepen.

  Als je mijn bijdragen leest, dan weet je dat ik mensen prijs of bekritiseer zonder aanziens des persoons! Dat wordt gemakshalve door jou “vergeten”.

  Geeft niet, hoor! Het tekent wel je instelling als po-tunnelvisionist:
  jezelf verheven voelen boven de door jou gehate “RTL- en PVV-volk”. Daar ageer ik tegen. Doe je dat niet, dan krijg je ook geen respect van anderen.

 28. Anoniem

  @Que

  “Wel gek dat zijn ongenuanceerde en beledigende opmerkingen door jullie worden geslikt (…)”

  Heel zwak excuus, Que! Ten eerste hoor je niemand van ons zeggen dat hij dat wél slikt, daar ga jij enkel van uit. Een dergelijke kromme gedachte kan uiteraard alleen het verwrongen brein van een racist als jij produceren. Ten tweede is dat, zou het waar zijn, in zijn geheel geen reden om hetzelfde te doen. Dat zou zelfs jij moeten begrijpen.

  Wat je spelling betreft: Als jij cum laude zou zijn geslaagd voor Nederlands, zou je weten dat ‘teruggaan’ één woord is. Als je, nadat je gewezen wordt op het feit dat je een fout hebt gemaakt, nog steeds beweert dat je reactie fout was, ben je duidelijk absoluut niet cum laude geslaagd, leugenaar!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.