Nieuwe Sherlock Holmes-serie waarschijnlijk op SBS 6

De nieuwe Amerikaanse serie Elementary over het wereldberoemde detectivepersonage Sherlock Holmes krijgt waarschijnlijk een plaats op SBS 6. Dat vertelt Rozan Hamaker, hoofd inkoop van SBS, aan vaksite C21. De aankoop van de serie met Jonny Lee Miller en Lucy Liu komt voort uit een deal met tv-producent CBS Studios. “CBS heeft dit jaar een goede oogst en verreweg de beste show is Elementary, een moderne versie van Sherlock Holmes in New York“, aldus Hamaker.

Hoewel Elementary dit najaar pas start in de Verenigde Staten, heeft Hamaker al wat beelden gezien. “Het is doordacht en ik vond het tempo en de sfeer fijn. De show heeft breed genoeg om op ons vlaggenschip SBS 6 te komen. We kijken eerst de volgende afleveringen aan voor we dat beslissen.”

Een andere show die Hamaker bijna zeker afneemt, voor uitzending op Net5, is Emile Owens MD. “Een mix tussen Grey’s Anatomy en Scrubs. Het is slim, lief en feel good-tv. Het is net high school in een ziekenhuis“, zegt ze.

Ze twijfelt nog over de nieuwe series Vegas en Beauty & The Beast, maar over de sitcom Friend Me is ze wel heel enthousiast. “Dat is heel grappig. Iedereen in de viewing room moest erom lachen en dat is een goed teken.

SBS en CBS vernieuwden onlangs hun contract, waardoor SBS als eerste Nederlandse zendergroep mag kiezen uit het aanbod van CBS. Die studio levert nu ook succesvolle titels als NCIS, NCIS: LA, Hawaii Five-o en The Good Wife.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen