MAX-baas Jan Slagter beschuldigt SBS van kopieergedrag

Foto: MAXJan Slagter vindt het schaamteloos dat SBS 6 na het succes van zijn Omroep MAX-serie Dokter Deen met een Nederlandse bewerking van de Engelse dramaserie Doc Martin komt. Dat heeft hij laten weten aan RTL Boulevard. Doc Martin gaat over een dokter in een dorp, net als Dokter Deen, het meest bekeken MAX-programma ooit. “Ik snap het wel, want Dokter Deen had steeds zo’n 2,3 miljoen kijkers en als je zender niet zo goed loopt, dan wil je natuurlijk een succes“, aldus Slagter.

Waar de rol van dokter in Dokter Deen vertolkt werd door Monique van de Ven, speelt Thom Hoffman de hoofdrol in Doc Martin. “Dit soort series, dichtbij mensen, mooie plaatjes, een soort streekroman, doet het gewoon heel goed. Maar wij hadden het gewoon heel erg goed gemaakt, het is nog maar afwachten of het bij hen ook zo goed uit de verf komt“, aldus Slagter.

De omroepbaas gaat geen stappen ondernemen. “Zij hebben de rechten gekocht van de Engelse serie en daar kunnen ze mee doen wat ze willen.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen