‘De Kwis uit Pau!l kan zelfstandig verder’

Geplaatst op Mon 21 May 2012 om 13:17

Het cabaretonderdeel De Kwis uit de  tv-show Pau!l van Paul de Leeuw zou best een zelfstandig programma kunnen zijn. Dat stelt recensent Marcel Peereboom Voller in De Telegraaf. De Leeuw zei vorige week op de radio dat de toekomst van Pau!l onzeker is. “Het is misschien een schot voor open doel, maar als De Leeuw werkelijk stopt met zijn show, en als de VARA haar eigen cabarettraditie koestert, dan moet de omroep spijkers met koppen slaan en deze quiz een doorstart gunnen.”

In De Kwis behandelen vier cabaretiers, onder wie Joep van Deudekom en Rob Urgert, de actualiteit op satirische wijze. Het duo maakte eerder al satire bij de VARA in de tv-show Onder De Tram. “De formule heeft nu het grote publiek bereikt en is geëvolueerd tot het grappigste stukje televisie van de week: de quiz in het zaterdagavondprogramma van Paul de Leeuw.”

Voller liet afgelopen zaterdag een kwartier van de Champions League-finale schieten om naar De Kwis te kijken. “Urgert en Van Deudekom maakten álle rake grappen die er over Tofik Dibi en Jolande Sap zijn te verzinnen, terwijl collega’s Niels van der Laan en Jeroen Woe zich te buiten gingen aan een geweldige muzikale parodie op de Toppers en de eurocrisis.”

Het zou een gemiste kans zijn om het niet meteen al voor komend seizoen te programmeren. Want dit hoogtepuntje uit Pau!l kan met wat kleine aanpassingen uitgroeien tot volwaardig, op zichzelf staand zaterdagavondamusement.”
22 Reacties op “‘De Kwis uit Pau!l kan zelfstandig verder’”


 1. Tim

  Helemaal waar! Top-cabaret van de eerste plank, altijd lachen!

 2. Matthijs

  Laat paul maar gewoon blijven, dan blijft de kwis ook..
  Alleen is Paul in PaulXL meer als zich zelf, hij moet dus de hele show zo doen.

  gr, Groot Paul fan.

 3. kwikjealex

  Se Kwis is zeker een vervolg waard.

 4. Liesbeth

  Om heel eerlijk te zeggen vond ik dat onderdeel het leukste uit de hele uitzending Pau!l. Niet om Paul de Leeuw af te zeiken, maar het zit gewoon goed in elkaar. Het is snel, actueel en zeer grappig. Dus laat maar komen die kwissss deze zomerrrr

 5. Jerrold Meijer

  Zonder Paul is alles toch leuker?

 6. bamibal

  Ik vind juist die kwis het saaiste van het hele programma!! duurt veels te lang

 7. Dit ben ik...

  Weg met Paul de Leeuw, die ouwe zak.

  Die moet maar gewoon thuis blijven, en niemand meer lastig vallen met z`n lelijke dikke kop.

 8. peter

  @matthijs
  Dat viel mij dus inderdaad ook op, hij is in XL veel rustiger en grappiger dan tijdens de uitzending op tv.
  Inderdaad, laat het programma maar mooi blijven op de zaterdagavond. Hoe langer het duurt, het wordt ook steeds beter en leuker, een heel groot verschil met de eerste paar afleveringen.
  Als je ziet wat er vanaf het begin tot nu allemaal is aangepast en verbeterd, is dat echt een compliment waard. De beste aanpassing is het orkest van Cor Bakker. Prachtig en vrolijke muziek.
  Ga zo door.

 9. Ineke Folkerts

  Goed idee!!! Het is super grappig en de 4 mannen zijn ijzersterk samen. In de schouwburge waren Van der Laan en Woe ook geweldig, ze kunnen prachtig zingen samen. Humor, zoals het bedoeld is…

 10. Peter

  Laten we hopen dat Paul nog een seizoen er aan vast knoopt, maar dat zal ongetwijfeld wel gaan gebeuren. Dat caberet is inderdaad erg goed en strak elke week. Doet me denken aan het cabaret van Kopspijkers voor dat ze typetjes gingen doen daar.

 11. Jordy

  Jammer dat Paul ermee op gaat houden, heeft hij eindelijk een miljoen kijkers en dan stopt hij met het programma. De kwis kan als apart programma uitgezonden worden, zeker in de zomer maanden wanneer er toch bijna niets leuks te zien is. Meestal alleen maar oude programma´s of herhalingen.

 12. Den Draaiert Joost

  Verstandig van Paul om te stoppen. Het is ook wel een blamage dat een onderdeel uit je programma gemaakt door anderen gewoon leuker blijkt te zijn dan jijzelf.

 13. Marc E. Putto

  Uitstekend stukkie cabaret iedere zaterdag in die show van die dikke bolle vijftigert.
  Zou die gekke Paulus Henry hier meelezen, de oververwende Blaricummert?
  Denk het niet..wacht na 20 jaar eigenlijk nog op een majeur excuus enfin.

  Moet inderdaad zelfstandige show worden zoals de columnist oppert.
  Nadeel: minder vlammen in korte tijd en dubbel zo hard werken voor de jongens. Zulks zou ten koste van de qualiteit van de grappen en grollen kunnen gaan.

 14. Dit ben ik...

  Goh, wat zitten er hier toch veel mensen met een laag IQ.

  Als je die domme dikke kop zo grappig vind ben je echt niet normaal hoor.

  Laat nu de reacties maar komen…dat word lachen voor mij.

 15. Ome Frans

  Die zogenaamde cabaretiers hebben zich prima aangepast aan het niveau van de Leeuw. Voor mij mogen ze wegblijven. Een beetje cabaretier lult anderhalf tot twee uur vol. Zij hebben al moeite met een klein kwartiertje.

 16. Jerrold Meijer

  die kwis is stom in pau!l.

 17. Jan

  De Kwis! is top TV. Ik stel voor een halfuur op de zaterdagavond op 1. De Kwis met andere kleine items, op locatie wellicht.

 18. Anonymous

  Ik vind die kwis echt verschrikkelijk, en spoel er dan ook meteen doorheen. Maar een eigen spinoff mag het wel krijgeb, dan word ik tenminste niet geforceerd om er naar te kijken.

 19. Koen

  Niels van der Laan en Jeroen Woe zijn vreselijk, vooral als ze gaan zingen. Bij iedere grap die ze maken kijken ze ook zo raar en onzeker uit hun ogen. Niks leuk aan die twee.

 20. Rianne

  De kwis is zeker de highlight van de show van Paul. Ik vind het errug leuk iedere week

 21. Mark

  Vast ritueel in ‘de kwis’ is ff de PVV of Geert Wilders afbranden elke week. Niet dat ik een PVV aanhanger ben maar dat voorspelbare gekanker op de PVV vanuit de linkse Vara hoek begin ik wel echt zat te worden.

 22. Lala

  @Mark, ze kunnen niets anders bij de VARA. Daar zijn ze te dom voor.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.