‘De Kwis uit Pau!l kan zelfstandig verder’

Het cabaretonderdeel De Kwis uit de  tv-show Pau!l van Paul de Leeuw zou best een zelfstandig programma kunnen zijn. Dat stelt recensent Marcel Peereboom Voller in De Telegraaf. De Leeuw zei vorige week op de radio dat de toekomst van Pau!l onzeker is. “Het is misschien een schot voor open doel, maar als De Leeuw werkelijk stopt met zijn show, en als de VARA haar eigen cabarettraditie koestert, dan moet de omroep spijkers met koppen slaan en deze quiz een doorstart gunnen.”

In De Kwis behandelen vier cabaretiers, onder wie Joep van Deudekom en Rob Urgert, de actualiteit op satirische wijze. Het duo maakte eerder al satire bij de VARA in de tv-show Onder De Tram. “De formule heeft nu het grote publiek bereikt en is geëvolueerd tot het grappigste stukje televisie van de week: de quiz in het zaterdagavondprogramma van Paul de Leeuw.”

Voller liet afgelopen zaterdag een kwartier van de Champions League-finale schieten om naar De Kwis te kijken. “Urgert en Van Deudekom maakten álle rake grappen die er over Tofik Dibi en Jolande Sap zijn te verzinnen, terwijl collega’s Niels van der Laan en Jeroen Woe zich te buiten gingen aan een geweldige muzikale parodie op de Toppers en de eurocrisis.”

Het zou een gemiste kans zijn om het niet meteen al voor komend seizoen te programmeren. Want dit hoogtepuntje uit Pau!l kan met wat kleine aanpassingen uitgroeien tot volwaardig, op zichzelf staand zaterdagavondamusement.”

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen