Peter van der Vorst maakt Mijn Huis Vol Dieren

Foto: RTLPeter van der Vorst krijgt weer een nieuw programma op RTL 4. In Mijn Huis Vol Dieren helpt hij mensen die door het houden van huisdieren een onhoudbare woonsituatie hebben gecreëerd. Dat heeft RTL bekendgemaakt. Mijn Huis Vol Dieren is een spin-off van zijn andere programma Mijn Leven In Puin, waarin ook mensen met een onhoudbare situatie geholpen werden door een professioneel team. In die tv-show was al eens een zaak te zien van iemand die te veel huisdieren hield.

Er kunnen zich volgens RTL verschillende zaken aandienen. “Te veel beesten op een te klein oppervlak. Of exotische dieren die eigenlijk een andere leefruimte nodig hebben dan een doorsnee huiskamer.”

Er is soms sprake van verwaarlozing van de dieren, “maar er zijn ook gevallen waarbij juist de dieren een betere slaapplek in het huis krijgen dan ‘het baasje’. Een ingreep van buitenaf is vaak de enige manier om een einde te maken aan de ellende.

Na het ontvangen van de noodkreet door een dierbare komt Van der Vorst samen met zijn hulptroepen in actie. “Om er voor zowel mens als dier weer een leefbare situatie van te maken.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen