Beeld en Geluid stopt met awards

Beeld en Geluid stopt met de Beeld en Geluid Awards. Het instituut in Hilversum kreeg de financiering van de televisievakprijs niet meer rond. Dat heeft algemeen directeur Jan Müller dinsdag laten weten. Müller vindt het erg jammer dat de prijs verdwijnt. “Helaas werd het de laatste jaren steeds moeilijker de benodigde financiering rond te krijgen. De kosten stegen, het aantal sponsors nam af en nieuwe financiers dienden zich helaas niet aan“, geeft hij aan.

Er was volgens Müller maar één mogelijkheid. “Het was voor ons reden om ons te bezinnen op de toekomst. In deze tijd van bezuinigingen zagen wij ons genoodzaakt onze prioriteiten bij onze kerntaken te houden.

De Beeld en Geluid Awards bestonden vijf jaar en werden geïntroduceerd als opvolger van de Gouden Beelden. De prijs werd in zeven categorieën uitgereikt. Bij de laatste editie was The Voice of Holland de grote winnaar.

De jaarlijks oeuvreprijs blijft wel bestaan. “Wij vinden het van belang dat er een televisiemaker voor zijn of haar werk gelauwerd wordt door collega’s uit het vak.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen