Nieuwsuur krijgt nieuwe hoofdredacteur

Geplaatst op di 29 mei 2012 om 16:02

Foto: NTRHet tv-programma Nieuwsuur krijgt voor het eerst een nieuwe hoofdredacteur. Zodra er een opvolger gevonden is, legt de huidig hoofdredacteur Carel Kuyl zijn functie neer. Dat heeft omroep NTR dinsdag laten weten. Kuyl, die de komst van Eva Jinek naar Nieuwsuur tegenhield vanwege haar verhouding met Bram Moszkowicz, wordt mediadirecteur van NTR. “Carel Kuyl zal zijn nieuwe functie zo spoedig mogelijk gaan vervullen“, zegt een woordvoerder van de omroep.

De benoeming van Kuyl is het gevolg van een reorganisatie van de topstructuur van de NTR, dat in 2011 ontstond na een fusie tussen NPS, Teleac en RVU. Bij de start bestond die uit een algemeen hoofdredacteur, vier hoofdredacteuren en een hoofd bedrijfsvoering.

Nu is gekozen voor een tweehoofdige directie, bestaande uit een algemeen directeur en een mediadirecteur, en daaronder twee hoofdredacteuren.

Kuyl is momenteel naast hoofdredacteur van Nieuwsuur ook nog hoofdredacteur informatieve programma’s bij NTR.
3 Reacties op “Nieuwsuur krijgt nieuwe hoofdredacteur”


  1. Alexander

    Hoe kom je aan zo’n lekkere baan..

  2. Joost

    Die twee hoofdredacteuren zijn dus nog niet bekend? Dat wil zeggen dat Kuyl zijn baantje heeft veiliggesteld net voordat er twee bobo’s gewipt gaan worden.

  3. stuurman

    Die Kuyl, hoe lang zit hij er al ? Een soort dinosaurus die alles om zich heen wegwerkt en al jaren alles overleeft

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.