Nieuwsuur krijgt nieuwe hoofdredacteur

Foto: NTRHet tv-programma Nieuwsuur krijgt voor het eerst een nieuwe hoofdredacteur. Zodra er een opvolger gevonden is, legt de huidig hoofdredacteur Carel Kuyl zijn functie neer. Dat heeft omroep NTR dinsdag laten weten. Kuyl, die de komst van Eva Jinek naar Nieuwsuur tegenhield vanwege haar verhouding met Bram Moszkowicz, wordt mediadirecteur van NTR. “Carel Kuyl zal zijn nieuwe functie zo spoedig mogelijk gaan vervullen“, zegt een woordvoerder van de omroep.

De benoeming van Kuyl is het gevolg van een reorganisatie van de topstructuur van de NTR, dat in 2011 ontstond na een fusie tussen NPS, Teleac en RVU. Bij de start bestond die uit een algemeen hoofdredacteur, vier hoofdredacteuren en een hoofd bedrijfsvoering.

Nu is gekozen voor een tweehoofdige directie, bestaande uit een algemeen directeur en een mediadirecteur, en daaronder twee hoofdredacteuren.

Kuyl is momenteel naast hoofdredacteur van Nieuwsuur ook nog hoofdredacteur informatieve programma’s bij NTR.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen