Frits Bom misselijk van Journaal-baas Marcel Gelauff

Frits Bom vindt het verwerpelijk hoe NOS Journaal-baas Marcel Gelauff zich heeft uitgelaten over de kosten van het nieuwe NOS-decor. Dat zegt de oud-presentator in zijn column. Gelauff werd in Editie NL gevraagd naar de kosten van het decor. “Het antwoord zal ons nog lang bijblijven. Allereerst: ‘dat gaat u niks aan’, of woorden van deze strekking; een patjepeeër dus, die Gelauff, met een te grote muil voor die functie of gewoon een schaap in wolfskleren. Maar dan komt het…”

Editie NL benadrukte vervolgens dat het wel om publiek geld van de belastingbetaler gaat. “Nee hoor, het is gewoon een budget wat vanuit het parlement beschikbaar gesteld is aan de Publieke Omroep en daar horen ook decors bij“, ontkende Gelauff.

Bom walgt ervan. “Dus die miljoen euri die deze nieuwe toverbalkleuren, flitsen, onbegrijpelijke decors en nog minder de niet relevante muziekjes hebben gekost zijn niet door ons belastingbetalers opgebracht, maar komt uit de zak van de parlementariërs. Men kan deze larie werkelijk niet zelf verzinnen.”

Zwaar ongepast, is zijn oordeel. “Hoe bestaat het dat een hoofdredacteur van het belangrijkste nieuwsorgaan in ons dure land dit uit zijn zwammerik krijgt en denkt ons ermee voor te kunnen liegen. Het zoveelste bewijs van de hooghartige en tegelijk seniele cultuur waarbinnen de berichten en de vorm van ons nationale nieuwskanaal worden gegoten.”

Wie deze kluns op die plek heeft geparachuteerd? Dat zullen wij ons nog lang moeten afvragen want juist dit soort minkukels tezamen met de parachutisten zelf houden het in Hilversum in het algemeen lang vol.”

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen