Stekker uit Kinderen Geen Bezwaar

Geplaatst op vr 27 apr 2012 om 10:32

De komedieserie Kinderen Geen Bezwaar van de VARA stopt. De Publieke Omroep vindt de serie niet bij haar taak passen. Dat vertelt bedenker en schrijver Haye van der Heyden in Televizier. Na het lopende seizoen volgen er nog zes afleveringen. “Ik heb ze inmiddels geschreven. Geen idee wanneer ze worden opgenomen of uitgezonden, maar daarin wordt langzaam maar zeker naar een climax gebouwd die terughaakt op de allereerste aflevering“, vertelt Van der Heyden.

De stekker was er vorig seizoen al bijna uitgetrokken. “Toen mochten we nog een nieuwe serie maken, maar daar was nu geen sprake van. We moesten zelfs per direct stoppen. Gelukkig had de VARA daar geen boodschap aan en krijgen we de kans er een fatsoenlijk einde aan te breien. We mogen nog zes afleveringen maken en dan is het na 210 afleveringen en acht jaar klaar.

Een andere reden is volgens Van der Heyden dat de serie te veel zou kosten. “Dat vind ik ook wat eigenaardig omdat de productiekosten van Kinderen Geen Bezwaarvrij laag zijn. Het gaat om een kleine cast die op steeds dezelfde sets spelen, zonder kostbare zaken als filmen op locatie of totaal nieuwe sets.

De gemiddelde aflevering kost rond de 80.000 euro, stelt hij. “Dat bedrag klinkt misschien pittig, maar één aflevering van Het Schaep Met de 5 Pooten vraagt een budget van zeker 300.000.

Wat ik bovendien erg jammer vind, is dat naast Kinderen Geen Bezwaar ook Iedereen is Gek op Jack gaat stoppen op RTL 4. Dat betekent dat er straks niet één Nederlandse comedyserie meer te zien is op televisie. Dat is vreselijk zonde wat mij betreft.

Een doorstart is uitgesloten. “Dat heb ik bij het begin al vast laten leggen, toen ik zag wat verhuizen naar een commerciële zender deed met Het Zonnetje in Huis. Onderbroken worden door reclames vind ik geen prettig idee.
54 Reacties op “Stekker uit Kinderen Geen Bezwaar”


 1. Ome Frans

  Geen bezwaar dat het programma verdwijnt. Flauw en irritante overacting

 2. Anoniem

  Humor geen bezwaar

 3. Vinc

  Helemaal gelijk Frans…tis niet grappig, tis geforceerd en het lijkt ook helemaal nergens op. 80.000 mag niet veel zijn per aflevering, maar wat mij betreft is het veel te veel.

 4. Anoniem

  Ik vind het af en toe zeker wel leuk om er even naar te kijken, dus jammer dat het stopt.

 5. judith

  Ik vind het jammer,vond het erg leuk om te zien!Tuurlijk de ene aflevering is leuker dan de andere,dat hou je altijd

 6. Jimmy

  Wat een onzin argument over ’t Zonnetje in Huis, van deze linkse rakker.

  Wij hebben altijd prima genoten van deze Wel grappige comedy, ook met onderbreking van reclame! Heerlijk , haha!

 7. Jesse

  Jammer. Ik niet elke week omdat ik simpel weg niet elke zaterdag thuis ben, maar er zaten soms best leuke afleveringen tussen. Toch zeker als Daan & Julia weer eens erin zaten.

 8. Moewahahaha

  Was dit een comedy show ja?

 9. Braak

  Een middelmatige serie met slecht routineus acteren. Geen verlies.

 10. kwikjealex

  Kees&Co was veel leuker, en daar zat zelfs 2x reclame in.

 11. markvw

  Ik vond het altijd wel leuk, jammer dat het stopt.

 12. Pluk van de Pettenflat

  Vara-humor, heb ik nooit begrepen.

 13. Owen

  Juist heerlijk een onderbreking dan kan je tenminste nog naar de wc of naar de keuken of weet ik wat.

 14. Anoniem

  Die 80.000 euro kunnen we beter steken in de zorg

 15. Owen

  Of in een comedy die wel grappig is!

 16. Anoniem

  Ik zie al een opstand komen van grijs Nederlands

 17. nathalie

  Komedieserie? Ik heb er nooit om kunnen lachen.

 18. Ma

  Volgens mij was dit al langer bekend.

 19. Inge

  De Nederlandse komedies zullen nooit meer zo’n succes worden als de jaren ’90 series!

 20. wauter

  Dit maakt mijn dag goed. Wat een verschrikkelijke flauwe, slechte en politiek correctie serie was dit (VARA). En zo overdreven geacteerd. Die Alfred van den Heuvel wat een vreselijke acteur is dat toch. Kan die Haye van der Heijden nu alstublieft stoppen met comedy`s maken? Na oppassen en kinderen geen bezwaar is nu wel bewezen dat hij dit niet kan.

 21. Michel

  @wauter Oppassen werd geschreven door Chiem van Houweninge en Marina de Vos

 22. Kees

  Tsja…er was wat mij betreft niet veel aan…echt in mijn ogen te flauw voor woorden. Alleen met een enorme kater eventuele optie om naar te kijken ….

 23. Piet

  Het is wel een leuke serie, maar na 8 jaar vind ik het persoonlijk ook wel mooi geweest. Als er bijna niemand zou kijken, dan ik €80.000,- per aflevering natuurlijk idioot veel, maar de kijkcijfers schijnen goed te zijn, dus daar maak ik me (tot die tijd) niet druk om maar de serie past niet meer in deze tijd. Wel hoop ik dat ze het budget nu gaan steken in een goeie Nederlandse serie

 24. shadow

  Ik heb nog nooit zo’n ongelooflijke slechte komedie gezien.
  Totaal niet om te lachen, inderdaad geoveracteerd, en slecht geacteerd.
  Ik begrijp sowieso niet dat deze bagger 8 jaar te zien was op de Nederlandse tv.
  En zoals ik hier meer las. een typische vara komedie, net zo slecht als oppassen.

 25. @win

  “Het zonnetje in huis” had zijn beste periode bij RTL4 MET reclame onderbrekingen.

 26. Arie

  Prima dat deze bagger serie stopt!

 27. dіаnа

  liеven hеlp welke zwаk van zinnig verzint dit ????? zon goede show die wij hebben in nedеrland wааrom waаrom wаarom zo verpеst je iedereen zijn zaterdag avond
  en gеk op jack verdwijnt ook ???? wie zit hier achter alle mooie progrmma’s zijn steeds minder zondе weet Lindа hier wel van vraag ik mij dan wel zeersten af

 28. Headhunter

  @Anonymous : “Die 80.000 euro kunnen we beter steken in de zorg”

  Wat is dit voor krom nederlands ? Heb je niets beters te melden dan dit soort Wilderiaanse onzin.

 29. dіаnа

  vooral die oma doet leuk hahahahahahahahaha !!!!!!!!

 30. Nobody

  Vrij laag budget? 80.000 euro per aflevering, en hoeveel weken is het op televise? Het schaep kan dan wel 300.000 per aflevering kosten, het is maar 8 weken per jaar op televisie..! (met kijkcijfers rond de 1.7 miljoen per week)

 31. Sil

  Jammer dat het stopt ….het is leuk

 32. Anoniem

  Waarom heeft niemand het er over dat iedereen houdt van jack stopt?
  Dat vindt ik schokkender hoor. Scoort goed op rtl4 al is het vaak niet grappig

 33. Anoniem

  @ Anonymous (post #31)

  Omdat het nog niet helemaal zeker is dat GOJ stopt. Linda de Mol zei alleen dat de kans klein is dat er een derde seizoen komt, omdat ze bij de start een optie hadden genomen om 26 afleveringen (twee seizoenen van 13 afleveringen) te bewerken, en omdat Jeroen en zij zich ook weer op andere projecten gaan storten.

 34. Anoniem

  Over het budget: een aflevering van GTST kost zo’n 65 duizend euro, en daar worden ongeveer 80 medewerkers mee betaalt incl. alle benodigdheden voor één aflevering.

  Ik vraag me dan ook af waarom 1 aflevering van Humor Geen Bezwaar veel meer moet kosten… Of gaat het grootste gedeelte op aan het salaris van Van der Heyden?

 35. Anoniem

  @Anonymous , omdat soaps bandwerk is, 1 afl per dag , terwijl een comedy reeks een hele week nodig heeft om te repeteren, camera blokking, en uiteindelijk alles op te nemen, en 4 5 6 keer een scene te herdoen totdat alles perfect is.
  Soaps is een scene 1 en uitzonderlijk 2 keer doen en hup de volgende, kwaliteit van camera standpunten enz is daar van minder belang.
  Verder, een vaste crew heeft namelijk een maandloon, dus kun je nagaan dat 4 a 5 afl per maand maaken, of een 22 tal, dat druk de kosten dus.

 36. X

  Of je dit nu een goede serie vindt of niet, doet er niet toe. Want smaken verschillen nu eenmaal.

  Maar iedereen zou het er toch over eens moeten zijn dat de net-managers te veel macht hebben!!! Onacceptabel dat 1 persoon beslist wat Nederland wel of niet mag zien.

  Alleen de omroep zou het recht moeten hebben te beslissen over welke programma’s zij wel of niet uitzenden.

 37. !#Michael#!

  Wat een vervelende man. Hij vond dat de reclame in Het Zonnetje in Huis storend… Maar miljoenen mensen hebben er nog jaren met plezier naar kunnen kijken bij RTL4 ;)

  Nu bepaald hij voor de 1 miljoen trouwe fans dat hun favoriete serie geen doorstart kan krijgen op een commerciële partij omdat hij dat niet fijn vind!

  Een erg onsympathieke beslissing en relatief arrogant om voor de kijker te bepalen of reclame storend is (wanneer uit het verleden gebleken is dat reclame geen kijkers kost, getuige Het Zonnetje in Huis).

  Ik denk dat SBS6 dit graag over zou willen nemen om de zaterdag een impuls te geven. Verder zou het prima in het 20.00u slot van rtl4 passen op zaterdag.

  Een gemiste kans voor de kijker, de cast & crew, en van der Heyden zelf :(

 38. Danny

  Onbegrijpelijk…

 39. Robin

  Ontzettend jammer dat ze nu op gaan bezuiningen op comedy :S

 40. PETER 1

  Heel goed dat het stopt, vond het al vanaf de eerste aflevering opgeleukt
  en ben bij de 2e afl. afgehaakt
  neen! dan was oppassen zeg het aaa veel leuker.
  Maar er zal wel weer wat anders komen

 41. simon

  Zonde dat er dadelijk geen enkele Nederlandse sitcom meer is…

 42. Mark

  Mag wel matige serie zijn, maar Gek Op Jack is slechter.

 43. Levi

  Vervelend voor de cast en crew dat deze serie nu toch plotseling moet gaan stoppen, maar het einde was wel al in zicht. Na het vertrek van Daan en de komst van de nieuwe spelers is het minder leuk geworden. Zeker de eerste 150 afleveringen waren leuk! Daarna werd het minder.
  Tijd voor iets nieuws, iets waar Celine Purcell en Alfred van den Toorn een rol in moeten krijgen.

 44. Erik

  ag ja wat jammer zeg dat het nu moet stoppen. Toch denk ik ook hoor dat het prima zou kunnen op sbs 6. rond de klok van 8 op zaterdag avond zo’n 1 miljoen kijkers?moet lukken lijkt me

 45. Lou

  Dit is het beste TV-nieuws van de laatste 10 jaar. Wat een Godszegening dat dit gedrocht van een programma van de buis verdwijnt!!! Jammer voor die 3 mensen in NL die wegens gebrek aan humor dit programma wel leuk vonden. Zal wel familie zijn van acteurs in die serie. Zijn vast die 3 mensen zijn die je altijd hoorde lachen. Weg met deze schande van de NL tv en het er ook nooit meer over hebben. Voorgoed de vergetelheid in met dit misbaksel. Misschien komt er een tijd dat helemaal niemand meer weet dat dit ooit gemaakt werd. Zijn we de schaamte voorbij. Vernietigen die banden. Nooit meer 1 seconde van uitzenden. Niet in welke terugblik of overzicht dan ook. Schande dat dit ooit zo lang op die buis geweest is!!!!!!

 46. Anoniem

  Het is wel jammer dat de comedy KGB gaat stoppen. Dat de comedyserie Gek op Jack mogelijk gaat stoppen na 2 seizoen is zeer terecht. De comedy Gek op Jack is een erg slechte comedy. Zeer saai. Totaal niet komisch.
  KGB was in de 1e seizoenen veel leuker dan de laatste seizoenen/jaren van KGB.

  Zeker toen Celine Purcell / Joey van der Velde er uit gingen. Het is zeker Zonde dat er dadelijk geen enkele Nederlandse sitcom meer is op tv.

  Vervelend voor cast en crew dat deze serie KGB nu toch plotseling moet gaan stoppen. Het einde was wel al in zicht. Na het vertrek van Daan en de komst van de nieuwe spelers is het minder leuk geworden.

  Zeker de eerste 150 afleveringen waren leuk! Daarna werd het heel snel minder, vooral zonder Celine en met Bobbi Koek. Tijd voor een nieuwe comedy, iets waar Celine Purcell zeker een rol in zou moeten krijgen.

 47. Suzanne

  Ik vind hget zoooo jammer dat het stopt, ik kijk er echt al super lang naar en ken iedere aflevering. Ik vind het echt zo’n onzin dat het niet bij de omroep zou passen.

 48. Roos

  Nee!!!! Kinderen geen bezwaar moet blijven!!!! Waar een wil is, is een weg.

 49. Roos

  Nee! Kinderen geen bezwaar moet blijven

 50. Roos

  Dit noem ik nou humor. Dat hebben we nodig in Nederland.

 51. John Doe

  Kinderen geen bezwaar is al jaren niet meer grappig, tijd voor iets nieuws.

 52. vivian

  ik hield van kinderen geen bezwaar
  elke aflevering op de voet gevolgd elke aflevering weer liggen schateren van t lachen
  ik zal t missen!
  ik hou van comedy! heerlijk is het om naar te kijken
  ik zal t missen! hopelijk! komt het ooit weer terug maar daar ga ik niet van uit

 53. jonny

  heel jammer dat kgb stopt heb er erg van genoten ,was een van de beste comedys

 54. gekkenhuis

  Ik kan persoonlijk niet begrijpen dat iemand het ook maar jammer vind dat deze serie stopt. Ik vraag me persoonlijk wel af hoe het kan dat een comedy serie die absoluut niet grapig is op welk moment dan ook zo lang heeft kunnen bestaan. Maar ja, de tv word steeds erger in NL, fatsoenlijke en intressante programma’s worden amper meer gemaakt, het is meer van hetzelfde (idols etc etc etc)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.