‘Scheidingsshow Natasja Froger draak van 2012’

Geplaatst op vr 27 apr 2012 om 11:02

Foto: Nick van OrmondtDe storm van kritiek op de tv-show Echt Scheiden met Natasja Froger is nog niet gaan liggen. Tv-recensent Willem Pekelder noemt het ‘de draak van 2012’. Dat schrijft hij vrijdag in dagblad Trouw. Pekelder heeft met kromme tenen naar de aflevering van donderdag gekeken. “Zelden zo’n hypocriet programma gezien als Echt scheiden“, zegt hij. “Natasja Froger struint door de woning en roept tegen Ciska: ‘Hoe is het zover gekomen, deze bende?!’ Hulpverlening heet dat bij RTL 4.

Er wordt ‘genadeloos ingehakt’ op gebrouilleerde paren, vindt Pekelder. Zo ook in de aflevering van deze week over Ciska en Richard. “‘Niet alleen van hun huwelijk hebben ze een puinhoop gemaakt’, galmt de voice over meteen al aan het begin, ‘zelfs tijdens het scheidingsproces worden beloften gebroken.’ En of dat nog niet ellendig genoeg is: ‘Ook hun huis is één grote puinhoop.’ Waarschijnlijk hebben ze bij RTL 4 geen synoniemenlijst.

Televisie over de rug van zij die het moeilijk hebben, stelt hij. “De enigen die echt worden geholpen, zijn de zender zelf (reclameverkoop) en de presentatrice (inkomsten). Hoe erg moet je eraan toe zijn om bij Froger aan te kloppen voor steun? Haar ‘deskundigheid’ heeft de draagwijdte van: ‘Je moet je huis op orde brengen en verkopen.’ Dat kan de eerste de beste buurvrouw of vriendin je ook vertellen.

Pekelder begrijpt niet dat kandidaten de tv-makers inschakelen. “Ciska en Richard moeten sociaal wel zeer geïsoleerd zijn dat ze met RTL 4 in zee gaan. Verblind door emotionele labiliteit zullen ze niet eens in de gaten hebben hoezeer ze worden vernederd.”

Het effect kan volgens hem desastreus zijn. “Hoe moet Richard ooit nog een nieuwe vrouw ontmoeten, nu Froger en de scheidingscoach hem publiekelijk de mantel hebben uitgeveegd over zijn vaderschap? Dat Richard daarnaast soms wat bot is tegen zijn vrouw, zal zijn kansen op een nieuwe liefde evenmin vergroten. RTL 4 brengt het verlekkerd in beeld.

Dit programma is wat mij betreft nu al de Draak van 2012. Er moet iets gebeuren.”
33 Reacties op “‘Scheidingsshow Natasja Froger draak van 2012’”


 1. Anoniem

  Schandelijk, wij zijn niets anders gewend van RTL. Schaamtloos geld willen verdienen.

 2. Anja uit Slotervaart

  RTL-credo: beste vermaak is leedvermaak, dus andermans leed uitmelken en net doen of het entertainment is, is goed voor de winstcijfertjes.

 3. Brian

  Ik vind Echt scheiden een vernieuwend en interessant programma. Zeker kun je je afvragen in hoeverre het niet wat te privé is, maar die keuze maken de mensen die zich opgeven. Door het programma kunnen kijkers, waaronder ikzelf, een beter beeld krijgen van wat zo’n scheiding allemaal met zich meebrengt. Iedereen kent wel mensen die scheiden, maar door dit programma heb ik het idee dat ik wel beter begrijp waar die mensen door heen gaan.

 4. Braak

  Kijk en dat schrijf ik al maanden, die Froger moet zich heel diep schamen. maar dat kreng heeft er schijt aan want ze vult haar zakken met deze RTL4shit. Als ik haar ooit tegenkom zel ik haar haarfijn vertellen wat ik van deze ex-Nederlandse Energie Maatschappijsnol denk. Dit is een schandalig programma over de rug van de sociaal zwakkeren waar ook de adverteerders hun bedenkingen over zouden moeten hebben, vooral in deze tijden. Ik hoop dat zij en die vent van haar geen dag plezier hebben van dit bloedgeld!

 5. Owen

  Ja maar het is een kijkcijferhit dus ze kunnen zuur doen wat ze willen, de kijkers vinden het interessant want de cijfers liegen niet!

 6. kwikjealex

  Over een maand is alles weer vergeten, hou toch gewoon op met dat geklaag, het helpt (en boeit) niet.

 7. Owen

  Het helpt alleen maar de kijkcijfers. :)

 8. Ome Frans

  Er is veel rotzooi op de tv maar deze Scheidingsshow spant de kroon.

 9. watiserdan

  @Braak, hoezo? de mensen geven zich zelf toch op? slaat dus totaal nergens op wat hier allemaal gezecht wordt.

 10. Ma

  Hoe meer men blijft zeuren over dit programma hoe meer mensen gaan kijken.

  @watiserdan, dat heb ik al vanaf het begin gezegd. Alleen ben ik (ook al eerder gezegd) dat men de kinderen buiten het beeld moet houden.

 11. TERMINATOR

  De grootste pulp-handelaar van Nederland, Erland Galjaard, die de lijfspreuk “Schijt aan Kwaliteit” hanteert, blijft de vaderlandse tv maar overspoelen met de ergst denkbare rotzooi. Dat zal hem worst wezen, want hij heeft een bevolkingsgroep ontdekt die hier helemaal op kikt en zal dus de sneue laagbegaafde mensen die aan dit soort programma’s wensen mee te doen genadeloos blijven uitbuiten om de inkomsten van de zender op peil te houden. De enige troost is dat dit net een tikkeltje minder erg is dan de regelrechte uitbuiting van kinderen van de Voice Kids.

 12. Inge

  En nu weten we het wel!

  Get a life

 13. zapp

  helemaal mee eens, alleen lijkt tv kijkend nederland weer anders te denken. Die houden gewoon van leed op tv. Al zijn het kleine kinderen die de volgende dag weer het schoolplein op moeten. Het lachen om het leed van anderen lijkt geen grenzen te kennen in Nederland. En al zeker niet bij zenderbazen.
  Top Hilversum!

 14. Olga

  @ watiserdan: Opfrissingscursus Nederlands schrijven kan geen kwaad denk ik als je ‘gezecht’ serieus bedoelde.

 15. wauter

  Deels mee eens. Maar wat dan van het programma ‘gepest’? Daar komen ook sociaal geïsoleerden in voor. Moeten die dan ook niet tegen zichzelf in bescherming worden genomen?

 16. gorr

  De kritiek op het programma is wat overdreven vind ik. het is een mooi en tegelijkertijd heftig programma om te zien. mensen kiezen er zelf voor om aan mee te doen en om naar te kijken. blijkbaar helpt het dan toch en is het interessant/leerzaam… Er is ophef, maar goed.dat was bij de start van all you need is love en big brother ook. Toch wordt zon programma naar verloop van tijd doodnormaal en vraag je je achteraf af waar die kritiek nou allemaal op sloeg

 17. Braak

  watiserdan, begrijp je het nou echt niet, die mensen die zich aanmelden voor dit soort BBB (BeeldBuisBagger)moeten tegen zichzelf beschermt worden. Maar dat doen ze niet bij Galjaard en zijn bende. We hebben allemaal wel eens zoiets van DAT ga ik doen, terwijl DAT niet verstandig is, als je goede raadgevers of vrienden hebt zullen ze je adviseren DAT dan ook niet te doen. De Galjaardmafia zal nooit mensen tegen zichzelf beschermen nemen en dat bedoel ik. Als je sterk in je schoenen staat meld je jezelf niet aan om op de buis voor paal te staan en dan ook nog door een Amsterdamse vrouwelijke geldwolf met het IQ van een regenworm te kijk te worden gezet. Want die Froger begrijpt het echt niet. Naast Erland Galbak moeten alle sponsoren zich ook diep schamen…

 18. Vincent

  Ach..niet zeiken. Mensen krijgen alles betaald. Mooi toch…Iedereen weer blij!

 19. Wsp

  en over 20 jaar zullen we zeggen tegen de volgende generatie. In ons tijd werd er nog moeilijk gedaan over een tv programma dat ging over scheiden.

  en de nieuwe generatie zullen denken, oh my die waren echt gek.

  Mensen leer met je tijd mee gaan. Ik snap dat het moeilijk is voor veel mensen. maar het is beter voor jezelf!

 20. Braak

  Als met de tijd meegaan tot verloedering op de buis en in de maatschappij lijdt pas ik Wsp. Dat zou jij ook moeten doen.

 21. joke

  wel weer duidelijk dat die vent nog nooit gekeken heeft! Het is namelijk op woensdag niet donderdag!

 22. Headhunter

  @Terminator
  Helemaal mee eens. Die meneer Galjaard is een praatjesmakende creep, net als die andere meneer Bert van de Veer.
  Wat mij betreft mogen onze politici de complete RTL4 pulpfabriek onder water zetten, als alternatief voor de Hedwigepolder.

 23. Wsp

  @braak

  deze zelfde discussie was er in 1999 met een of ander programma genaamd big brother.

 24. ton

  Je moet toch wel een echt zieke geest hebben om dit soort televisie te bedenken. Eigenlijk is alles eraan ziek: de omroep, de bedenker, de redactie, de presentatrice en de scheidelingen….

 25. Anoniem

  Walgelijke tv. Een fatsoenlijk iemand die met normen en waarden is opgegroeid kijkt niet naar deze bagger-tv.

 26. Anoniem

  Vreemd programma en vooral zoals Mevrouw Froger dat programma neer zet! Als het maar emo… TV is

 27. Mandy

  Wat een gedoe om niets. Er zit een knop op de afstandsbediening. Ga iets anders kijken als je het programma niet bevalt.

 28. kritische kijker

  Een programma voor paupers en zakkenvullers. Eens met de de heer Pekelder.

 29. Braak

  Hey Inge, nog meer van die populistische opmerkingen als GET A LIFE, ik heb er nog een voor jou: PISS OFF BABY!!!

 30. David

  * Mandy: noem het maar niets. Onnozele zotjes worden daar al 25 jaar voor hun karretje gespannen om hun zakken te vullen en zichzelf daardoor geweldig en een soort van bijzonder edel beschermd diersoort te voelen.
  Kun je het niet hebben dat mensen aangeven dat die penose nu wel genoeg uit heeft lopen melken? Dachten ze hier tot in de eeuwigheid mee door te kunnen gaan? Het is krisis dus het lijkt me tijd om te kappen met die flauwekul. Ze worden er zelf ook niet bepaald slim en interessant van.
  Ze hebben het zelf niet eens door dat iedereen ze allang door heeft.
  Die snelle jongens zijn inmiddels verworden tot saaie afgezaagde tokkies.
  Het wordt hoog tijd dat die bokito’s zich eens gaan ontwikkelen.

 31. Anoniem

  Wsp
  vrijdag 27 april 2012 om 14:51

  @braak

  deze zelfde discussie was er in 1999 met een of ander programma genaamd big brother.

  —-

  Big Brother is totaal iets anders. Daar geven mensen zich bewust voor op zonder dat die zich in een emotionele toestand bevinden zoals bij een scheiding. Verder betreft het bij BB dan alleen die persoon. In dit geval wordt een heel gezin dus inclusief, en dat is het meest SCHRIJNENDE, de kinderen in de etalage van Meneer Galbak gezet.

 32. Anoniem

  Maar het ERGSTE is dat er mensen zijn die hier naar gaan kijken. OPROEP: ZAP WEG VAN DIT PROGRAMMA. ZORG DAT RTL 4 OP WOENSDAG 2000 KIJKERS HEEFT OP DIT TIJDSTIP

 33. JAWS

  kijk….het is HEEL SIMPEL.

  je hebt die commerciële zender(s)
  NODIG……GEWOON OM TE LATEN ZIEN,
  DAT ER BIJ DE PUBLIEKE OMROEP…..
  WEL PROGRAMMA’S EN MENSEN (enkele uitgezonderd)
  WERKEN,….
  waar goede programma’s worden gemaakt.

  OOK HEEL SIMPEL…..
  WEGZAPPEN,BIJ ALLE BEELDBUISVERVUILING

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.