EO heeft spijt van Grote Jezus Quiz

De Evangelische Omroep heeft spijt van het uitzenden van De Grote Jezus Quiz. Het programma, dat maandagavond te zien was op Nederland 3, was te lollig. Dat heeft de omroep laten weten in een officieel statement. De tv-quiz stuitte op veel kritiek, vanwege de humoristische toonzetting. “Dat spijt ons en doet geen recht aan de intentie van dit programma. We bieden daarom onze excuses aan aan iedereen die teleurgesteld of gekwetst is door dit programma“, zegt directeur Arjan Lock.

De EO heeft met het verstrooiende programma geprobeerd een jonge doelgroep te interesseren voor het paasverhaal. “In ons verlangen om met mensen in gesprek te gaan over Jezus moeten we soms op de grens lopen, zeker als het gaat om het bereiken van de NL3-kijker, een doelgroep die niet of nauwelijks iets heeft met God en de Bijbel. Soms lukt dat, maar met de Jezus Quiz zijn we in de vormkeuzes helaas over die grens geschoten.

De tv-show is nergens meer terug te kijken. “Om te voorkomen dat mensen gekwetst worden door het programma, is het niet terug te kijken op Uitzending Gemist.”

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen