Frits Bom vindt publiek Paul de Leeuw dom en stupide

Frits Bom vindt dat Paul de Leeuw enorm is afgegleden. Hij begrijpt niet dat er mensen zijn die lachen om de VARA-coryfee. Dat zegt de bekende oud-presentator in een column. Bom vindt de grappen van De Leeuw beneden peil. “Er wordt gewoon dom om gelachen omdat de vaste aanhang van De Leeuw het niet erg meer vindt dat smakeloosheid wordt bevorderd, gecultiveerd en nagestreefd en elke zin een lach oplevert zelfs als die niet wordt gezegd, zo stupide is het“, laat hij weten. 

Als voorbeeld haalt Bom de aflevering van zaterdag aan, waarin Lange Frans in smurrie werd gegooid toen hij het antwoord op de vraag hoe lang Jezus aan het kruis hing niet wist. “Het is smakeloosheid zonder betekenis, zonder grensverlegging of wat daar voor door kan gaan. Geen rijke vondst maar creatieve armoede. Hierop zeggen tegenwoordige kijkers geen oh of oei meer.

De humor is volgens hem verdwenen. “Wij zien geen grappen meer die zijn opgebouwd uit lagen. De clou, zo die er al is, volgt op de lach. Dat is op zich nog wel knap maar wel de verkeerde volgorde.”

Weerzinwekkend, vindt Bom het. “Als de gastheer tegen twee deelnemende dames uit het publiek zegt: ‘Wat een kutjes zijn jullie’, kijkt niemand van zijn publiek daar meer van op. Men vindt zichzelf tegenwoordig als zodanig goed aangeduid. Maar Paul is anderszins afgegleden.

Een artiest die terugvalt op iets dat vroeger ook al succes had of smakeloos was doch van een ander, heeft niets te winnen, maar alles te verliezen. Daarom kunnen wij nu aanwijzen: een gebrek aan originaliteit en smaak.”

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen