‘Neonletters niet leuk genoeg’

Het AVRO-programma Neonletters van Dennis van de Ven en Jeroen van Koningsbrugge is niet leuk genoeg. Dat is het oordeel van tv-recensent en oud-presentator Frits Bom. Neonletters zit volgens Bom vol met ‘debiliteiten’. ” Het humoristisch bedoelde programma is zwaar op de hand, ongewenst luid, en de loodzware schreeuwerige humor wordt met mokerslagen zo driftig richting de kijker gecommuniceerd, dat werkelijk alles, maar dan ook alles over de top gaat“m vertelt hij.

Bom begrijpt er niets van. “Het is nauwelijks voor te stellen dat veel kijkers uitbundige pret hebben bij het beleven van Neonleters. Misschien is het wel degelijk erg leuk, maar gebeurt er zo ongehoord veel dat dwars ligt waardoor wij de kans niet krijgen om erachter te komen.”

Er is volgens de tv-deskundige van alles mis met de typetjes. “Je gaat niet echt van ze houden. De typetjes zijn zelden sympathiek, en daarom ook geen goede imitaties van de originelen waarvan ze zijn afgeleid, als dat al de bedoeling was.”

Neonletters kwam recent in opspraak, omdat de AVRO een sketch met Allah en God schrapte. “Het cabaretduo kon het er wel mee eens zijn. Dat zegt eigenlijk alles over het onzuivere klimaat waarbinnen hun satire tot stand komt. De opdracht luidt dus niet vooral leuk te wezen, maar binnen de AVRO-normen humor te bedrijven.

Vandaar natuurlijk die Partij van de Kutjes en Dokter Lul. En vandaar ook dat wij er niet om konden lachen.”

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen