Bert van Leeuwen begrijpt einde That’s The Question niet

Bert van Leeuwen begrijpt niet goed waarom er na acht jaar een einde komt aan zijn tv-spel That’s The Question. Dat bekende de EO’er maandag op 3FM. Het einde van de quiz werd vrijdag bekend gemaakt in een persbericht, en daarin werd gewezen op dalende kijkcijfers. “Er zijn allerlei redenen voor, denk ik. Ik krijg er niet helemaal de vinger tussen. Het heeft een beetje te maken met het cijfer dat wat teruggelopen is, zeggen ze. Maar ook, denk ik, om omroeptechnisch redenen“, zegt hij.

Van Leeuwen had graag door gewild. “Ik vind het jammer. Wat mij betreft had het absoluut door mogen lopen. Ik doe het nu acht jaar. Naast Het Familiediner, Hoe Is Het Toch Met en De Bijbelquiz, liep dit er afgelopen jaar als een rode draad doorheen. Het was een plezierig tijdverdrijf. Zo eens in de drie of vijf weken gingen we de studio in en namen we er 24 op.”

De EO denkt na over ‘alternatieve programmering’, maar van een nieuw tv-spel ziet Van Leeuwen het niet snel komen. “Ik weet het niet. Ik denk zelf niet dat de EO vanaf het najaar een spelletje gaat uitzenden. Ik weet het niet.”

De presentator vindt het jammer, maar ligt er niet wakker van. “Dat is eigenlijk best wel goed geformuleerd, ja. Het is ook wel een beetje dubbel. Na acht jaar heeft het ook wel weer voordelen om het niet meer te doen.

De fans kunnen nog een paar weken kijken naar de vooravondquiz van Nederland 2. “In de eerste week van mei valt het doek.”

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen