Jochem van Gelder hoopt op eigen tv-reeks in najaar

Foto: NCRVJochem van Gelder hoopt dat hij in het najaar zijn eerste eigen tv-reeks heeft op SBS 6. Dat zei de presentator vrijdag op Radio 538. Voorlopig maakt Van Gelder voor zijn nieuwe werkgever een rubriek in de tv-show Wat Schat Je? en de moederdagspecial Voor Je Moeder. “Het is de bedoeling om in het najaar met een eigen serie te komen, maar er wordt momenteel niets overhaast gedaan bij SBS 6. Het zou met kinderen kunnen, maar dat hoeft niet. Gelukkig kijken ze wat ruimer bij SBS.

Van Gelder is twee jaar van de buis geweest. “Ik dacht: ik stop bij de NCRV, ik roep heel hard dat ik wegga en dan ga ik bij de telefoon zitten en dan maak ik een lijstje en shortlist. Er was ook wel interesse. Maar die twee maanden werd uiteindelijk anderhalf jaar. Het is achteraf wel een nuttige periode geweest.”

Zijn omgeving dacht daar anders over. “Je krijgt een soort crematiegesprekken. Vooral als het wat langer duurt, komen ze langs en zeggen ze: ‘We zien je niet meer. Hoe is het nou?’ Alsof er iemand dood is. Het laatste wat je wil is zielig gevonden worden. Ik was voor mijn gevoel toch best lekker bezig, weliswaar niet op tv. Dat vond ik het lastigste.

Dan zei ik: ‘Ik ben goed bezig, ik doe dit en dat.’ En dan zag ik die mensen denken: o god, hij weet het zelf nog niet, komt nooit meer goed. Dan ga je nog meer zeggen: ‘Nee, het gaat wél goed.’ Ik ben ook helemaal niet in een depressie beland.”

In de tussentijd is Van Gelder nog wel op tv geweest met een Dash-reclame. “Daar kom je ook weer een half jaartje verder mee. Laat ik zeggen dat het wel goed uitkwam. Dat de reclame zelf niet hoogstaand en dolkomisch is, daar kon ik zelf niets aan doen. Het is wel goed spul, hoor.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen