BBC haalt Wipeout van de buis

De wereldwijde tv-hit Wipeout gaat van de buis in het Verenigd Koninkrijk, één van de grootste tv-markten ter wereld. Na zes series stopt de Britse omroep BBC met de spelshow. Dat heeft de zender bekendgemaakt. Hoewel de kijkcijfers nog steeds aardig zijn, is volgens BBC de koek op. “Na vier erg succesvolle seizoenen van Total Wipeout, en één seizoen van Winter Wipeout, heeft BBC besloten dat de volgende serie afleveringen de laatste zal zijn“, zegt een woordvoerster van BBC.

De Britse Wipeout, met als commentator de  bekende Top Gear-presentator Richard Hammond, begon in 2009 met gemiddeld 6,5 miljoen kijkers per week. Winter Wipeout, dat eerder deze maand eindigde, trok nog ongeveer 4 miljoen kijkers.

Het format van Wipeout, waarin kandidaten op een terrein vol obstakels strijden om een geldprijs, is een internationale hit. Op dit moment maken 29 landen gebruik van de opnamelocatie in Argentinië.

Volgens BBC werkt Wipeout-producent Endemol aan een nieuw programma, om het vrijgekomen tijdslot op te vullen. Het is nog niet duidelijk of een andere Britse zender Wipeout overneemt.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen