Heel seizoen Walking Dead in één weekend op Duitse RTL

De Duitse tv-zender RTL II gaat het hele eerste seizoen van de Amerikaanse zombieserie The Walking Dead in één weekend uitzenden. Op een vrijdag, zaterdag en zondag in mei komt de serie in blokken van twee uur op de buis. Dat heeft RTL donderdag bekendgemaakt. RTL II, de kleine broer van Duitslands’ grootste kanaal RTL, experimenteert met een andere wijze van programmeren van Amerikaans kwaliteitsdrama. Zowel Dexter als True Blood flopten in een wekelijkse frequentie.

Afgelopen weekend beleefde ook Game of Thrones haar debuut in marathonvorm op RTL II. De veelgeprezen Amerikaanse fantasieserie behaalde een marktaandeel van 9,6 procent in de commerciële doelgroep 14 tot 49-jarigen, ver boven verwachting.

Ook in Nederland wordt geëxperimenteerd met andere vormen van programmeren van Amerikaans drama. Zo bracht de Publieke Omroep de thrillerserie Dexter dagelijks op de late avond op televisie.

The Walking Dead, in Nederland te zien op FOXlife, beleeft op 11 mei haar première op de Duitse tv.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen