Format ziekenhuisserie ER voor het eerst op de markt

Tv-producent Warner Bros brengt de formatrechten van de wereldwijd succesvolle ziekenhuisserie ER voor het eerst op de markt. Hierdoor kunnen tv-zenders over de hele wereld een eigen versie van de reeks maken. Dat heeft Warner Bros gemeld. Tot nu toe konden tv-stations alleen de originele ER-serie kopen, en dat hebben vijftig landen gedaan. “We hebben er dus vertrouwen in dat veel landen een lokale versie van de show willen produceren“, zegt Andrew Zein van Warner Bros.

ER begon in 1994 op de Amerikaanse zender NBC, maakte van George Clooney een ster en sloot in 2009 af na vijftien seizoenen en 331 afleveringen. “Het is een van de succesvolste, meest langlopende, goed bekeken en herkenbare programma’s die ooit gemaakt zijn en over de hele wereld blijft lopen“, weet Zein.

De formatrechten worden volgende week aangeboden op de tv-beurs MipTV in Cannes.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen