Wendy van Dijk peinst niet over overstap naar SBS 6

Geplaatst op wo 08 feb 2012 om 14:05

Wendy van Dijk peinst er niet over om over te stappen naar SBS 6, het tv-station van mediatycoon John de Mol. Dat zegt de liefdespartner van RTL 4-baas Erland Galjaard in Weekend. Van Dijk ziet geen enkele reden om terug te keren naar haar voormalige werkgever. “Dat speelt helemaal niet. Ik zou wel gek zijn om dat op dit moment te doen, want ik heb zulke waanzinnige projecten lopen. Obese, Moordvrouw, The Voice en The Voice Kids: het heeft me wat jaren gekost om dat op te bouwen.

Een overstap zou onlogisch zijn, benadrukt ze. “Nadat ik van SBS naar RTL was verhuisd, kostte het me zeker twee tot drie jaar om te bouwen aan mezelf en ik zit momenteel wel echt op een mega-hoogtepunt. Het zou niet zo heel verstandig zijn om over te stappen.

Over een paar jaar zien we wel verder“, besluit de tv-ster.
32 Reacties op “Wendy van Dijk peinst niet over overstap naar SBS 6”


 1. rtl= goed en de rest is slecht

  Tuurlijk geen overstap, ze heeft toch wat met de baas nu ? stomme vraag !

 2. rtl= goed en de rest is slecht

  zonder de baas achter zich, had ze dit nooit bereikt. want laten we eerlijk zijn: ze wordt nu wel erg overschat.

 3. Owen

  Wie gaat nou RTL inruilen voor SBS.

  Alsof mensen niet geleerd hebben van dat Talpa drama. De enige die zo dom is is Beau. En kijk nu de ene flop na de andere.

 4. tycoon2

  @ Owen. Beau zat al voor de overname van Talpa bij SBS. Maar inderdaad Beau zou iets heel anders moeten gaan doen. Denk dat een omroep als AVRO veel beter bij hem past. Zie hem best wel Wie is de mol presenteren. Maar ik vind de huidige presentator ook goed!

 5. Anoniem

  Kan in RTL land ook allemaal zo maar weer voorbij zijn

 6. robb

  In moordvrouw is ze wel heel slecht,niet alleen haar schuld de hele serie is slecht gemaakt.

 7. limburger

  Geloof je het zelf, ik denk dat RTL ons nog gaat verrassen met iets nieuws.
  Let maar op!
  Ik sta er niet raar van te kijken als John de Mol weer terug gaat naar RTL

 8. ron

  Owen
  volgens mijn ben jij die domoor, want Beau zat al bij sbs toen de mol sbs voor een klein deel 33% kocht.

  Alleen mee praten als je verstand van zaken hebt, ok Owen

 9. pieter

  mocht Erland Galjaard naar sbs gaan is Wendy een van de eerste die ook naar sbs gaat.

 10. Owen

  Maar toch scoort het beter dan Flikken.

 11. Natteklets

  @pieter – Ja maar aangezien van Westerloo al getekend heeft is die kans nu 0

 12. David (2)

  @Ron:

  Volgens mij bedoelt Owen dat Beau RTL ingeruild heeft voor SBS. Dat John toen nog niet aan het roer stond, doet niet ter zake. Bovendien refereert hij aan het Talpa-drama, waarbij Beau RTL óók inwisselde, toen wel met John aan het roer. Beide keren is het op een grote flop uitgelopen.

  Ik denk dat Bekende Nederlanders (de echte, dus niet de Jeroen vd Booms en Sandra Schuurhofs van deze wereld) nu wel twee keer nadenken voordat ze een overstap maken. Het SBS-schip ligt, zacht uitgedrukt, nog niet bepaald op koers.

 13. Richel

  “Obese, Moordvrouw, The Voice en The Voice

  Volgende interview niet te veel zuipen, Wendy!

 14. Richel

  @rtl= goed en de rest is slecht
  HA HA HA, de baas achter zich! :lol: :lol:

 15. Anoniem

  @Richel, dat heeft wenddu ook niet gezegd. The voice kids heeft ze aangegeven. Slecht getypt door MC

 16. Sonny

  Dat sbs komt ook niet meer op koers ook. De formule is uitgewerkt, mensen beginnen de trucs door te krijgen. Je moet wel grote oogkleppen op hebben en ver naast de realiteit staan om dat als televisie deskundige niet door te hebben. Mensen voelen zich belazerd en dan die arrogantie alsof ze ver boven het volk staan is ver beneden alle peil. Ik denk dan ook dat we hier met een club psycho’s te maken hebben die zichzelf ten gronde aan het richten is. Lekker doorgaan arrogante gekken, met de boel blijven belazeren alleen om er zelf financieel beter van te worden. En jezelf nog in het zonnetje zetten ook. Maar jullie tijd is echt om.

 17. Nou ja

  Was ze gevraagd dan?

 18. Richel

  @Anonymous
  Ja, het is inmiddels verbetert zie ik.

 19. Owen

  Ron waar heb je het over ik bedoelde het inderdaad zoals David het zei.

  Toen Talpa begon stapte de ene na de andere ster over. Nu is het opvallend stil. Talpa heeft afgelopen jaren succes gehad dankzij RTL. Met SBS kun je flops verwachten zoals The Winner is. Over 5 jaar zal de Mol wel weer zijn aandelen verkopen.

 20. Sven L.

  het is geen geheim dat De Mol het liefste een groter aandeel in RTL nederland bemachtigd… misschien is dit een omweg? Hij wil natuurlijk via zijn poot in RTL zich binnenwurmen bij het grote RTL op europees niveau… en op die manier zijn producties gegarandeerd op de grote zenders krijgen.

  Zou mij niks verbazen als deze SBS actie op lange(!) termijn een afleiding is voor wat hij werkelijk voor ogen heeft.

 21. Jaap

  Een relatie met de zenderbaas opbouwen ja..
  Tuurlijk gaat ze niet naar SBS, wellicht als Erland ook gaat…

 22. Anonymous

  @Owen , Hoeveel programma`s maakt Talpa voor RTL Nederland?
  en hoeveel voor SBS GROUP? , kan ik dat ergens op Google vinden?

 23. BartV. kijkt nog steeds tV

  Frau Bertelsmann heeft geen idee wie Wendy van Dijk is en laat ook weten geen enkel aandeel van haar RTL Group aan “Herr Johan de Mol” wenst te verkopen. Frau Bertelsmann kijkt zo-wie-zo weinig televisie.

 24. Marianne

  Jeetje, Wendy! Wat een poeha! Je bent wel bij SBS begonnen met zo’n ranzig programma als “Over de rooie.” Ik weet dat je veel projekten hebt lopen bij RTL. Maar dat komt door jouw mannetje, de grote RTL baas.

  Misschien een nieuw projekt voor Wendy: “Hoe kus ik de kont van mijn baas?”

 25. Schemerlamp

  @Marianne
  woensdag 08 februari 2012 om 19:36

  Je RE is in een woord geweldig!

 26. Anoniem

  Marianne je bent gewoon jaloers.

  Jouw man haalt vuilnis op en je hoofd is nog te lelijk voor regionale TV.

 27. Marianne

  @Anonymous

  Ben jij misschien jaloers? Zet je jezelf maar eens bij de vuilnis. Mijn man wil je dan wel ophalen en naar de stortplaats brengen!

 28. Sven L.

  @ marianne…. beter je huiswerk doen…

  Wendy is begonnen als danseres bij de Andre van Duin revue, geproduceerd door Joop v/d Ende. Toen Joop werd gevraagd een tv show te maken voor
  RTL4 (Wie Ben Ik?) tipte Van Duin vervolgens de makers om Wendy als assistente te vragen. Zo is ze in 1e instantie bij RTL gekomen. Die wilden haar toendetijd geen grote shows geven, want ze hadden Caroline, Viola, Irene en nog n paar dames. Toen is Wendy naar SBS gegaan en kreeg pas succes met Hart in Actie. Vervolgens keerde ze terug naar RTL en tja, de rest is bekend lijkt me.

 29. ton

  Dit item gaat écht over niks…….

 30. Marbles

  Haha ik vind het wel grappig dat mensen écht overal commentaar op hebben.
  Misschien een andere hobby zoeken?

  Wendy is een goede presentatrice en bij RTL4 blijven lijkt mij ook een verstandige keuze.

 31. Sonny

  Ja hoor wijfie, een verstandige keuze bij rtl blijven. Ze gaan van ellende Char weer van stal halen, Jensen kan weer terugkomen, Sterretje komt weer op de buis, dan ben je toch wel heel erg van gisteren en toen was het al simpele troep. Dit gaat de kijker echt niet meer pikken en ze weten het. Zie je de radeloosheid niet? Hoor je ze hier niet bluffen hoe onverslaanbaar en goed ze zijn? Het water en het zweet moet ze aan de tanden staan. En niemand zal zijn onjuist verkregen winsten kunnen houden, let maar op. Daar hebben we Emiel Roemer voor.

 32. Sonny

  Haha ik vind het vooral juist grappig hoé mensen hier reageren, eerlijk gezegd is het een tè leuke hobby om zo maar te laten schieten, dus waarom een ander zoeken? Misschien moet die co kliek een ander baantje zoeken? Afijn we lezen het hier wel.
  Dikke pret!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.