Renée Soutendijk hoopt op vervolg Moordvrouw

Geplaatst op wo 08 feb 2012 om 15:45

Foto: RTLRenée Soutendijk hoopt vurig dat de misdaadserie Moordvrouw een vervolg krijgt op RTL 4. Dat vertelt de actrice in Televizier. Soutendijk zou dolgraag meewerken aan een tweede seizoen. “Vaak is het zo in politieseries dat de gastrollen interessanter zijn dan de vaste mensen. Dat gaat in dit geval niet op: ieder krijgt een eigen aflevering. Ik hoop echt dat we met z’n zessen door mogen gaan. Het was een feestje om met deze mensen te werken, voor en achter de camera“, vertelt ze.

De werkdruk was wel groot, zegt Soutendijk. “We hadden zestig dagen om tien afleveringen op te nemen. Dat betekent dat iedereen heel goed voorbereid naar de set moet komen, want veel tijd om te repeteren is er niet. Maar ik heb het gevoel dat die druk de serie ten goede is gekomen.

Ze heeft veel respect voor hoofdrolspeelster Wendy van Dijk. “Wendy is een multitalent. Ik weet niet hoe ze het allemaal combineert, maar alles wat ze doet, gebeurt met volledige inzet. Dat mens heeft zo veel talenten, ze doet het fantastisch. Groot respect!
18 Reacties op “Renée Soutendijk hoopt op vervolg Moordvrouw”


 1. gorr

  Ik denk dat Moordvrouw het wel verdient om nog een seizoen te krijgen. Een serie die maar 1 seizoen meegaat is altijd zo lullig. Een serie moet groeien!

  Niet alleen per aflevering (wat niet altijd gaat omdat alles al is geschreven en opgenomen) maar ook per seizoen… Aflevering 1 en 2 van moordvrouw viel qua niveau wat tegen. Aflevering 3 was echter al een sprong vooruit. En als ik de promo van aflevering 4 bekijk, komt dat ook wel goed.

  Overigens is er wat commentaar op Wendy’s acteerprestaties, maar als je er echt serieus naar kijkt, is ook dat best goed. In mijn ogen loopt alleen dat jongste meisje nog wat achter qua acteerniveau.

  RTL blijft hopelijk niet stilzitten als het om series gaat. Ik hoop dat ze variatie blijven brengen en dat het niet blijft bij 1 komedie en 1 politieserie. Maar ik geloof dat Haarlemse mannen ook al op het menu staat.

 2. Owen

  Het scoort hoger dan Flikken dus zal vast wel.

 3. Sonny

  Waarom zou dit een tweede seizoen verdienen? Dat is nog maar de vraag of die provincie zo gek is om weer een miljoen in een serie te stoppen. Mensen kunnen het geld wel beter gebruiken. Nogal geen overbodige luxe. De PO voorziet prima in series en drama. Laten ze dat geld daar maar in de uitkeringen pot doen. Daar is het veel harder nodig van bij die overbodige luxe niets toevoegende paardjes van de co.

 4. dwdd

  Geef het een kans, als je ziet hoe baantjer en flikken en nog meer andere series begonnen zijn moet dit zeker ook de mogelijkheid krijgen om te kunnen groeien. Toch is het absurd dat zoveel belastinggeld naar deze serie gaat.

 5. @Owen


  Flikken moet het helemaal op eigen kracht doen- RECHT tegenover TVOH.

  Bij Moordvrouw zapt DE HELFT weg als het programma begint.

  Verder nog iets…?

 6. Jimmy

  @@Owen

  Volgens mij vergeet je dat het journaal voor Flikken zit !!!!!!!!

 7. Baraka

  Ja Flikken heeft EN het Journaal voor zich EN het begint niet eens zo laat!

  Check dat maar eerst.

 8. gorr

  en naar the voice kijjen veel kinderen en die gaan geen spannende politieserie kijken om half11

 9. ben

  flikken scoort hoger hoor dan moordvrouw

 10. mark

  Als er dan toch een vervolg moet komen, dan gaarne zonder het mortuarium hoofd van Renee S.
  Op meerdere gebieden heeft zij haar beste tijd gehad.
  Deze vrouw acteert verschrikkelijk slecht in de -overigens middelmatige- serie Moordvrouw.

 11. hans

  @mark
  Al die mannen van 55 hebben volgens jou zeker geen mortuarium hoofd.

 12. Braak

  Renne, hoe is het mogelijk dat je jezelf leent voor deze beeldtroep. Moordvrouw is een domme egotrip van het liefje van meneer Galjaard, meer niet!!

 13. Erik

  ik vind moordvrouw ook een leuke serie. natuurlijk ook ik vond de eerste aflevering niks. maar de 2e was al leuker en de 3e vond ik zelfs super goed. ik vind dat de serie hoe dan ook een vervolg verdiend. en ook al wil friesland er minder geld in steken dan moet rtl zelf maar wat meer erin steken.

 14. Erik

  bovendien bedenk ik me net ineens stel dat de dvd seizoen 1 ook goed gaat verkopen dna lijkt me toch dat rtl / en andere mensen die iets rond moordvrouw te maken hebben er aan verdienen ook?dus geld moet er toch wel zijn

 15. eierkop

  3e aflevering was goed, de rest was naar mijn mening bedroevend.

 16. Daan

  Zolang ze boven die 1,5 miljoen blijven, zie ik geen reden om geen tweede seizoen te maken.
  Ik hoor veel negativiteit over de serie, maar word toch flink goed bekeken.

 17. Gaya

  Ben er niet echt een fan van..
  Maar dan gaat het mij vooral om de missers die er elke week weer in zitten.
  Als je een politie serie maakt ga dan wel feitelijk te werk.
  Een agent die een verdachte onder schot houdt en neemt ook nog dood rustig
  haar telefoon op?
  Ze komt uit de randstad en kent na een uur in Friesland exact waar ze moet zijn, dat terwijl ik in Friesland ben geboren en nog steeds in mijn eigen provincie verdwaal?
  Enfin zo kan ik nog wel ff door gaan..
  Maar als je iets wilt zien waar je niet veel bij na hoeft te denken dan is het een leuke serie..
  Maar ik ben het eens met Sonny eens, laat ze dat miljoen maar storten bij de voedselbank of zo, is het tenminste nog goed besteed..

 18. Joyce

  Ik vind het eigenlijk wel een leuke serie, alleen sommige dingen zien er nog te nep uit. Als ze daar aan werken hoop ik dat er een tweede seizoen komt! :)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.