Tv-première De Hel van ’63 ingelast op televisie

Foto: KRODe Nederlandse speelfilm De Hel van ’63 is woensdagavond ingelast te zien op televisie. De film beleeft om half tien zijn première op Nederland 1. Dat heeft de KRO laten weten. De omroep vond het een toepasselijke periode om de film over de Elfstedentocht uit te zenden. “Het invallen van de winter, het massaal onderbinden van de schaatsen en het uitbreken van de Elfstedenkoorts vormen een prima aanleiding voor een ingelaste uitzending van de film“, legt een zegsvrouw uit.

Het verhaal van De Hel van ’63 speelt zich af in januari 1963. Ondanks het barre weer besluit het bestuur van het Friese Elfstedencomité, onder druk van de media, met de kleinst mogelijke meerderheid van stemmen, dat de Elfstedentocht doorgaat.

Tussen de duizenden die een startbewijs veroveren bevinden zich soldaat Henk Buma (Cas Janssen), boerenzoon Sjoerd Lelkama (Lourens van den Akker), arbeider Kees Ferwerda (Chris Zegers) en verpleegkundige Annemiek (Chava voor in ’t Holt).

Door de dramatische en heroïsche gebeurtenissen zal deze Elfstedentocht, ook voor Henk, Sjoerd, Kees en Annemiek, als een van de meest legendarische de geschiedenis ingaan.

De detectiveserie Lewis schuift op naar volgende week.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen