Hanna Verboom doet televisie de deur uit

Foto: BNNHanna Verboom verdient haar brood met televisie, maar houden van het medium doet ze niet. Ze heeft haar tv het raam uit gegooid. Dat vertelt de actrice in TROS Kompas. Verboom vindt de tv maar niets. “Ik vind het een verspilling van mijn tijd. Soms betrapte ik me erop dat ik uren zat te zappen en uiteindelijk niets wezenlijks had gezien. Daarom heb ik hem maar weggedaan. Ik heb wel een beamer om films te kijken en daar ben ik erg gelukkig mee“, meldt de in België geboren actrice.

Verboom groeide door het werk van haar ouders op in Kenia, waar ze ook geen tv hadden. “Als ik daar het vliegtuig uit kom, de lucht ruik en die fantastische mensen zie, is het voor mij een gevoel van thuiskomen. Er hangt daar een dikke, weeïge geur van houtskool met verschillende soorten bloemen erdoor. Zodra ik dat ruik, word ik in gedachten twintig jaar teruggeworpen in de tijd.

Net als haar ouders, is Verboom ook begaan met de derdewereld. Met haar goede doel Get It Done zamelt ze geld in voor kleine ontwikkelingsprojecten. “Daarbij kun je denken aan theatervoorstellingen maken met kinderen in Blikkiesdorp in Zuid-Afrika of een project om zonnepanelen te bouwen bij schooltjes in Nepal.

Geld verdienen doet ze met acteren, zoals nu in de studentenserie Feuten. “Qua verhaal gaat het om de diepere laag. Want eigenlijk is het gewoon een Griekse tragedie in een modern jasje. Dat vind ik erg leuk. Het draait om macht, leugens en verraad.”

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen