‘John de Mol moet van voetbal afblijven’

John de Mol moet goed oppassen met zijn ambitie om het eredivisievoetbal naar SBS te halen. Dat is het advies van dagblad Spits aan de mediatycoon. Spits vindt dat De Mol moet leren van zijn fouten uit de tijd van tv-zender Talpa. “Hij kan maar beter de lessen uit het verleden in zijn achterhoofd houden. Eén: maak geen grote reclamespot van de samenvattingen en twee: voorkom dat de belangrijkste wedstrijd wegens spanningsopbouw op het laatst aan de beurt komt.”

Tv-zender Talpa kreeg wagonladingen kritiek over de wijze waarop zij het voetbal uitzond, en dat kan het kwakkelende SBS er niet bij hebben, denkt Spits. “Talpa ging destijds gruwelijk de fout in door de voetbalfan zijn traditionele met-bord-op-schoot-moment van de zondagavond te verpesten. En daar kun je maar beter vanaf blijven, want ook voetbalfans zijn gewoontedieren.”

Toch zijn de tijden volgens Spits wel veranderd. “Duidelijk is dat het nu wel goed zit met de gunfactor van de steenrijke mediamagnaat. Misschien komt het doordat calvinistisch Nederland hem – terecht of onterecht – niet langer ziet als die arrogante opportunist die het tv-landschap wel eens eventjes naar zijn hand zal zetten, maar als een goeierd die poogt het noodlijdende SBS uit het slop te trekken.”

Of misschien komt het simpelweg doordat hij ons The Voice heeft ‘gebracht’“, besluit de krant.


Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen