‘Talpa-eenheidsworst heerst in weekend’

Foto: Roy BeuskerTv-recensent Marcel Peereboom Voller vindt de invloed van John de Mol op het Nederlandse tv-landschap soms iets te ver gaan. Dat blijkt uit zijn column in De Telegraaf. De televisiekijker kwam in het weekend niet om zijn signatuur heen, stelt Voller. “Leuk voor de zichzelf beconcurrerende John de Mol; minder leuk voor de kijker die wilde ontsnappen aan de Talpa-eenheidsworst. Zappen was echter zinloos, want John’s dromenfabriek heerste het gehele weekeinde zenderbreed.”

Vooral op zaterdag had de kijker volgens Voller weinig te kiezen. “Toch bizar: zaterdagavond konden we op primetime van Nederland 1 naar RTL 4 zappen zonder noemenswaardig verschil te zien. Nick Tegen Simon (TROS) nam het op tegen een nieuwe aflevering van Ik Hou van Holland (RTL 4).”

Ook zondag vervaagden de grenzen tussen publieke en commerciële omroep, schrijft hij. “Vier van de zes kandidaten van het Nationaal Songfestival (TROS) kwamen uit The Voice-vergaarbak (RTL 4) van De Mol, terwijl het decor een vertimmerde versie was van dat van The Winner Is (SBS 6). Het is maar goed dat het cijfertje 1 boven in beeld stond, om de kijker er aan te herinneren dat het toch echt de publieke zender was waar naar werd gekeken.”

Kortom: de TROS is stiekem commercieel gegaan. Alleen weet de rest van het publieke bestel dat nog niet.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen